Peter van der Vorst vond RTL onder Galjaard arrogant

Peter van der Vorst vindt dat RTL onder leiding van Erland Galjaard een ’tikkie arrogant’ werd. Als de nieuwe tv-baas van de zendergroep wil hij van dat negatieve imago af. Dat heeft hij aangegeven op een mediacongres in Amsterdam, meldt frank.news. Jarenlang vormden Erland Galjaard en Wendy van Dijk het ietwat arrogante en chagrijnige keizerspaar van RTL. Ze hadden een vijandelijke houding tegenover de Nederlandse pers en dat heeft het imago van het mediabedrijf erg verslechterd.

Inmiddels staat Van der Vorst aan het roer van RTL en hij maakt korte metten met die misplaatste arrogantie. “Natuurlijk ben ik niet naïef en weet ik voor welke uitdagingen we staan. Ik zag dat de club heel groot geworden was, versplinterd ook wel, en soms een tikkie arrogant.

Galjaard was jarenlang de succesman van RTL, maar uiteindelijk liet hij de zendergroep in puin achter met een van de duurste flops in de geschiedenis van RTL: RTL Late Night met Twan Huys. “Het succes leek ons vanzelf te komen aanwaaien. Er was heel lang geen noemenswaardige concurrentie.

Inmiddels zijn Galjaard en Van Dijk allebei overgestapt naar de marginaal bekeken concurrent SBS – net als de immer verongelijkte Gordon – en kan RTL bouwen aan een positiever beeld. “Ik vind dat onze gezichten dichtbij de kijker moeten staan. Ze moeten authentiek zijn, warmte en positiviteit uitstralen.”

Dat is ook de reden dat we Frans Bauer, Caroline Tensen en Gerard Joling erbij hebben gehaald. Dat zijn mensen die dat uitstralen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen