Peter van der Vorst vond RTL onder Galjaard arrogant

Geplaatst op Fri 24 May 2019 om 13:15

Peter van der Vorst vindt dat RTL onder leiding van Erland Galjaard een ‘tikkie arrogant’ werd. Als de nieuwe tv-baas van de zendergroep wil hij van dat negatieve imago af. Dat heeft hij aangegeven op een mediacongres in Amsterdam, meldt frank.news. Jarenlang vormden Erland Galjaard en Wendy van Dijk het ietwat arrogante en chagrijnige keizerspaar van RTL. Ze hadden een vijandelijke houding tegenover de Nederlandse pers en dat heeft het imago van het mediabedrijf erg verslechterd.

Inmiddels staat Van der Vorst aan het roer van RTL en hij maakt korte metten met die misplaatste arrogantie. “Natuurlijk ben ik niet naïef en weet ik voor welke uitdagingen we staan. Ik zag dat de club heel groot geworden was, versplinterd ook wel, en soms een tikkie arrogant.

Galjaard was jarenlang de succesman van RTL, maar uiteindelijk liet hij de zendergroep in puin achter met een van de duurste flops in de geschiedenis van RTL: RTL Late Night met Twan Huys. “Het succes leek ons vanzelf te komen aanwaaien. Er was heel lang geen noemenswaardige concurrentie.

Inmiddels zijn Galjaard en Van Dijk allebei overgestapt naar de marginaal bekeken concurrent SBS – net als de immer verongelijkte Gordon – en kan RTL bouwen aan een positiever beeld. “Ik vind dat onze gezichten dichtbij de kijker moeten staan. Ze moeten authentiek zijn, warmte en positiviteit uitstralen.”

Dat is ook de reden dat we Frans Bauer, Caroline Tensen en Gerard Joling erbij hebben gehaald. Dat zijn mensen die dat uitstralen.

Foto: RTL
32 Reacties op “Peter van der Vorst vond RTL onder Galjaard arrogant”


 1. Anton

  Zo, om over de persdienst maar te zwijgen. De kans dat ik in die tijd voor Oranje werd gescout, was groter dan die bij een interviewverzoek voor een presentator. Erg prettig dat ze zich weer wat meer dienbaar moeten opstellen. (Ik kijk naar jou, Eva)

 2. Johan

  Wijze woorden van Peter.

 3. potmeter

  En maar belachelijke uitingen doen,
  Hij is bang van wat er nog komen gaat van talpa met linda de mol

 4. Ron

  RTL/Peter moet waken dat het niet een te erge kleffe vriendenclub wordt die elkaar niet van repliek durven geven als het even slechter gaat. Dat was het grote manco onder Galjaard. Het werd teveel ons-kent-ons, teveel ja-knikkers. Daar red je het niet mee.

 5. #NPO kijker#

  Van der Vorst in het nauw maakt rare sprongen.

 6. Bart

  @potmeter Ha Ha ja vast. Nou ik kan je vertellen dat wordt helemaal niets. Ook niet me met Linda aan boort. Ze hebben een paar leuke (op 1 hand te tellen) programma’s waar de kijker soms naar kijkt omdat ie aan het zappen is en eens blijft hangen.

 7. Bart

  @NPOkijker Peter maakt hele goeie sprongen.

 8. Trudy

  Peter van der Vorst is een warme persoonlijkheid hij heeft wel de gunfactor in tegenstelling tot die 2 arrogante kwallen Rtl Doet het goed met De Zwakste Schakel en Robert ten Brink Zaterdag ik kijk er naar uit!!

 9. Ronnie

  Slimme kerel, aangeven dat RTL dichter bij de kijker moet staan, zeker gezien het feit dat John de Mol tegenovergesteld bezig is, met programma’s die totaal niet bij het SBS publiek passen.

  @potmeter: hij is bang wat er nog komen gaat??? RTL hoeft zich echt niet druk te maken hoor, ook niet omdat Linda bij Talpa gaat beginnen.

 10. Linda

  Daar heeft Peter zeker gelijk in.

 11. M.

  RTL Duitsland heeft ooit reden gehad tot arrogantie, het is nu passë, verganne glorie. Zo was SBS jarenlange RTL DUITSLAND de baas, gedurende het hele weekend. Peter is een agressief meneer, wil te graag vandaar dat hij keihard op zijn bek gaat.

 12. Ray

  Peter is vooralsnog goed bezig, met volgens mij goede inzichten.

 13. anonymous

  @potmeter
  De kijkers van Linda de Mol gaan niet mee naar SBS.

 14. Schele Cristina

  PvdV is een vuile nicht. Een bruinwerkertje die door de achterdeur binnenkomt.

 15. Schele Cristina

  Altijd grijnzen in je gezicht maar kakken op je reputatie achter je rug.
  Ga weg hoomoozwijntje.

 16. ★★Onbekend💥💥

  Schele Cristina er zijn hier huisregels klik onder je tekstveld op policy in het blauw.

 17. Roy

  Nu moet hij nog Irene terug binnen halen. Past nog steeds perfect in dat beeld. Misschien samen met Paul iets voor in de ochtend?

 18. Marianne

  Dat kan je Irene en de kijker niet aandoen. Paul past niet bij een familiezender. Denk nog maar eens aan die optredens met kinderen bij de publieke omroep.

 19. Mondhygiëniste

  Nooit in mijn werkzaam leven heb ik een mondgeur waargenomen die uit de mond kwam van deze patiënt in kwestie. De geur deed mij denken aan een nabij gelegen bottenverwerkingsbedrijf waarin de zomer de maden welig tierden.

 20. Lieke van Lexmond Lover

  Peter vd vorst denkt nu ook dat hij de grote baas is en alles maar kan zeggen en doen, deze man begint toch aardig te blaten zeg!
  eerst gtst en nu een sneer naar erland galjaard! afschuwelijk

 21. Marthijn

  Wat een vieze nicht is de PvdV toch, continue Galjaard maar zwart maken, maar hij moet niet vergeten dat RTL ook de beste jaren uit de geschiedenis onder Galjaard heeft gehad, was een tijd alles wat RTL aanraakte omgezet werd in goud en ineens is alles waardeloos wat Galjaard bij RTL heeft gedaan. Galjaard heeft 2 fouten gemaakt 1. te lang RTLlatenight laten door modderen 2. GTST op de buis gehouden.

  Verder heeft hij goed werk afgeleverd, die PvdV gaat er juist voor zorgen dat RTL helemaal naar de knoppe gaat.

 22. Gj

  Nu nog Irene Moors definitief toevoegen aan het Koffietijd-team!

 23. dennis

  Peter kan beter zich druk maken om alle rtl zenders, gaat ook niet best he.

 24. Samantha

  Wat een discriminatie hier
  ?? Waarom worden deze berichten niet verwijderd. Slaat nergens op over bruinwerker enz

 25. Arjen

  Waarom moeten al die baasjes hun mening geven over wat er in het verleden is gebeurd..?
  Ik zou zeggen: Ga eerst even iets doen en LATEN ZIEN dat je een goede visie hebt ipv beginnen te roepen in de media wat er allemaal niet goed gaat!

  Wat is het belang van de TV kijker om al die vuile was aan te horen? Is dat ego om te laten zien dat je het allemaal beter weet? Als kijker zeg ik dus: Eerst zien dan geloven Peter!

 26. Huichelaar

  Wat is dat TV volk toch opportunistisch en niet loyaal…Zo makkelijk..

 27. Bart

  @Marthijn Echt totale onzin wat je zegt over dat RTL zijn beste jaren had toen Erland Galjaard de programmadirecteur was. De zender (en televisie) bestond al een tijdje voor dat je geboren werd. Galjaard heeft van RTL een eenheidsworst van gemaakt. Het was allemaal niet zo geweldig wat de man programmeerde hoor. Het was allemaal makkelijk, goedkoop en meer van het zelfde. Er word in de tv wereld steeds gedaan alsof Galjaard zoveel heeft en wet van televisie en kijkgedrag. Is niet zo het is gewoon een heel commerciële jongen. Het is nu toevallig televisie maar het had net zo goed een frisdrank of chips kunnen zijn. Galjaard is een flapdrol en is getrouwd met een hele ordinaire vrouw. Best gevaarlijk als zo’n combinatie te veel geld krijgt te besteden. Als ik ongelijk heb maakt hij binnen een jaar een topzender van SBS6. Daarvoor zal hij o.a. moeten stoppen met heel veel programma’s van Talpa zelf en o.a. Gordon, Jandino en zijn en eigen vrouw eruit moeten gooien. Dat gaat hij nooit doen dus het gaat helaas niets worden. Jammer want ik gun het Talpa en ik gun Nederland een 2e grote zendergroep.

 28. Kickel

  @Anton: de persdienst van RTL is dráma. Allemaal prinsjes en prinsesjes met twee gezichten. Alsof ze hun programma’s niet willen verkopen.

 29. Kijker

  Peter gaat RTL nog groter maken 😁

 30. Lies

  Laat PvdV lekker zijn ding doen. RTL mag in haar handjes klappen. Eindelijk iemand die het roer om gooit met visie.

 31. Annoniemus

  Typische flikkers-streek als iemand pleite is zeggen dat de vorige het niet zo goed deed , wat een vuile glibber die vent !!!

 32. Schele Christina

  Ja idd een smeirge flikker-streek van Van der Worst!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.