Stekker uit Ranking the Stars en Gevaarlijkste Wegen

Geplaatst op Sat 04 May 2019 om 9:10

BNNVARA stopt met amusement om het amusement. De stekker gaat uit de programma’s Ranking the Stars en De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. Dat kondigt mediadirecteur Gert-Jan Hox vandaag aan in het AD. De programma’s passen niet bij de ‘inhoudelijk scherpe koers’ die de nieuwe mediadirecteur voor ogen heeft. “Ik heb helemaal niets tegen goed gemaakt amusement, maar wij moeten goed nadenken over het soort amusement dat bij ons past.

Even Tot Hier, de opvolger van De Kwis, is volgens Hox wél een goed voorbeeld. “Scherpe satire en zeer actueel. Ranking the Stars mist die maatschappelijke component.”

Ranking the Stars was het kindje van Paul de Leeuw, maar hij zit nu bij RTL. “Er werd even overwogen met een ander gezicht door te gaan, maar we kwamen toch al vrij snel tot de conclusie ermee te stoppen.

De stekker gaat dus ook uit De Gevaarlijkste Wegen. Lange tijd werd het vergoelijkt als informatief reisprogramma. “Het is toch meer voor thrillseekers“, zegt Hox nu.

Tot slot: wat vindt hij eigenlijk van het vertrek van Paul de Leeuw? “Dat is natuurlijk ontzettend jammer. De man is een instituut. Dit gebeurde wel vóór Karin en ik hier aantraden. Wij hebben hem nog wel gezegd dat de deur altijd openstaat. Dat is wat ik erover wil zeggen.

Het AD-interview met Gert-Jan Hox kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
37 Reacties op “Stekker uit Ranking the Stars en Gevaarlijkste Wegen”


 1. Sam

  Ranking The Stars en de Gevaarlijkste Wegen gaan dus naar Talpa of RTL.
  Wie oh wie?

 2. ano@niem.nl

  Ach nog meer links actuele programma’s op NPO door deze beslissing. Kan men nog meer Trump-bashem. Sylvana interviewen, klimaatgekkies aan het woord laten en via satire de linkse mening proberen op te leggen aan de steeds rechtser wordende provinciaal die echt niets meer snapt van waar men in de grachtengordel mee bezig is.

 3. Kijkcijfers

  Gevaarlijkste wegen is wel iets voor Rtl 5 op Dinsdag avond om 21.30.

 4. DC

  Ranking the stars naar RTL daar zorgt Paul de leeuw wel voor.

 5. Z

  Het is de voorbode van het verdwijnen van NPO 3 in z’n geheel.

 6. M

  @ano@niem.nl

  Haha jij bent het prototype Boze Witte Man die graag terug wil naar de lelieblanke maatschappij van 1950, maar dan natuurljk wel met alle welvaart van 2019

 7. Zonder Naam

  Aan Ranking The Stars mis je niet veel. Dat was een circlejerk geworden, met jaar na jaar voor ongeveer 80% dezelfde bn’ers. Met meer variatie was het nog wel wat geweest.

 8. Paolo

  Verstandige beslissing. En hef NPO3 dan gelijk ook op ( waar deze twee programma’s werden uitgezonden). NPO3 langzaam afbouwen, verdelen over 1 en 2, en weer een besparing gemaakt.

 9. Trump.

  Wie denkt dat RTL rechts is zit verkeerd.

 10. Rubicon

  AD is wel de krant waar alle mediascoops vandaan komen laatste tijd….

 11. Grace321

  Zijn genoeg andere zenders

 12. Rick

  Heet over een paar jaar weer gewoon VARA. Heeft totaal niets meer met BNN te maken de huidige koers. Arme Bart.

 13. Hans

  Ben benieuwd als het door Paul bij RTL4 terecht komt hoe hij dat regelt met Patty en Richard.

 14. K

  Ranking the stars is een leuk programma, en helemaal als het straks naar RTL 4 gaat,weten we zeker dat Fatty er tenminste geen deel van uit gaat maken.Gisteren zat zij bij 6 Inside ,elastiekjes om haar hals was ze even vergeten weg te halen, wat een kop zeg😷 lip hing scheef van mislukte plastische chirurgie.

 15. Bart

  BNN heeft zijn ziel verkocht aan de duivel. Ze hadden zich beter kunnen aansluiten bij AVROTROS. Ee blijft niets over van de door Bart de Graaf gestarte omroep. Met dank aan Patrick Lodiers!!

 16. Erick

  Ideaal voor RTL5!!!!

 17. Laurens

  Ranking naar RTL (5?), Gevaarlijkste wegen naar SBS6?

 18. Laurens

  Had makkelijk doorgeschoven kunnen worden naar de Avro-Tros

 19. Wolllter

  Het gedachtegoed van Bart de oprichter van BNN is compleet verkwanseld door de VARA. VARA is links en links is smerig, kijk maar naar de autotreiterij van dikke pad Dijksma in Amsterdam. Vuile schijtstad, hopelijk rot het snel weg. Tijd om er nooit meer te komen en de middenstand er naar de tyfus te laten gaan.

 20. Bart

  @Laurens Of beide op na elkaar op RTL5?

 21. Wolllter

  Het gedachtegoed van Bart de oprichter van BNN is compleet verkwanseld door de VARA. VARA is links en links is smerig, kijk maar naar de autotreiterij van di k ke pa d Dijksma in Amsterdam. Vuile sch ijtstad, hopelijk ro t het snel weg. Tijd om er nooit meer te komen en de middenstand er naar de ty fus te laten gaan.

 22. A.Zijn

  Ik denk dat RTL5 beide titels goed kan gebruiken. Dus direct in actie komen.

 23. Blondje

  @Wolllter
  Verander je naam in Holtor, domme kkmong00l.

 24. Ron

  Gevaarlijkste Wegen vind ik nog wel wat voor de NPO hoor, ik snap niet dat dit moet verdwijnen. Het is best educatief en valt onder reisprogramma’s dus dan moet je al die andere reisprogramma’s ook afschaffen en daar dus wel consequent in zijn. Kijk, met Ranking The Stars stoppen kan ik me nog iets bij voorstellen.

 25. Laurens

  @Bart; het past inderdaad prima op RTL5, al zou ik beiden ook wel op Veronica willen zien. Zo bouwt Veronica zich verder uit, iets wat nodig mag gebeuren en nu het perfecte moment is!

 26. Hans

  @k: als je Ranking The Stars een leuk programma vindt. dan weet je dat Patty Brard er praktisch altijd in heeft gezeten….
  Nu val je wel door de mand, he? Als je wilt trollen moet je het ook goed doen.

 27. K

  @Hans, niks trollen en door de mand vallen, op het moment dat slaaibek Fatty het programma naar de k.l.o.t.e helpt dan kijk je toch niet meer , zij was mateloos irritant. (Nog steeds trouwens) Het concept Ranking the stars is goed.Maar dan moet je niet zulke stoeprand lopers als haar erin zetten.PUNT

 28. Wolllter

  Zeg Blondje ga eens gebukt staaan. Ram ik een paal in he achterste.

 29. jan

  Ik snap dat ‘Stars’ niet in de titel. Ranking the lowlifes misschien?

 30. Bart

  @Laurens Zeker eens!

 31. chris?

  Gelukkig genoemde programma’s horen niet bij BNNVARA maar bij de C.0. Overigens nog steeds blij dat ik van die schreeuwlelijk de Leeuw af ben.

 32. wapper

  nee klopt niet links genoeg voor bnnvara, dus schrappen maar.

 33. gtstfites

  Gevaarlijkste wegen was wel een leuk programma jammer.

 34. Alex

  Allebei naar RTL in 3.. 2…. 1…..

 35. Mark

  Kan zo naar SBS 6! Ranking The Stars met Gordon! En natuurlijk Patty en Koos en Kees en Fred en al die andere hysterische types in het panel. RTL heeft al Slechtste Chauffeur enzo. Gevaarlijkste Wegen past perfect op 6, met natuurlijk ook weer alle hysterische Talpa sterren bij elkaar gezet.

 36. Dwight Power

  ano@niem.nl
  Sat 04 May 2019 om 9:14

  Perfect verwoord, geen speld tussen te krijgen.

 37. Gerard

  Minder publieke programma’s lijkt me een top idee. Ook bij 1 zender houden. Minder belasting geld minder podium voor linkse gekkies.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.