Overlijden Bijl moest eigenlijk vandaag bekend worden

Het was eigenlijk de bedoeling dat het overlijden van Martine Bijl vandaag, een dag na de uitvaart, bekend zou worden gemaakt. Dat heeft Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment, woensdagavond gezegd in 6 Inside. Bijl overleed vorige week donderdag, op Hemelvaartsdag, maar het nieuws werd pas op maandag bekend. “Wat ik nu kan vertellen, is dat het eigenlijk de bedoeling was dat Martine Bijl in totale stilte afscheid zou nemen van deze wereld“, zegt Verlinde.

De nabestaanden wilden Bijls overlijden iets langer uit de publiciteit houden. “Niemand zou het moeten weten, maar afgelopen maandagochtend – en dat kan ik nu wel vertellen – ging het gerucht in één keer rond en kwam het bij mensen terecht, zoals bijvoorbeeld Jan Slagter.”

Slagter schrok flink. “Hij ging toen bellen en zei: ‘Dat kan helemaal niet, ik ga even rondbellen.’ Hij kreeg toen te horen dat het inderdaad het geval was.”

Voor de familie van Bijl was er toen geen andere optie meer, zegt Verlinde. “Ze waren toen zo bang dat het op de verkeerde manier zou uitlekken – in de verkeerde kant of het verkeerde blad – dat er gezegd is: ‘We kiezen nu toch maar het moment om het zelf bekend te maken.‘ Eigenlijk hadden we het dus morgen met z’n allen zullen horen.”

De uitvaart van Bijl was gisteren. “Het mooie – en laat dat meteen maar even gezegd zijn – is dat de pers zich ongelooflijk aan de afspraak gehouden heeft om niet te veel aandacht aan het afscheid te besteden en er niet met cameraploegen te staan. Daar hebben wij ook voor gekozen om het niet te doen.”

Ik heb net even contact gehad met de locatie, Zorgvlied, en ze zeggen: ‘Er waren eigenlijk maar drie fotografen aanwezig.’ Het is dus heel mooi dat de mensen ernaar luisteren als de familie dat op prijs stelt en er niet zijn met cameraploegen. Dat is prachtig.”

Lees ook:
Martine Bijl overleden op 71-jarige leeftijd (maandag)
BN’ers treuren om Martine Bijl, NPO 1 gooit schema om (maandag)
Eerbetoon aan Martine Bijl is winnaar op prime time (dinsdag)
NPO 1 komt vrijdag met groot eerbetoon Martine Bijl (dinsdag)

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen