Paul Römer bagatelliseert geweld tegen Pim Sedee

Paul Römer, die tot voor kort de baas van NTR was en nu op zoek is naar een ander overbetaald baantje, vond het geweld tegen Telegraaf-journalist Pim Sedee wel meevallen. Het was niet echt een harde klap. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Sedee werd dinsdag aangevallen door een Ajax-supporter, omdat hij bij de ‘kanker-Telegraaf’ werkt. Hoewel de journalist dit fragment nooit zelf heeft verspreid, verwijt Römer hem nu dat hij kickt op de aandacht voor dit incident.

De bizarre reactie van Römer luidt als volgt: “Het was niet een heel harde klap. Hij ging niet knock-out. Hij (Pim Sedee, red.) speelt het ook graag uit, want het komt hem zelf ook wel lekker uit, want hij staat nu zelf ook weer even in de aandacht.

Römer vindt het allemaal een beetje overdreven. “Ik wil het niet bagatelliseren. Je moet met je fikken van journalisten afblijven. Tegelijkertijd wordt dit ook wel enorm opgeblazen. Het was een dronken mafkees.

Toch heeft F-Side, de harde kern van Ajax, zich achter de Sedee-mepper geschaard en journalisten gewaarschuwd weg te blijven. “Het is een beetje een pesterij. Ik zal me er als journalist niet te veel van aantrekken. Ik zou wel een beetje afstand houden.

Verbijsterd

Journalisten reageren verbijsterd. NRC’s chef politiek Guus Valk: “Gek idee misschien, maar we zouden geweld tegen journalisten ook altíjd serieus kunnen nemen.”NRC’s chef politiek Guus Valk: “Gek idee misschien, maar we zouden geweld tegen journalisten ook altíjd serieus kunnen nemen.

EenVandaags chef politiek Marc Belinfante: “Ongelofelijk dat de oud-directeur van de NTR Paul Römer zegt dat de bedreigingen van de F-Side naar journalisten niet al te serieus moeten nemen.

RTL-journalist Koen de Regt: “Kijk mij eens een tegendraadse mening hebben! Hihi. Doe normaal man. Een klap is een klap.

RTL-journalist Jeroen Akkermans: “Het gaat hier niet om de kracht van de klap. De klap/tik voor journalist èn cameraman staat symbool voor de toenemende intimidatie op straat door fans, demonstranten, vakantiegangers, omstanders etc die uithalen omdat ze, om wat voor reden dan ook, anoniem wensen te blijven.

Jan Roos vindt het weer typisch links dat hier weinig ophef over ontstaat. “Weinig ophef over een NPO-prominent die vindt dat op je bek geslagen worden een journalist wel lekker uitkomt.. Morgen weer uitgenodigd bij radio1 waarschijnlijk.

VVD-prominent Frans Weisglas: “Ik wil meneer ⁦Paul Römer wel eens horen als hij zelf een klap krijgt. Wat een rare reactie.”

Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem: “Goed dat iemand als Paul Römer aangeeft waar de grens ligt: je mag journalisten dus best zachtjes slaan, zolang je maar op een subtiele, ingetogen manier mishandelt.

En Pim Sedee zelf: “Beste Paul Römer, geen fijne uitspraken voor iemand met jouw media-ervaring. Ik speel dit niet graag uit, ben terughoudend, en ik sta niet ‘lekker in de aandacht’. En, nee, hij sloeg me niet k.o. Gelukkig maar. Doe jij het volgende live-verslag in het veld? Als aangeschoten wild?

Römer heeft inmiddels excuses aangeboden. “Je hebt gelijk, dat kwam er van mijn kant wat ongenuanceerd uit. Zoals ik gezegd heb, journalisten moeten ongestoord en onbedreigd hun werk kunnen doen. Fysieke agressie is ontoelaatbaar. Ik doelde op de ophef die ontstaan is. Maar in dit verband had ik dat beter niet kunnen doen.

Lees ook: Telegraaf blij: Sedee-mepper al na één dag opgepakt‘ (gisteren)

De beelden:

Foto: NPO Radio 1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen