Janine Abbring niet meer verliefd op Arjen Lubach

Janine Abbring krijgt anno 2018 geen kriebels meer in haar buik van haar ex-geliefde Arjen Lubach, met wie ze samen het programma Zondag Met Lubach maakt. Dat vertelt ze in gesprek met Volkskrant Magazine. Abbring heeft een relatie gehad met Lubach, maar zij vond hem veel leuker dan hij haar, dus maakte ze het uit. Eigenlijk wil de Zomergasten-presentatrice het daar liever niet meer over hebben. “Moet ik het daar echt over hebben? Dan gaat het weer alleen maar daarover.”

Nu heeft Lubach een relatie met Martine de Jong, maar Abbring vindt haar geen heks. “Ja, die nieuwe liefde is al niet zo nieuw, hoor. Zij werkt ook bij Zondag met Lubach, ik ken haar net zo lang als Arjen haar kent. Wat er tussen Arjen en mij was, speelde zeventien jaar geleden, hè? Dat is geen issue meer.

Abbring benadrukt dat Lubach haar niet heeft gedumpt. “Ik heb die relatie met Arjen zelf verbroken en op een gegeven moment gezegd: joh, dit gaat nergens over, laten we gewoon vrienden zijn.

Vorig jaar riep Abbring ergens dat ze Lubach ‘niet geschikt vindt voor relaties’. “Hij vindt het gezellig als ik langskwam bij hem thuis. Maar dan kwam het erop neer dat ik beneden in zijn woonkamer zat te werken en hij op zijn zolderkamer dance maakte. Dat is Arjens definitie van ‘gezellig’. Hij vindt het heel fijn dat hij lekker kan werken en dat er beneden iemand zit met wie hij af en toe een kopje koffie kan drinken“, zei ze in een interview.

Nu komt Abbring daarop terug: “Dat is een quote die me elke keer in het gezicht wordt gegooid, terwijl ik verkeerd ben geciteerd. Hij zei zelf altijd in interviews: ik ben niet goed in relaties, dus ik voelde me vrij ook zoiets te zeggen. En nu lijk ik een rancuneuze ex.

Die anekdote klopt overigens wel, aldus Abbring. Sterker nog: zo gedraagt Lubach zich nog steeds. “Hij heeft ergens een buitenhuis en als ik daar ben, zit hij boven dance te maken, ik zit een boek te lezen en Martine is in de tuin bezig.”

Het Volkskrant Magazine-interview met Janine Abbring kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen