Overlijden Bijl moest eigenlijk vandaag bekend worden

Geplaatst op do 06 jun 2019 om 11:45

Het was eigenlijk de bedoeling dat het overlijden van Martine Bijl vandaag, een dag na de uitvaart, bekend zou worden gemaakt. Dat heeft Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment, woensdagavond gezegd in 6 Inside. Bijl overleed vorige week donderdag, op Hemelvaartsdag, maar het nieuws werd pas op maandag bekend. “Wat ik nu kan vertellen, is dat het eigenlijk de bedoeling was dat Martine Bijl in totale stilte afscheid zou nemen van deze wereld“, zegt Verlinde.

De nabestaanden wilden Bijls overlijden iets langer uit de publiciteit houden. “Niemand zou het moeten weten, maar afgelopen maandagochtend – en dat kan ik nu wel vertellen – ging het gerucht in één keer rond en kwam het bij mensen terecht, zoals bijvoorbeeld Jan Slagter.”

Slagter schrok flink. “Hij ging toen bellen en zei: ‘Dat kan helemaal niet, ik ga even rondbellen.’ Hij kreeg toen te horen dat het inderdaad het geval was.”

Voor de familie van Bijl was er toen geen andere optie meer, zegt Verlinde. “Ze waren toen zo bang dat het op de verkeerde manier zou uitlekken – in de verkeerde kant of het verkeerde blad – dat er gezegd is: ‘We kiezen nu toch maar het moment om het zelf bekend te maken.‘ Eigenlijk hadden we het dus morgen met z’n allen zullen horen.”

De uitvaart van Bijl was gisteren. “Het mooie – en laat dat meteen maar even gezegd zijn – is dat de pers zich ongelooflijk aan de afspraak gehouden heeft om niet te veel aandacht aan het afscheid te besteden en er niet met cameraploegen te staan. Daar hebben wij ook voor gekozen om het niet te doen.”

Ik heb net even contact gehad met de locatie, Zorgvlied, en ze zeggen: ‘Er waren eigenlijk maar drie fotografen aanwezig.’ Het is dus heel mooi dat de mensen ernaar luisteren als de familie dat op prijs stelt en er niet zijn met cameraploegen. Dat is prachtig.”

Lees ook:
Martine Bijl overleden op 71-jarige leeftijd (maandag)
BN’ers treuren om Martine Bijl, NPO 1 gooit schema om (maandag)
Eerbetoon aan Martine Bijl is winnaar op prime time (dinsdag)
NPO 1 komt vrijdag met groot eerbetoon Martine Bijl (dinsdag)

Foto: Omroep MAX
12 Reacties op “Overlijden Bijl moest eigenlijk vandaag bekend worden”


 1. Boris

  ‘Er waren eigenlijk maar drie fotografen aanwezig.’ Het is dus heel mooi dat de mensen ernaar luisteren als de familie dat op prijs stelt en er niet zijn met cameraploegen.’

  Lekker geluisterd ja.

 2. Insiderc

  Privé weekend en party

 3. Deadly Viper

  Ja fotografen op verzoek van de familie wellicht. Nadenken Boris

 4. Rutger

  Ze is dood, who cares in welk blad of krant t staat

 5. Mark van Dale

  Het is ZorgvlieD met een D. Jezus.

 6. Olga

  Zorgvlied. Met een d.

 7. Alotta Fagina

  Ik word de hele tijd geconfronteerd met dat lulletje van Jeroen post. Kan dat niet weg!

 8. Dennis

  Lekker amateuristisch weer… Het is Zorgvlied, niet Zorgvliet!! RIP Martine.

 9. Marie

  Er waren maar 3 fotografen, 3 teveel dus. Smulders ook weer overgekomen uit oud-Zuid?Was mooi geweest als we het vandaag te horen hadden gekregen,had de familie in alle rust alles kunnen regelen en uitvoeren.Gewoon waar je recht op hebt in zo’n situatie.

 10. toxilogic

  Tja euthenasie op Hemelvaarts dag zou een beetje overduidelijk geweest zijn, dan maar een week later bekend maken, dat zoiets toch eerder uitlekt en een lichte chaos veroorzaakt doet er nu niet meer toe, ze is begraven. RIP Martine

 11. critikast

  Proficiat Albert met je geweldige primeur! Wat ben jij toch goed ingevoerd in het wereldje. En wat stijlvol van je dat zelfs jij je hebt gehouden aan het verzoek van de familie. Ben maar trots op je programma, alleen vergeet je erbij te vertellen dat één van die drie fotografen al een bod van je programma heeft gehad op zijn foto’s, zodat je die vanavond kunt laten zien in je programma. Vuile hypocriet !

 12. laurens

  “Live entertainment satisfies our fundamental need for shared, unique, live experiences.”
  – Joop van den Ende –

  Albert heeft zich bewust ingehouden omdat Martine een dierbare connectie van Joop is/was. En Albert dan op zo’n moment opeens weet over wie hij het wel heeft en niet. Erg doorzichtig allemaal. “Glibberglad”. Snap echt niet dat Stage Entertainment hem de ruimte heeft gegeven 6 Inside te doen. Wringt enorm.
  Daarom stond Albert waarschijnlijk ook niet onder rouwadvertentie van Stage Entertainment in De Volkskrant. “Verkeerde man op de verkeerde plek”.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.