Sven Sauvé: ‘John de Mol kopieert het RTL van 2016’

RTL Nederland-baas Sven Sauvé deelt in het NRC Handelsblad een behoorlijke sneer uit naar het Talpa Network van John de Mol. Hij vindt dat de mediamiljardair heel erg 2016 is. Dat is te lezen in de kiosk. Sauvé ziet wat iedereen ziet: De Mol haalt formats en sterren weg bij RTL en probeert nu bij SBS 6 te scoren met jaren oude formules van RTL. Zo begon de zender vrijdag met de vroegere RTL-hit It Takes 2 en komt Wendy van Dijk in het najaar met Dance Dance Dance.

Het zijn programma’s die Sauvé naar eigen zeggen bewust heeft laten gaan uit het oogpunt van vernieuwing. “Als ik me probeer voor te stellen wat John de Mol in het najaar op tv gaat brengen, doet dat mij denken aan RTL van twee à drie jaar geleden.”

Sauvé merkte tijdens zijn gesprekken met De Mol over een samenwerking tussen RTL en Talpa dat de mediatycoon heel erg ouderwets denkt. “De voorstellen waren heel erg gericht op lineaire tv.

En dat terwijl RTL juist de slag naar online wil maken. Sauvé zag geen enkele noodzaak om zich volledig op lineair te concentreren.

RTL is online veel sterker dan Talpa, al verloor het wel de jongens van StukTV aan de mediamiljardair. “Ik had graag meer gedaan met het merk, maar we waren niet bereid te betalen wat zij van Talpa zouden krijgen. De Mol heeft wederom een royale cheque uitgeschreven.

Het interview met Sven Sauvé kunt u lezen op de website van NRC.

Foto: RTL, Talpa

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen