BN’ers treuren om Martine Bijl, NPO 1 gooit schema om

Bekende Nederlanders treuren massaal om het overlijden van Martine Bijl. Ook de publieke omroep is droevig: ’s lands grootste zender NPO 1 last vanavond op prime time een Opium-herhalig in over de presentatrice, om 21.35 uur. “Met onder andere een uitgebreid gesprek met haar echtgenoot Berend Boudewijn. En verder Simone Kleinsma, Jacques d’Ancona, Johnny Kraaijkamp jr en heel veel Martine in fraai archiefmateriaal“, twittert presentator Cornald Maas.

Maas is aangeslagen. “Martine Bijl: zo talentvol, zo witty, zo onderkoeld-geestig, zo muzikaal, zo afkerig van dikdoenerij, met zo’n grote taalvirtuositeit – en in de laatste jaren van haar leven zo niet gelukkig. Ben altijd groot bewonderaar van haar geweest, m’n eerste interview met haar al in 1987.

Ook andere BN’ers reageren geschokt. Henny Huisman: “Wat een verschrikkelijke nieuws Martine Bijl overleden! Zo’n leuke vrouw en wat erg voor #Berend! RIP lieve Martine.”

Boulevard-deskundige Eric de Munck: “Als kind al fan, maar nadat ik twee seizoenen Wie van de Drie met Martine Bijl heb mogen maken, ben ik eeuwig van haar gaan houden. Wat een gemis van dit prachtige Zonnetje.”

Hart-ster Selma van Dijk: “Martine Bijl overleden. 😔 Dag Martine, dank je wel voor mooie jeugdherinneringen. De plaat met oud-Hollandsche kinderliedjes heb ik vroeger grijs gedraaid. En onlangs nog Rinkeldekinkel gelezen.”

Omroep MAX: “Tot ons groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Martine Bijl. Wij zijn Martine dankbaar voor alles wat zij voor ons heeft betekend, en wensen de nabestaanden veel sterkte toe.”

Wouke van Scherrenburg: “Wat een verdrietig einde na zo’n verdrietig ziekbed.”

Maik de Boer: “Het verdrietige nieuws bereikt mij net dat Martine Bijl is overleden! In 2017 zag ik je nog op kerstavond bij André en Martin en maakte je een sterke indruk en nu ben je er niet meer. Je bent onlosmakelijk verbonden…”

Jochem van Gelder: “De multigetalenteerde Martine Bijl met haar innemendheid en relativerende humor is niet meer. Gelukkig laat ze heel veel moois achter. Sterkte voor de familie en vrienden. 😔

Hart-ster Gallyon van Vessem: “Martine Bijl. RIP. Wat een leuke vrouw vond ik jou❤️

Maurice Wijnen: “De meest briljante en gevatte musical vertaalster en zóveel meer dan dat alleen is niet meer. Dag lieve Martine.”

Anne Fleur Dekker: “Wat vreselijk van Martine Bijl. Rust zacht.”

Guido Weijers: “Martine Bijl. Nuchter, warm, creatief en vlijmscherp. Mooie vrouw. Dank voor alles wat je hebt gemaakt en wie je was.”

Lucille Werner: “Heel Holland huilt 😢.

Jörgen Raymann: “Lieve Martine: Rust in vreugde. Bedankt voor de inspiratie, de mooie vertalingen en vooral de gulle lach! RIP. 🙏🏾❤️

Nico Dijkshoorn: “Vreselijk. Martine Bijl overleden. Enorm verdrietig. Prachtig mens, groot schrijfster.”

Erik Mouthaan: “Ach jee, wat jammer.”

NPO-bazin Shula Rijxman: “Met het overlijden van Martine Bijl verliest Nederland één van de veelzijdigste, scherpzinnigste en meest geliefde tv-persoonlijkheden van de afgelopen decennia. Namens de NPO wensen we familie, vrienden en alle anderen die Martine lief hadden alle sterkte toe met het verlies van deze unieke vrouw. Wat zullen we haar humor, taalkennis en veerkracht missen.”

Angela Groothuizen: “Ach wat verdrietig. Zo’n prachtvrouw.”

Thijs Römer: “Ai lieve Martine… Zo geestig, lief en scherp… Wat een verdrietig nieuws, wat een gemis… Pijn in mijn hart. Hoop dat je ergens bent waar het mooi is 💋❤️

Foto: Omroep MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen