Jack van Gelder vindt lage kijkcijfers Ziggo frustrerend

Jack van Gelder vindt de lage kijkcijfers van zijn voetbaltalkshow Rondo op Ziggo Sport af en toe wel een beetje om te huilen. Dat zegt de presentator in gesprek met het AD. De afgelopen maanden deden geruchten ‘stevig de ronde’ dat Van Gelder klaar zou zijn met de zender, aldus het AD. Hij zou zich ergeren aan zijn lage kijkcijfers, maar toch tekende hij onlangs voor twee jaar bij. “Ik heb het geweldig naar mijn zin en ben nog geen moment ontevreden geweest“, zegt hij zelf.

Wel geeft hij eerlijk toe dat hij de lage kijkcijfers van Ziggo lastig vindt. “Natuurlijk is er de gedachte dat je op een open zender makkelijk het zesvoudige aan kijkers trekt. Dat is best eens frustrerend. Maar we maken goede, inhoudelijk sterke programma’s met goede mensen.”

Eigenlijk valt het ook best mee, aldus Van Gelder. “Opgeteld met de herhalingen en wat ze online doen, kijken er best veel mensen naar. Daar zijn we blij mee, want Ziggo Sport is eigenlijk een serviceapparaat. Een extraatje voor de klant.”

Zou hij net als Wilfred Genee ook een algemene talkshow willen doen? “Dit klinkt heel erg ‘kijk mij nou’, maar ik ben ervan overtuigd dat ik een talkshow kan leiden. En niet alleen over voetbal.

Het AD-interview met Jack van Gelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen