Janine Abbring uit felle kritiek op NU.nl-ster Chris Helt

Janine Abbring denkt dat bekende Nederlanders niet langer veilig zijn in de auto van NU.nl-ster Chris Helt. Hij trekt je verhaal uit zijn verband voor een sensationele kop. Dat geeft de presentatrice van Zomergasten aan op Twitter. Helt sprak vorige maand in zijn rijdende talkshow met Nance Coolen en de kop bij de video werd: ‘In de auto met Nance: ‘Had niet dronken op tv moeten gaan’. De presentatrice zei het bijna letterlijk toen het ging over haar optreden in Drunk History.

Coolen deed die uitspraak met een lach, maar ze leek wel degelijk spijt te hebben van haar dronken tv-optreden. Toch is Abbring, die in 2018 in de rijdende talkshow van Helt zat, verontwaardigd.

Abbring: “Chris Helt, hee vraagje, wat vind je zelf nou van die kop? ‘Had niet dronken op tv moeten gaan’- terwijl ze in het gesprek overduidelijk een grapje maakt en het op ironische toon zegt. Zelfs in video-interviews kun je op deze manier niet meer jezelf zijn.

Helt vindt die kritiek onzinnig. “Ha Janine, kop heeft inderdaad hoog clickbait-gehalte. Maar wat ze over haar deelname aan Drunk History zei was niet alleen ironisch. Ze kijkt daar met gemengde gevoelens op terug.

De ex-vriendin van Arjen Lubach is sowieso altijd boos op alles en iedereen. Eerder dit jaar haalde ze ook uit naar een ander kwaliteitsmedium. “Door die kutsite van Mediacourant durft geen BN’er nog ironie en/of humor te gebruiken in een interview. Alles wat je elders zegt wordt geciteerd als straffe uitspraak en hun zelf toegevoegde bagger staat niet tussen aanhalingstekens dus lijkt het alsof je dat ook gezegd hebt.

Lees ook: Janine Abbring niet meer verliefd op Arjen Lubach (8 juli 2018)

Foto: NU.nl

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen