BN’ers treuren om Martine Bijl, NPO 1 gooit schema om

Geplaatst op ma 03 jun 2019 om 15:55

Bekende Nederlanders treuren massaal om het overlijden van Martine Bijl. Ook de publieke omroep is droevig: ’s lands grootste zender NPO 1 last vanavond op prime time een Opium-herhalig in over de presentatrice, om 21.35 uur. “Met onder andere een uitgebreid gesprek met haar echtgenoot Berend Boudewijn. En verder Simone Kleinsma, Jacques d’Ancona, Johnny Kraaijkamp jr en heel veel Martine in fraai archiefmateriaal“, twittert presentator Cornald Maas.

Maas is aangeslagen. “Martine Bijl: zo talentvol, zo witty, zo onderkoeld-geestig, zo muzikaal, zo afkerig van dikdoenerij, met zo’n grote taalvirtuositeit – en in de laatste jaren van haar leven zo niet gelukkig. Ben altijd groot bewonderaar van haar geweest, m’n eerste interview met haar al in 1987.

Ook andere BN’ers reageren geschokt. Henny Huisman: “Wat een verschrikkelijke nieuws Martine Bijl overleden! Zo’n leuke vrouw en wat erg voor #Berend! RIP lieve Martine.”

Boulevard-deskundige Eric de Munck: “Als kind al fan, maar nadat ik twee seizoenen Wie van de Drie met Martine Bijl heb mogen maken, ben ik eeuwig van haar gaan houden. Wat een gemis van dit prachtige Zonnetje.”

Hart-ster Selma van Dijk: “Martine Bijl overleden. 😔 Dag Martine, dank je wel voor mooie jeugdherinneringen. De plaat met oud-Hollandsche kinderliedjes heb ik vroeger grijs gedraaid. En onlangs nog Rinkeldekinkel gelezen.”

Omroep MAX: “Tot ons groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Martine Bijl. Wij zijn Martine dankbaar voor alles wat zij voor ons heeft betekend, en wensen de nabestaanden veel sterkte toe.”

Wouke van Scherrenburg: “Wat een verdrietig einde na zo’n verdrietig ziekbed.”

Maik de Boer: “Het verdrietige nieuws bereikt mij net dat Martine Bijl is overleden! In 2017 zag ik je nog op kerstavond bij André en Martin en maakte je een sterke indruk en nu ben je er niet meer. Je bent onlosmakelijk verbonden…”

Jochem van Gelder: “De multigetalenteerde Martine Bijl met haar innemendheid en relativerende humor is niet meer. Gelukkig laat ze heel veel moois achter. Sterkte voor de familie en vrienden. 😔

Hart-ster Gallyon van Vessem: “Martine Bijl. RIP. Wat een leuke vrouw vond ik jou❤️

Maurice Wijnen: “De meest briljante en gevatte musical vertaalster en zóveel meer dan dat alleen is niet meer. Dag lieve Martine.”

Anne Fleur Dekker: “Wat vreselijk van Martine Bijl. Rust zacht.”

Guido Weijers: “Martine Bijl. Nuchter, warm, creatief en vlijmscherp. Mooie vrouw. Dank voor alles wat je hebt gemaakt en wie je was.”

Lucille Werner: “Heel Holland huilt 😢.

Jörgen Raymann: “Lieve Martine: Rust in vreugde. Bedankt voor de inspiratie, de mooie vertalingen en vooral de gulle lach! RIP. 🙏🏾❤️

Nico Dijkshoorn: “Vreselijk. Martine Bijl overleden. Enorm verdrietig. Prachtig mens, groot schrijfster.”

Erik Mouthaan: “Ach jee, wat jammer.”

NPO-bazin Shula Rijxman: “Met het overlijden van Martine Bijl verliest Nederland één van de veelzijdigste, scherpzinnigste en meest geliefde tv-persoonlijkheden van de afgelopen decennia. Namens de NPO wensen we familie, vrienden en alle anderen die Martine lief hadden alle sterkte toe met het verlies van deze unieke vrouw. Wat zullen we haar humor, taalkennis en veerkracht missen.”

Angela Groothuizen: “Ach wat verdrietig. Zo’n prachtvrouw.”

