Kwalificatie Champions én Europa League naar open net

Geplaatst op Tue 04 Jun 2019 om 8:45

De Europese kwalificatiewedstrijden voor de Champions League en Europa League van PSV, Feyenoord, AZ en FC Utrecht zijn komende zomer exclusief te zien bij Veronica. Dat heeft Talpa Network laten weten. Het is voor het eerst dat de Europese kwalificatiewedstrijden te zien zullen zijn op het open net. “Mocht Ajax erin slagen zich te plaatsen voor de play-off van de Champions League, dan zijn ook deze play-off wedstrijden te zien bij Veronica“, zo laat een woordvoerder weten.

Marco Louwerens, directeur televisie van Talpa Network, is blij. “We zijn verheugd dat we de voor de clubs en supporters zulke belangrijke wedstrijden mogen uitzenden.

Kwalificeren voor de groepsfase van Europees voetbal is voor de clubs van groot belang. “Voor het eerst zijn nu alle wedstrijden op het open net voor alle voetballiefhebbers te volgen. Het is een mooie aanvulling op onze voetbal portfolio.”

AZ en FC Utrecht komen het eerst in actie. Op woensdag 19 juni wordt tijdens de loting op het Europese hoofdkwartier van de UEFA in Nyon bepaald wie de tegenstanders zijn.

PSV komt in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi uit en speelt de eerste wedstrijd op dinsdag 23 juli of woensdag 24 juli. De returns zijn dan een week later.

Ook AZ en FC Utrecht stromen in de tweede kwalificatieronde in en spelen de eerste wedstrijd op donderdag 25 juli.

Feyenoord stroomt in de derde kwalificatieronde in en speelt de eerste wedstrijd op donderdag 8 augustus, de return is dan een week later.

Foto: SBS
33 Reacties op “Kwalificatie Champions én Europa League naar open net”


 1. Nina

  Met alle reclame van dien. Wat een boutzender, dat Veronica.

 2. Ome Box

  Diarreezender inderdaad. Waar is de tijd gebleven? Tot de jaren negentig was Veronica een geweldige zender.

 3. #NPO kijker#

  Dat zal Ziggo en vetklep van Gelder niet leuk vinden.

 4. xandertje

  Absurd….

  Ajax behaalde de meeste Champions League punten van Europa het afgelopen seizoen en krijgt geen Champions League ticket terwijl een land als Italië maar liefst vier vaste plekken krijgt (en Nederland dus nul).

 5. hopeloos reclame reclame en geleuter van de VI boys

  Ben benieuwd wat ziggo doet.

  Ben zo klaar met die Talpa troep op Veronica. Echt voor tok kies

 6. Kaliumsorbaat

  Is niet absurd als je bekijkt wat een corrupte bende het daar is bij de UEFA.

 7. Laurens

  Het enige dat geleidelijk aan nog werkt bij Talpa is het voetbal. Voor de rest komen ze niet meer aan de bak. Nu maar duimen voor ze dat die Nederlandse ploegen ver komen….

 8. Erik

  Aldus een onderzoek van 1250 huishoudens (over het algemeen oudere NPO mensen) met een kijkcijfer kastje die staan voor 17 miljoen inwoners.
 Hilarisch!

 9. Lies

  De deur van de inrichting is weer wagenwijd open gezet gezien de reacties hierboven.
  Wees blij met voetbal op een open net.

 10. ome H

  En de kijkcijfers voor de Champions league dalen en dalen maar, in heel Europa

 11. MediaPrak

  JdM is bezig van V(oetbal)eronica een Sport7 zender te maken. Met op de niet voetbal avonden een kneukfilm.

 12. Sjaalie van der Klappe

  Hahaha voetbal

 13. Nope

  haha overal zijn zeurpieten die aan wal staan.

 14. erikje

  nou inderdaad, wat een zure reacties weer hierboven! Talpa doet dit erg slim. Ze bouwen rondom Veronica een steeds steviger voetbal imago. Vergis je niet dat ze deze wedstrijden goed kunnen gebruiken als promotie in de zomer voor het nieuwe televisieseizoen.

 15. Joost

  @erikje
  Het is dermate lachwekkend dat het bijna zielig is.

 16. Chappi

  Voor het eerst op het open net??? Koekoek!

 17. Ron

  Ai dat is een bittere pil voor RTL7…Goed gedaan door Talpa.

 18. Henk

  Voetbal is commercie dat weet je gewoon. Bij de NPO zit er ook reclame tussen.

 19. By the way

  Wat een opgeblazen nieuws over kwalificatiewedstrijden tussen Nederlandse middelmaat en Oosteuropese amateurs. Daar zit geen hond op te wachten.

 20. Wolllter

  Chappi 
  Tue 04 Jun 2019 om 10:37

  Voor het eerst op het open net??? Koekoek!

  —–

  Voor het eerst ja want de voorrondes zaten niet op een open net. Steek die koekoek maar in een plek waar de zon niet schijnt.

 21. ome H

  Comparing 2015/2019 ratings for #ChampionsLeagueFinal shows TV-audience big 5 countries halved from 37,6 to 16,2 million. 2015 was last year final was broadcast on major channels @La1_tve @ITV @ZDF @TF1 except in Italy, in 2019 opposite was the case with only @RaiUno major bc.

 22. Wolter

  Jammer dat de hoge heren in hilversum elke keer weer trollen inschakelen om Veronica zwart te maken. Terwijl de feiten voor zich spreken: Veronica doet het beter!

 23. Tom

  Xandertje@ Dat komt allemaal door van praag de voorzitter vd knvb. Die heeft daarmee ingestemd. Nu hoeven de 4 toplanden geen kwalificaties meer te spelen. Vanpraag krijgt in ruil daar voor een zak geld en dan doet hij precies wat de uefa zegt.

 24. John

  Ik lees tussen de regels door dat de wedstrijden in de derde kwalificatieronde Champions League van Ajax er niet bij zitten. Dat zal hoofdsponsor Ziggo wel exclusief mogen uitzenden.

 25. Dr phil

  Dan mag het bij ziggo dus ook .heeft ook een open net en dan zonder reclame dat zal de mol niet leuk vinden

 26. Flexi

  Sport en nieuws zijn de enige mogelijke toekomst voor lineaire televisiekanalen. Vorm Veronica om tot een sportzender, net als Murdoch in de US doet met zijn zenders.
  Totdat natuurlijk de streaming- en mediagiganten ook live sport en nieuws gaan brengen.
  Dan is het toedeledoki met de lineaire tv.

 27. Me

  De voorrondes mogen de clubs zelf verkopen, vandaar dat ajax op ziggo te zien is aangezien zij partners zijn

 28. Bart

  @Flexi Totale onzin wat je zegt. Lineaire televisie blijft gewoon. Het opnemen van programma’s en ze later kijken of het terug kijken op je grote tv scherm is ook gewoon een vorm van (linear) kijken. Dat blijft gewoon bestaan. Als het al gaat verdwijnen maken jij en ik dat niet meer mee hoor.

 29. Bart

  @Flexi En over Veronica, Talpa moet van SBS6 gewoon Veronica6 maken. Jong, snel en wild voor de hele familie. Het huidige tv kanaal van Veronica ombuigen naar een sport/mannen zender. NET5 omdopen in Linda 5 en SBS9 omvormen naar nieuws/gesprek van de dag zender. Aan elk een van de radiozenders koppelen. Van 538 Radio Veronica maken en zich niet alleen meer op jongeren richten. Radio10 aan de nieuwe sportzender. SKY radio aan Linda5 en van het huidige Radio Veronica een andere zender met bijvoorbeeld Nieuws, actualiteiten en gesprekken maken al dan niet in samenwerking met BNR. Afspraken met Disney XD maken over dagprogrammering op de sportzender of ze uitkopen zodat Talpa ook de daguren in handen krijgt en bijvoorbeeld samen met Studio 100 een eigen kanaal met kinderprogramma’s kan starten.

 30. aammehoela

  Mooi nieuws voor de liefhebber van belangrijk voetbal. Het zal wel aan het weer liggen hoe de kijkcijfers eruit zullen zien en natuurlijk welke tegenstander. Maar in ieder geval beter dan de huidige situatie dat vrijwel niemand naar deze wedstrijden kan kijken. Slechts een beperkt deel wil een “duur” abonnement. Typisch voor Nederland misschien, of zijn er nog meer landen waarvan de kijkers geen zin hebben in al die betaalde sportkanalen.

 31. Ron

  @aammehoela; Die voetballers vliegen wel de hele wereld over hoor. Dan is het opeens geen probleem mbt het klimaat?

 32. west*

  @ BART ze hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt
  Als je naar de IBC beurs gaat, dan hoor je gewoon ook wat jij schrijft

  Maar we gaan eens even terug in de tijd
  Toen de televisie in 1951 zijn intrede deed , dachten ze ook dat artiesten niet meer zoveel zouden optreden ,als ze hun voordracht hadden gedaan voor de tv
  Ook de radio zou daar onder lijden men vreesde voor het einde van de radio
  ook boiscopen waren uiterst terughouden, zij konden wel sluiten, dachten ze toen

  Ook politiek gezien werd tv niet zomaar ingevoedd in Nederland, er was veel tegenstand , maar PHILIPS zette de regering Drees onder druk,en zo kreeg Nederland toch televisie

  En wat is er van die gedachten van toen uitgekomen ?
  Alles is gewoon gebleven en juist meer aanbod gekomen

  meer radio zenders
  meer artiesten, volle zalen
  volle bioscopen

  Nieuwe trends in medialand zijn nooit eeuwig
  TV kijken heeft het door de jaren heen altijd overwonnen van nieuwe trends

  voorbeelden??? de video recorder
  maar de video tape verdween
  de dvd ja dat was de toekomst,maar de markt ligt op zijn gat ze liggen nu bij de krinloop voor 1 euro
  Blue ray geen succes
  3 D TV MISLUKT
  daar kkomt bij dat NETFLIX – VIDEOLAND overvoeren ons met steeds meer films en series , je ziet de bomen door het bos niet meer!!
  en er komen steeds meer diensten ondemand . maar hoelang?? Want wat is de niewe trend straks op de IBC beurs !!
  Als het nieuwtje er af is komt er altijd weer wat anders, maar het tv kijken zoals we dat nu via de schotel, de kabel, digitenne, glasvezel of via internet
  naat het journaal, kassa. radar de vakantimam IHVH AAF of weet ik veel , tv koijken naar programmas bij de NPO RTL TALPA en al die andere zenders zal altijd bestaan

  EN inderdaad als de tv zenders allemaal worden opgeheven en men belt 900-808-56 voor het kopen van een programma, nou dat zijn we in het jaar 5019
  misschien??

 33. Bart

  @West Dat dus!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.