Luuk Ikink kritisch over KPN’s alternatieven voor FOX

Geplaatst op ma 06 mei 2019 om 16:15

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink is kritisch over de alternatieven die KPN aandraagt voor het verdwijnen van de FOX-zenders FOX, National Geographic en 24Kitchen. Dat laat hij weten op Twitter. De drie relatief populaire tv-zenders gaan per 1 juni uit het pakket, omdat KPN de doorgifte ervan te duur vindt geworden. Ondertussen gaan de prijzen van KPN wel gewoon omhoog. Welke alternatieven komen er dan? Het gaat om TV 538, natuurzender Love Nature en de Duitse RTL.

Merkwaardig, vindt Ikink. “Echt leuk joh.. Geen FOX, NatGeo en 24Kitchen meer, maar wel een Duitse RTL en de webcam van 538. Nee, echt een goede ruil..

538-dj Barend van Deelen probeert Ikink nog warm te maken. “Tv 538 is een lekker zendertje hoor.

Dat lukt niet. “Weet ik! Maar wordt er ook gekookt? ;)

Ondertussen probeert T-Mobile ontevreden KPN-abonnees op te vangen op Twitter: “Ik heb goed nieuws ;) 24Kitchen blijft bij T-Mobile beschikbaar! Dat geldt ook voor de andere zenders die bij KPN per 1 juni gaan verdwijnen. Dus ik zou zeggen, waar wacht je nog op?

Overigens gaat KPN per 1 juni ‘waarschijnlijk’ ook met Disney Channel stoppen. Daar komt NBC Universal voor in de plaatst, ‘bekend van onder andere Shrek en Kung Fu Panda’, aldus KPN.

Lees ook:
KPN stopt met FOX, National Geographic en 24 Kitchen (30 april)
FOX-kok Hugo Kennis: ‘Men dreigt KPN te verlaten’ (1 mei)

Foto: RTL
39 Reacties op “Luuk Ikink kritisch over KPN’s alternatieven voor FOX”


 1. henk

  Dit ligt toch vooral bij FOX (tegenwoordig eigendom van Disney) die nog meer geld vraagt aan KPN, waardoor de prijzen nog meer zullen stijgen.

 2. Hermann

  Duitse RTL! Dan krijg je dus gewoon gratis F1 races. Top!

 3. Hooghe Buijs

  Hermann, je kan ook overstappen naar Ziggo. Heb je RTL én F1 met nl commentaar en alle vrije trainingen en kwalificaties.

 4. Stemmingmaker

  Geographic noem ik altijd National Depression Channel, of het gaat over drugs, of over vliegtuigongelukken, of over het harde leven in de gevangenissen. Ik zal het niet echt missen. Te depri.

 5. Arie

  Prima, dat die marge zenders verdwijnen. Ik wil een basispakket met alleen NPO-, RTL- en SBS-zenders en de verplichte doorgifte van bepaalde buitenlandse zenders (w.o. één).
  De overige zenders mogen worden aangeboden in een extra tv-pakket. Als je die zenders wilt zien dan moet je er ook daadwerkelijk voor betalen. De kosten zijn dan transparant. In tegenstelling tot nu. Nu wordt er een breed scala aan zenders (w.o. heel veel zenders die niet gericht zijn op NL) doorgegeven in het basispakket en waarvoor iedereen gedwongen aan meebetaald.

 6. kookie

  Relatief populair? Verklaar U nader.

 7. King Alert.

  Wie is Luuk Ikink?

 8. LLRV

  Luuk Ikink kritisch? So what!

  Koffie iemand? In China een zak rijst omgevallen?

 9. Mem Visser (Bam Paaf)

  Luuk wie?

  Ohh de zeikbril!

 10. HansR

  stap ik pas over van Ziggo naar XS4all (KPN aanbod) krijg je deze puin inclusief tariefsverhoging van 2,50 pm voor nog betere service en aanbod. Schandalig!

 11. Mink Vaillant

  Dit is gewoon een spelletje. KPN zet Fox het mes op de keel. Om er toch nog een goede deal uit te slepen. Let maar op.

 12. Wolllter

  Vorige week wilde ik m’n Telfort abonnement opzeggen omdat Telfort ophoudt te bestaan en overgenomen wordt door KPN. Kan dus niet omdat de voorwaarden hetzelfde blijven!

 13. KPNFort

  Wolllter, dat klopt inderdaad!
  Klote voor je.
  Hahaha

 14. Wolllllllter

  Genoten van Telfort
  KPN wederom de schuldige…
  Delta en Ziggo doen het beter!

 15. Wolllllllllllllter

  Komende nacht hangt er een tasje met hangranaten aan de deur bij KPN Teleportboulevard!

 16. TV kijker-maandag

  Marktaandelen per providergroep (18-24u, 6+)
  1. Ziggo 52,0%
  2. KPN 31,8%
  3. Delta 4,4%

  Top Ziggo en Delta komt eraan!

 17. Ernst

  Geen bekerwedstrijden meer dan

 18. Keigoed man!

  Moeten bekerwedstrijden en de bekerfinale verplicht op een open net?