Thijs Römer: “Ai lieve Martine… Zo geestig, lief en scherp… Wat een verdrietig nieuws, wat een gemis… Pijn in mijn hart. Hoop dat je ergens bent waar het mooi is 💋❤️

Foto: Omroep MAX
37 Reacties op “BN’ers treuren om Martine Bijl, NPO 1 gooit schema om”


 1. De Waarheid

  Erik Mouthaan: “Ach jee, wat jammer.”
  Moest ook zo nodig reageren…

 2. Max

  Met respect vraag ik me nu af wie voor ons bepaalt dat er zoveel aandacht aan haar besteed moet worden? Heeft ze dan daadwerkelijk zoveel betekent voor het media landschap? En als het uitgebreid op de NPO is, wat heeft ze dan betekend voor de samenleving? Vraag het me terecht af hoe die criteria liggen.

 3. Noëlla

  En alle ‘BN’ers weer even twitteren zodat ze ook weer even in het nieuws zijn over de rug van een overleden vrouw. Treurig.

 4. Kip Vencken

  Nu komen alle adders onder hun steen vandaan gekropen.
  Het grote openbare lijden gaat beginnen. Het regent krokodillentranen dadelijk.
  Marco Borsato gaat de kroon spannen op zijn smerige kale kruin

 5. Croky Chips

  Valt me nog mee dat Erik Mouthaan Trump niet de schuld geeft.

 6. Kevin

  Max, ben je nu echt zo dom

  Generaties zijn opgegroeid met Martine,

  Van Wie Van De Drie uit de 80’s, muzikaal vanaf de 60’s, als actrice in de 90’s, als vertaalster oa van de eerste seizoenen Kees & Co, en HHB in de jaren 10

 7. Ricardo

  Max, hoe oud ben je? Drie? Iedereen boven die leeftijd weet namelijk precies waarom er zoveel aandacht aan haar wordt besteed.

 8. Alexander-F-Arnhem

  Lieve Lieve Martine.

  Bedankt!

  https://youtu.be/GF11uNwYEqE

 9. Henk W.

  En dan te bedenken dat haar faalangst haar oeuvre danig beperkt heeft. Een echt multitalent.

 10. Pauline

  @max hele generaties zijn opgegroeid met Martine, als kind met een glas Exota fris gewassen naar wie van de drie kijken, haar TV shows, Het zonnetje in huis, haar muziek, haar vertalingen van buitenlands musicals, etc. etc. en recent Heel Holland Bakt.
  Als je dit allemaal niet weet en niet de moeite hebt genomen om je in haar te verdiepen, kun je je beter van commentaar onthouden (om in beschaafde Martine stijl te blijven). Martine was een topper!

 11. Don

  Och och och och .. wat een treurnis weer! Hoevelen zullen het ook écht menen?….

 12. Mark

  BREAKING!

  A.s. vrijdag tussen half 9 en 10 uur 1,5 uur lang live grote show van MAX op NPO 1, geproduceerd door Joop van den Ende, met eerbetoon van Martine Bijl. Daar gaat NPO 1 mee scoren, 1,5 miljoen kijkers minimaal.

 13. Lies

  @Mark: dat verdient ze! Wat goed van Joop van der Ende! Chapeau!

 14. Curryworst

  Heel Holland Huilt om haar d00d en over een paar dagen heeft niemand het er meer over.
  Vanavond geen Opium voor mij maar lekker VI kijken. Hopelijk doen ze daar niet te melodramatisch over de d00d van Barry Hughes.

 15. Mark l.

  @Max. Dat vraag ik mij ook elke keer af. Het gaat mij niet om Martine Bijl, maar in het algemeen. De maatschappelijke relevantie ontgaat mij soms.

 16. LLRV

  Martine Bijl overlijd, alle BN-ers hebben haar HEEL GOED gekend (iemand al: heb gisteren nog aan haar gedacht, heb iets gebakken … het komt nu toch heel dicht bij???) en vrijdag gaat (@Mark) dus MAX/NPO1 heel goed scoren op een inmiddels verloren vrijdagavond in het voorjaar … sorry is immers al hoogzomer gezien alle herhalingen. Een beetje wrang. Zou de NPO directie stiekem denken: Martine bedankt!? Nee, kan ik me echt niet voorstellen. Sorry, dat neem ik terug.

 17. Rico

  Ze was een icoon.

 18. aammehoela

  Natuurlijk trouwens heel triest het overlijden van Martine Bijl. Leuke vrouw die ons te vroeg ontvallen is. Wie van de Drie en (jawel bij de CO) Zonnetje in Huis zijn enkele voorbeelden.

 19. ★★Onbekend💥💥

  Mee eens Pauline, en dat is nog maar een fractie van wat ze heeft gedaan.

 20. goudhaantje

  lieve martine we hebben om jouw gelachen in diverse pannelkwisjes we missen je nu al topper

 21. toxilogic

  Je Hoeft natuurlijk geen commentaar te geven maar na het zien van de oude beelden van haar herinner ik me dat ik haar vreselijk truttig vond, kleurloos. Dat die Derksen zojuist zei dat die geil van haar werd, ronduit bizar, maar goed gelukkig heeft hij meer verstand van voetbal.

 22. Bears’den

  Er zijn mensen op dit moment die voor die leeftijd zouden tekenen, maar niet te min is dit heel hard..
  Eigenlijk na haar hersenbloeding niet meer de oude Martine geweest en dat was voor haar zwaar, maar voor haar nabestaande ook..
  Ik ben jong want ik ken alleen het zonnetje in huis en de HAK reclame, maar ze was een leuk mens..
  R.I.P

 23. Roelof

  @toxilogic: laat gaan joh.

  Al die discussies tegenwoordig en wat zeg je wel/niet. Vreselijk!

 24. Bep

  Martine heeft ons veel gegeven.Haar humor is onvergetelijk, zowel in haar teksten als in haar hele gedrag.Een terecht eerbetoon!

 25. Lies

  @Bep: en zo is het!

 26. Bart

  RTL4 had wel even een aflevering van Het Zonnetje in huis mogen uitzenden.

 27. Lummel

  Eline, misschien is dat zo maar is dat ook niet heel normaal? Je moet lang geleefd hebben om de ware grootheid van haar te kunnen zien. Het is jouw beperking dat je zo respectloos afsluit. Als je dat de rest van je leven blijft doen, zullen de mensen op jouw graf dansen. Maar ik neem aan dat het jeugdige onnozelheid is. Het zij je vergeven.

 28. Gevoelige Snaar

  @ Eline;
  Respectloze opmerking!

  Deze vrouw bracht alles met humor en fatsoen. Daar kunnen veel mensen wat van leren.
  Zo te lezen ben jij er een die met open mond naar je eigen idolen kijkt, reality-tv met dikke, getatoeëerde bijstandswijven die zeiken dat ze geen geld meer hebben om hun pitbull te laten castreren!

 29. Veronica Doet Het .... 

  Hahaha een tweet van Anne Fleur Dekker er tussen. Wat een grap. Die is net uit de luiers.

 30. Wolllter

  Overleden op een leeftijd die velen van de huidige generatie niet zullen meemaken. Die komen amper in hun zestigste te overlijden aan de gevolgen van vegan.

 31. Roelof

  @Wollter of juist niet want er zit erg veel rommel in het huidige vlees.denk dat je het toch iets meer moet nuanceren.

 32. west*

  En bij Barry Hughes was niemand geschokt zeker schande er werd hier niet over geschreven , Maar het nieuws over Martine daar kan niemand omheen !

  R.I. P

 33. frans

  Door vele reacties kun je steeds meer opmaken wat een ontzettend slecht volk op deze site zit. MC, de krant voor de ‘kenners’ li.k me r.eet! Voor im.be’cielen!

 34. Dwight Power

  Frans, wat een taal voor iemand die anderen de maat neemt.

 35. Meneer Kaktus

  Gezelligheid kent geen tijd, mensuh! Wát een fijn volk zijn we toch!

 36. Wilton

  Dat ‘Zonnetje in Huis’ was echt niet te pruimen. Met Kraaijkamp Junior in een van de hoofdrollen was de titel wel grappig want tegen hem is regelmatig aangifte gedaan door ex-vriendinnen vanwege zijn ‘hardhandig optreden’, dus niet bepaald het zonnetje in huis…..

 37. XXXX

  Mouthaan leeft nog. Ach jee, wat jammer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.