Jack van Gelder vindt lage kijkcijfers Ziggo frustrerend

Geplaatst op Tue 04 Jun 2019 om 9:45

Jack van Gelder vindt de lage kijkcijfers van zijn voetbaltalkshow Rondo op Ziggo Sport af en toe wel een beetje om te huilen. Dat zegt de presentator in gesprek met het AD. De afgelopen maanden deden geruchten ‘stevig de ronde’ dat Van Gelder klaar zou zijn met de zender, aldus het AD. Hij zou zich ergeren aan zijn lage kijkcijfers, maar toch tekende hij onlangs voor twee jaar bij. “Ik heb het geweldig naar mijn zin en ben nog geen moment ontevreden geweest“, zegt hij zelf.

Wel geeft hij eerlijk toe dat hij de lage kijkcijfers van Ziggo lastig vindt. “Natuurlijk is er de gedachte dat je op een open zender makkelijk het zesvoudige aan kijkers trekt. Dat is best eens frustrerend. Maar we maken goede, inhoudelijk sterke programma’s met goede mensen.”

Eigenlijk valt het ook best mee, aldus Van Gelder. “Opgeteld met de herhalingen en wat ze online doen, kijken er best veel mensen naar. Daar zijn we blij mee, want Ziggo Sport is eigenlijk een serviceapparaat. Een extraatje voor de klant.”

Zou hij net als Wilfred Genee ook een algemene talkshow willen doen? “Dit klinkt heel erg ‘kijk mij nou’, maar ik ben ervan overtuigd dat ik een talkshow kan leiden. En niet alleen over voetbal.

Het AD-interview met Jack van Gelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
27 Reacties op “Jack van Gelder vindt lage kijkcijfers Ziggo frustrerend”


 1. Annoniemus

  Z’n hoge salaris maakt veel goed voor Cheque v Gelder , dat laat zijn tranen verdwijnen als sneeuw voor de zon !

 2. #NPO kijker#

  Leeft vetklep van Gelder nog.

 3. n

  Jack heeft een jaloersmakend leven gehad: veel grote sportmomenten van de 20ste en 21ste eeuw mogen verslaan, financieel goed gedaan en gezonde kinderen. Alleen wil hij ook een journalistieke erkenning en dat is nou net iets waar hij niet op te betrappen valt.

 4. Gwendolyn

  Hij heeft een dikke kop.

 5. Ron

  Het heeft geen enkel zin en nut om nog tijd energie te steken in dat Rondo van hem. Niemand kijkt, maar echt ook niemand…Het zou mooi zijn dat Jack naar Fox komt en daar de plek van Kees Jansma opvolgt.

 6. Minder of Mirjam

  Fantastische keuze weer van Mediacourant qua foto. Ik hou van deze site.

 7. xandertje

  Studio Voetbal met vergeetachtige versprekingskoning ‘Tom Egbers’ is een blamage.

  NOS doe er wat aan, weg met Tom.

 8. anoniem

  jack niet huilen

  AD oplage iis niet te vertrouwen

  Hans wat doet je aan de uitspraak Bussum

  niets

  je was zo nep over de olie bol verkopers

  ga je billen vochtig vegen, je bent droog

 9. Bart

  @Ron Er kijken echt wel mensen naar Rondo hoor. Meer als naar VTBL.

 10. toxilogic

  Hmm Ik kijk wel eens, maar er is geen noodzaak, het programma wordt 3/4 keer herhaald. Ziggo weet precies hoeveel kijkers er zijn daar hebben ze SKO niet voor nodig, dus laten ze die ijdeltuit lekker doormodderen. Van Gelder had natuurlijk gedacht dat hij als voormalig NOS Sport ster wel even een half miljoen mensen naar Ziggo zou trekken-niet dus. De arme bejaarde moet het doen met een bescheiden tonnetje of twee, dat is voor de meeste Nederlanders heel veel, maar in zijn Joodse peer groep wordt hij er nauwelijks serieus mee genomen, zucht.

 11. Ja toch niet dan?

  Niet iedereen kan Jack ontvangen( ik heb KPN), dat werkt niet mee, ook is Jack een uitgesproken slijmbal die nooit relevante gesprekjes voert.
  Overigens kan Genee ook geen talkshow presenteren,heeft te veel de neiging schijtlollig te gaan doen.
  Jack is net als Mart nog in de veronderstelling dat hij onmisbaar is in de sportmedia.
  Is niet zo!
  Ga lekker voetbal kijken bij AFC, dikke sigaar erbij, lekker babbelen met alle patsers uit Amsterdam, op tv zal een handjevol mensen je missen.

 12. Ron

  @B-art; absolute onzin. Er kijkt helemaal niemand, in ieder geval marginaal te weinig om levensvatbaar te zijn….

 13. John

  Jack presenteert/presenteerde de open dag van Ajax.
  Jack = Ajax net als Ziggo.

  Logisch, Ziggo is de sponsor, maar enige objectiviteit omtrent Ajax alsook max Verstappen weinig te bespeuren, dus is Jack geen journalist om een talk show te leiden.

  Ziggo verhoogt zijn tarieven onder het motto van investeren, maar de abonnees betalen zijn salaris, dus niet zeuren.

 14. HERMAN

  jack moet maar weer terug bij de tros lekker ter land ter zee en in de lucht presenteren oa fiets em derin of snel naar de bel daar zijn wel kijkers voor

 15. Enzo Voorthuijsen

  Lage kijkcijfers misschien, maar ik verdien er geen cent minder om. Wie doet me wat.

 16. Wop

  Sport heeft natuurlijk totaal geen urgentie, pas op het moment dat het gebeurd willen mensen er iets over weten. Zoveel talkshow over 1 sport is natuurlijk helemaal niet nodig.

  VI Maakt zicht urgent, ze doen het slim ze weten dat ze alleen door over voetbal te praten lage kijkcijfers zouden krijgen.

 17. Zorro

  Belachelijk veel voetbalpraatprogramma’s, markt verzadigd, basta.

 18. critikast

  Natuurlijk blijft Van Gelder. Voor de eerste keer in zijn leven heeft hij lak aan kijkcijfers maar vult wel zijn zakken. Hij wast natuurlijk na The Passion zijn handen in onschuld en liegt er gewoon op los. Loser !

 19. BRAAK

  Neem nou dat eeuwige geouwehoer rondom de F1, hopeloos met een uitgerangeerde presentator en nog meer vaag puin aan de tafel met als icing on the cake een debieltje met een bril, wat een stelletje tweede rangs zeikers zijn dat.

 20. Henkie

  @Ron:

  Met alle herhalingen erbij op tv en en met kijkers op youtube komen ze aan 100.000 kijkers en zoals van Gelder aangeeft is het een service aan de klanten van Ziggo.

 21. Roepa Sarong

  Lage cijfers betekent gewoon dat je tv maakt waar veel mensen niet naar willen kijken. Je moet dus anders gaan produceren en het aantrekkelijker maken.. Zo simpel is het. Groet, John.

 22. Naima

  Laat die Ron lekker, de betweter. Heeft duidelijk een probleem, die knakker.

 23. Ron

  @Henkie: ja zo lust ik er ook nog wel een paar. Dat is even lekker kijkcijfers beredeneren, herhalingen tellen NIET mee. Het gaat om het reguliere uitzendtijdstip. Klaar.

 24. Bart

  @Ron Wat een onzin dat het bij jou alleen maar om de reguliere uitzendtijdstip gaat. Volgens mij is elke kijker er een en is de theorie die jij er op na houd in deze tijd van terugkijken, opnemen en doorspoelen en on demand juist achterhaald. Rondo en Peptalk hebben gewoon meer kijkers dan VTBL. Is gewoon zo.

 25. lvll

  rondo is zoooooo slecht, dat moeten ze vervangen

 26. NPC

  Jack is een gezellige oom. Zij salaris vind ik eerlijk gezegd niet zo rullevant.

 27. @Ron

  Jij bent Jordy van Eijndhoven

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.