 19. Zomaar

  Duitse RTL was er al lang, maar nu in HD.

 20. roevka

  Toch belachelijk dat je nog steeds je eigen pakket niet kan samenstellen. Heel veel zenders kijk ik nooit. En wil ik toevallig History Channel kijken zit dat plots in een extra pakket waar ik 5 euro voor mag dokken en krijg er weer zenders bij waar ik dan ook nooit naar kijk.

 21. Keigoed man!

  Delta is goed omdat Fox Sports 1 in het basispakket zit, maar formule 1 moeten delta kijkers missen want geen rtl duitsland.

 22. Keigoed man!

  @Roevka. In Denemarken schijnt dat wel te kunnen. Zal wel te maken hebben met geld, de grote zenders subsidiëren bij ons de kleintjes.

 23. Mina

  Ze zijn weer lekker up to date bij RTL. De aflevering van Dr. Phil van afgelopen vrijdag staat na 3 dagen nog steeds niet online. Wie ligt er daar te maffen? https://www.rtl.nl/gemist/dr-phil/afleveringen/

 24. Godfriet de Pedobakker uit Waalre

  Laat die zeikbril onder een bus lopen svp.

 25. RaymondVL

  Het interesseert me echt geen moer wat Luuk Ikink denkt. Overgewaardeerde brilsmurf.

 26. Hooghe Buijs

  Arie, nog meer wensen? Loopt de wereld een beetje in jouw gareel?

 27. Sjors

  24 kitchen wordt hier veel gekeken. Stoppen betekent overstappen. Punt!

 28. Dorus

  schandalig van KPN… massaal opzeggen lijkt me..

 29. Avengers

  Avengers: Age of Ultron van Marvel Studios is maandagavond om 20:30 bij Fo x te zien. Dit door overname van Fo x door Disney. Deze Marvel films zijn straks alleen nog via Disney Plus te zien.

 30. aammehoela

  Het Duitse RTL is allang te zien. Schijnt nu HD te zijn. Dus enkel 538 en dat Love Nature, nu al op kanaal 34. Toch zal KPN wel de bekerfinale moeten laten zien. Misschien dat ze dan een Fox kanaal op 200 even als open net gaan gebruiken om aan die verplichting te voldoen. Maar op zich kan het geen kwaad. Die zender Fox wordt nauwelijks bekeken, enkel voetbal scoort. En dat 24 Kitchen wordt enkel door niet werkende vrouwen bekeken. Maar hoor niemand over Wildhitz. Die muzikale zender wordt toch wel gewaardeerd heb ik begrepen.

 31. anoniem

  ´Relatief populair´= er keek geen hond naar?

 32. Wolter

  Zolang Veronica maar er maar in blijft. Want Veronica doet het beter!

 33. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Veronica Beter!! Vronicaaaaa!
  Maar KPN maakt er een potje van: Erst mocht je inhaken voor €7,50 per maand met de belofte dat het aanbod omhoog zou gaan, meer zenders, betere kwaliteit en content en naar gelang het aantal abonnees zou stijgen dan zou het abonnementsgeld dalen. Pomtidompidom, we zijn bedrogen, er klopt geen hout van. Maar ja. De directie van KPN heeft al gecasht, de burger heeft het nakijken.

 34. Roy

  TV 538 kan ik ook al een paar maanden ontvangen, in het basispakket. RTL hadden we ook al vanaf het begin en volgens mij staat LoveNature er ook al op. Dat zijn dus geen alternatieven!

  Volgend seizoen geen schakelkanaal Keuken Kampioen Divisie meer dan! :(

 35. Later

  Bekend van Schrek? Die film is 20 jaar oud.

 36. Lieke van Lexmond Lover

  Voetbal moet toch voor iedereen te kijken wezen op FOX ? dit is verplicht

 37. CreaBea

  van KPN nu op 1-6-2019 overgestapt naar Ziggo 500mb ;-)

 38. StefanV

  Ik meen mij te herinneren dat de vorige staatssecretaris van mediazaken, Sander Dekker, jaren geleden al voorstelde dat mensen hun eigen tv-pakket moeten kunnen samenstellen. Gewoon een pakket op maat: betalen voor de zenders die je wilt ontvangen, niet betalen voor zenders die je niet wilt ontvangen.

  Toch is dat er nog steeds niet van gekomen. Ik kan het persoonlijk prima af met alleen NPO 1, 2, 3, RTL 4, SBS 6, NPO Politiek, BBC 1 en 2, CNN en misschien nog RTL Z en Veronica. De rest kan me werkelijk gestolen worden.

 39. Michiel

  Wordt het geen tijd dat @Mediacourant, in de discussie over vervangende zenders, zelf een overzicht geeft van zenders die beschikbaar zijn? Dan kunnen de klanten van KPN (en Ziggo) gericht hun provider belagen met verzoeken om een zender door te geven. Nu weten mensen vaak niet dat een zender niet voor de kabel beschikbaar is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.