FOX-kok Hugo Kennis: ‘Men dreigt KPN te verlaten’

Geplaatst op wo 01 mei 2019 om 9:00

24Kitchen-kok Hugo Kennis krijgt veel reacties op het besluit van KPN om zijn zender per 1 juni uit het pakket te halen. Veel mensen dreigen weg te gaan bij de tv-aanbieder. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Shownieuws. KPN en dochterbedrijven XS4ALL en Telfort stoppen op 1 juni met de FOX-zenders FOX, National Geographic en 24 Kitchen. “Ja, ik vind het sowieso onwijs jammer en slecht nieuws dat ze per 1 juni eventueel gaan stoppen met 24Kitchen“, aldus de kok.

FOX wil een bepaald bedrag hebben voor de doorgifte van de zenders en dat wil KPN niet meer betalen. “Ik vind het serieus – en dat meen ik echt – vooral voor de kijker heel vervelend.”

Veel mensen steunen 24Kitchen, aldus Kennis. “De berichten die ik nu krijg de afgelopen dagen… Ik weet gewoon niet wat ik er op moet zeggen. Ik zeg: ‘Bel KPN, doe iets!’ Mensen dreigen zelfs om over te stappen en naar een andere provider te gaan. Ze smeken of ik er iets aan kan doen, maar wij kiezen het niet, dus ik kan er niks aan doen.”

Kennis hoopt dat het alsnog goedkomt. “Ze zijn nog wel in onderhandeling, dus het zou nog zomaar kunnen dat het wel gaat blijven. Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen op zo veel mogelijk kanalen 24 Kitchen kunnen blijven kijken.”

Lees ook: KPN stopt met FOX, National Geographic en 24 Kitchen (dinsdag)

Foto: SBS
27 Reacties op “FOX-kok Hugo Kennis: ‘Men dreigt KPN te verlaten’”


 1. Kamikaze

  Laat die dreigers dat dan ook echt doen, dan heb ik respect voor ze.

 2. Michel

  Ach…. 24Kitchen is al lang niet zo leuk meer als het ooit was. Sinds Rudolph weg is, zijn de productie in eigen beheer mega gedaald en zijn het vooral ingekochte spelshows en ingekochte “ver weg” kookprogramma’s waar je geen biet aan hebt als hobby kok.

 3. Sander

  Ze vragen ook te veel geld voor nutteloze zenders

 4. B

  Grappig is dat de kijkcijfers voor 24kitchen bedroevend laag zijn . Moet dus maar gezien worden als een druk middel op KPN. Helaas heb ik nog nooit van deze kok gehoord . Fox krijgt nu betaalt voor de achterlijke manier waarop de eredivisie bij KPN door de strot is geduwd . Haal eerst de ere divisie belasting eraf en dan zou ik verder praten.

 5. Curryworst

  “Mensen dreigen zelfs om over te stappen en naar een andere provider te gaan”
  Behalve de tv heeft het ook consequenties voor je internet- en telefonieabonnement (vast/mobiel) . Alleen om die reden besluiten mensen toch maar bij hun oude vertrouwde provider te blijven.
  Net als al die mensen die dreigden om van bank te switchen.
  En is een onbenullig bak- en kookzendertje nu écht zo belangrijk om je abonnement op te zeggen?

 6. Bart

  @Curryworst Zie ik inderdaad ook niet snel gebeuren. Mensen die de afgelopen jaren zijn overstapt van Ziggo naar KPN keren sowieso niet terug.

 7. N

  Fox werknemer neemt het op voor werkgever.
  Wat verrassend.

 8. Michel

  @Bart ik ben juist overgestapt van KPN naar Ziggo. Wat mij betreft een toptransfer ;-) Al is het alleen maar voor F1 :)

 9. Maxer

  Jaren terug keken wij bijna dagelijks wel naar iets van 24Kitchen, vooral Rudolf van Veen en Jamie Oliver. Nu kijken wij al zeker twee jaar niet meer naar deze zender. Wij hebben Ziggo maar hier mogen ze deze zender er ook wel uitknikkeren. En tevens ervoor zorgen dat wij ook geen eredivisiebelasting gaan betalen aan Fox.

 10. Maxer

  Mijn reactie komt nog…wordt eerst gemodereerd.

 11. Medianaal

  @Maxer. Dan post je toch nog een keertje je eerste reactie, maar dan zonder het woordje dat niet mag?

 12. 123

  Voor mensen die eventueel op zouden willen zeggen, maar nog in het eerste contract zitten: dat recht heb je. Zie: https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/rechten-en-plichten-providers

 13. Paul

  24K is niet meer wat het ooit was.
  Wij kijken bij Ziggo ook niet meer.
  Aanbieders denken dat ze zich
  alles kunnen permitteren.

 14. Sven L.

  Met KPN pluspakket blijft het volgens mij gewoon erin hoor…

 15. west

  wist je dat het luister en kijkgeld wat uiteindelijk heel laag is en elk jaar steeds lager wordt , via onze belastingen, doorgesluist wordt naar de providers , die daar dan weer infrastruktuur en distributie gelden betalen ook aan RTL TALPA
  De kijk en luistergelden zitten nu overgeheveld ,verwerkt in je tv pakket
  Dus nu weet u dat de grote hap kijk en luistergelden bij de providers betaald en prakties niets via belastingen!

 16. Medianaal

  Onzin West. Kom maar met cijfers.

 17. Jelle

  Het gaat nog niet eens per se om die drie zenders, maar het is een optelsom. Service al tijden niet best, ontvangst van internet rammelt een beetje, en dan krijg je een brief met als strekking ‘We gaan drie zenders waar je best af en toe naar kijkt uit het pakket gooien, en o ja, de tarieven gaan met een vijf euro omhoog. Zodat we in de toekomst ook kwaliteit kunnen blijven bieden.’ Ik weet niet wie bij KPN de baas is over klantencontact, maar dit is natuurlijk geen doen.

 18. weethetbeter

  Op alle zenders wordt gekookt , ik vind het VRESELIJK !!!!!!

 19. west

  @ Medianaal niks onzin heb het van een Politicus in Den Haag die in de tweede kamer zit . maar het reilen en z en zeilen omtrend kijk en luister gelden is vrij onbekend bij de burger die denk nog dat we uitsluitend via belastingen kijkgeld betalen trouwens ik heb het op zwart en wit
  maar je mag geen e-mail vragen op deze site, ander had ik je het bewijs van mijn gekregen e-mail van deze politicus naar je door geemaild

 20. west

  nou Medianaal waar blijf je nou met je onzin

 21. Jelle

  Heb al jaren KPN. Duur naar goede kanten service. Opzeggen voor een kookzender of FOX waar ik nooit naar kijk doe ik zeker niet. Wel vanwege de exorbitante prijs die ik nu ga betalen.
  Zie nu dat ik ruim 20 euri minder betaal voor meer snelheid en hetzelfde kpn netwerk…

 22. roevka

  Dat hele KPN/Telfort gebeuren gaat over de ruggen van de Telfort klanten die iets goedkoper uit waren vergeleken met de KPN. Maar zenders verdwenen het afgelopen jaar al in extra af te nemen pakketten. Wil je die ene zender terug dan mag je 5 euro extra aftikken. Hier in het centrum van mijn woonplaats houdt de snelheid op bij 25Mbps down en 2Mbps up.
  Je wordt bijna gedwongen over te stappen naar Ziggo. Maar de ellende die ik daar heb meegemaakt is me een stap te ver.

 23. aammehoela

  Die zender kijk ik nooit naar. De enige reden zou dan Fox moeten zijn, dan enkel voor het voetbal. Maar voor samenvattingen en de finale van de KNVB-beker live te kunnen zien en dan switchen zie ik niet zitten. Ga wel naar familie die Ziggo heeft. Op zich zou KPN steun moeten krijgen voor hun strijd tegen vooral Amerikaanse bedrijven die menen dat ze onmisbaar zouden zijn.

 24. TopofFlop

  Als National Geographic verdwijnt, dan zal dat wel tot opzeggingen leiden. Die zender is behoorlijk populair. Tevens 8 tot 12 procent prijsverhoging voor internet bij KPN. Er zullen een hoop overstappers verwelkomd gaan worden bij de concurrenten.

 25. RTL Videoland

  Het terugkijken van RTL-programma’s via de mediabox van Ziggo of KPN, concurreert met de lineaire kijkcijfers van de RTL zenders. En belangrijker, ook met RTL’s eigen terugkijkdienst Videoland. De vergoeding die RTL van de kabelaars hiervoor ontvangt, levert misschien minder op dan een abonnement op Videoland rechtstreeks verkopen aan een consument. Het zal mij dan ook niet verbazen, als RTL haar programma’s niet meer voor terugkijken beschikbaar gaat stellen aan de providers.

 26. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ja.
  Omdat je nu misschien de kook-prôn van Nigella Lawson gaar missen zeg je je hele boeltje bij de KPN op en koop je een ander abonnement of zo?
  Dacht het effe niet.
  Dream on. Er komt wel een ander kook-programma.
  En anders een Tellsell-kanaal, daar wordt ook vaak gekookt en daar heb je nog wat aan. Revolutionair frituren in de airfryer is daar groot geworden. Elke tokkie heeft z’n steentje eraan bijgedragen.

 27. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Tokkie-kermis. Niks mis mee. We willen graag politiek correct de dingen benoemen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.