Stekker uit Ranking the Stars en Gevaarlijkste Wegen

BNNVARA stopt met amusement om het amusement. De stekker gaat uit de programma’s Ranking the Stars en De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. Dat kondigt mediadirecteur Gert-Jan Hox vandaag aan in het AD. De programma’s passen niet bij de ‘inhoudelijk scherpe koers’ die de nieuwe mediadirecteur voor ogen heeft. “Ik heb helemaal niets tegen goed gemaakt amusement, maar wij moeten goed nadenken over het soort amusement dat bij ons past.

Even Tot Hier, de opvolger van De Kwis, is volgens Hox wél een goed voorbeeld. “Scherpe satire en zeer actueel. Ranking the Stars mist die maatschappelijke component.”

Ranking the Stars was het kindje van Paul de Leeuw, maar hij zit nu bij RTL. “Er werd even overwogen met een ander gezicht door te gaan, maar we kwamen toch al vrij snel tot de conclusie ermee te stoppen.

De stekker gaat dus ook uit De Gevaarlijkste Wegen. Lange tijd werd het vergoelijkt als informatief reisprogramma. “Het is toch meer voor thrillseekers“, zegt Hox nu.

Tot slot: wat vindt hij eigenlijk van het vertrek van Paul de Leeuw? “Dat is natuurlijk ontzettend jammer. De man is een instituut. Dit gebeurde wel vóór Karin en ik hier aantraden. Wij hebben hem nog wel gezegd dat de deur altijd openstaat. Dat is wat ik erover wil zeggen.

Het AD-interview met Gert-Jan Hox kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen