Paul Römer bagatelliseert geweld tegen Pim Sedee

Geplaatst op do 02 mei 2019 om 15:55

Paul Römer, die tot voor kort de baas van NTR was en nu op zoek is naar een ander overbetaald baantje, vond het geweld tegen Telegraaf-journalist Pim Sedee wel meevallen. Het was niet echt een harde klap. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Sedee werd dinsdag aangevallen door een Ajax-supporter, omdat hij bij de ‘kanker-Telegraaf’ werkt. Hoewel de journalist dit fragment nooit zelf heeft verspreid, verwijt Römer hem nu dat hij kickt op de aandacht voor dit incident.

De bizarre reactie van Römer luidt als volgt: “Het was niet een heel harde klap. Hij ging niet knock-out. Hij (Pim Sedee, red.) speelt het ook graag uit, want het komt hem zelf ook wel lekker uit, want hij staat nu zelf ook weer even in de aandacht.

Römer vindt het allemaal een beetje overdreven. “Ik wil het niet bagatelliseren. Je moet met je fikken van journalisten afblijven. Tegelijkertijd wordt dit ook wel enorm opgeblazen. Het was een dronken mafkees.

Toch heeft F-Side, de harde kern van Ajax, zich achter de Sedee-mepper geschaard en journalisten gewaarschuwd weg te blijven. “Het is een beetje een pesterij. Ik zal me er als journalist niet te veel van aantrekken. Ik zou wel een beetje afstand houden.

Verbijsterd

Journalisten reageren verbijsterd. NRC’s chef politiek Guus Valk: “Gek idee misschien, maar we zouden geweld tegen journalisten ook altíjd serieus kunnen nemen.”NRC’s chef politiek Guus Valk: “Gek idee misschien, maar we zouden geweld tegen journalisten ook altíjd serieus kunnen nemen.

EenVandaags chef politiek Marc Belinfante: “Ongelofelijk dat de oud-directeur van de NTR Paul Römer zegt dat de bedreigingen van de F-Side naar journalisten niet al te serieus moeten nemen.

RTL-journalist Koen de Regt: “Kijk mij eens een tegendraadse mening hebben! Hihi. Doe normaal man. Een klap is een klap.

RTL-journalist Jeroen Akkermans: “Het gaat hier niet om de kracht van de klap. De klap/tik voor journalist èn cameraman staat symbool voor de toenemende intimidatie op straat door fans, demonstranten, vakantiegangers, omstanders etc die uithalen omdat ze, om wat voor reden dan ook, anoniem wensen te blijven.

Jan Roos vindt het weer typisch links dat hier weinig ophef over ontstaat. “Weinig ophef over een NPO-prominent die vindt dat op je bek geslagen worden een journalist wel lekker uitkomt.. Morgen weer uitgenodigd bij radio1 waarschijnlijk.

VVD-prominent Frans Weisglas: “Ik wil meneer ⁦Paul Römer wel eens horen als hij zelf een klap krijgt. Wat een rare reactie.”

Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem: “Goed dat iemand als Paul Römer aangeeft waar de grens ligt: je mag journalisten dus best zachtjes slaan, zolang je maar op een subtiele, ingetogen manier mishandelt.

En Pim Sedee zelf: “Beste Paul Römer, geen fijne uitspraken voor iemand met jouw media-ervaring. Ik speel dit niet graag uit, ben terughoudend, en ik sta niet ‘lekker in de aandacht’. En, nee, hij sloeg me niet k.o. Gelukkig maar. Doe jij het volgende live-verslag in het veld? Als aangeschoten wild?

Römer heeft inmiddels excuses aangeboden. “Je hebt gelijk, dat kwam er van mijn kant wat ongenuanceerd uit. Zoals ik gezegd heb, journalisten moeten ongestoord en onbedreigd hun werk kunnen doen. Fysieke agressie is ontoelaatbaar. Ik doelde op de ophef die ontstaan is. Maar in dit verband had ik dat beter niet kunnen doen.

Lees ook: Telegraaf blij: Sedee-mepper al na één dag opgepakt‘ (gisteren)

De beelden:

Foto: NPO Radio 1
19 Reacties op “Paul Römer bagatelliseert geweld tegen Pim Sedee”


 1. Ron

  Paul is een Ajacied….

 2. Johan

  De man komt uit een erg frisse familie.

 3. Helemaalnietsin020wachtmaar

  Paul Romer heeft het gewoon niet zo op de Telegraaf (ik ook niet hoor) maar lees dit maar eens:
  http://www.ad.nl/nederlands-voetbal/commissaris-romer-haalt-snoeihard-uit-naar-telegraaf~af099e49/

 4. Paul Lamote

  Ach ja, meneer is zo’n politiek correct linkse eikel van de PO.

 5. NPO kijker-donderdag

  MC heeft het weer druk met NPO en Talpa zwart maken.

  MC, wat betaald RTL om die bagger te verspreiden?

  Ze willen niet met hun kop in de krant. Telegraf blijft de wet maar overtreden.

 6. Sjaaks

  @NPO kijker-donderdag Thu 02 May 2019 om 16:10
  Wat een wartaal, hoezo overtreedt de Telegraaf de wet als hun kop in de krant staat?

 7. ★★Onbekend💥💥

  NPO kijker-donderdag: MC dat betaald de Story.

 8. M

  Ik vind niet dat ie zoveel verkeerd zegt hoor.

  Hoeveel mensen krijgen er niet veel hardere tikken waar de journalisten weinig over berichten, maar nu een journalist een inderdaad klein tikje met platte hand van tokkie-tuig krijgt, staat heel journalistiek Nederland ineens wél op zn achterste benen.

  Wat een overdreven jank-reacties….

 9. ★★Onbekend💥💥

  De Stemwijzer staat online voor de twijfelaars.
  https://www.stemwijzer.nl/

 10. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Bagetaliseren: “..iets ernstigs onbelangrijk doen voorkomen. ”

  Recht op privacy mogen we ook niet bagetaliseren.
  Het internet vergeet nooit iets…

 11. Hermann Boring

  Als het een NOS-verslaggever was geweest die een tik had gekregen had hij iets heel anders gezegd.

 12. Geronimo

  Mama!!! Ik ben klaar!

 13. robbie

  Meneer moet zelf een tik krijgen.
  wat zal hij janken.

 14. Fox Mulder

  Aldus de man die Johan Cruijff een mes in de rug stak.

 15. n

  Ik stem Jezus leeft, aldus de stemwijzer.

 16. Doppeldecker

  Fresse Paulchen!

  Römer: zigeuners. Die Katja-neeuker is het ergste maar Paultje is nummer2.
  Ajax backstabber vuile viezerik.
  Loop onder een bus nietsnut.

 17. Peter

  Wat een idioot, zo’n actie nog goedkeuren ook. Typisch voorbeeld van die irritante en vooral arrogante Ajax kliek.

 18. CreaBea

  Paul is zo ongelovelijke lieve en oprechte eerlijke man.

  En toen werdt ik wakker.

 19. Ben

  Wie is paul re……eh hoe heet hij ook alweer????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.