Gerard Joling: ‘Slechtste halve finale in zeker tien jaar’

Gerard Joling vond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival dinsdagavond van erbarmelijke kwaliteit. Hij heeft in zeker tien jaar niet zoiets slechts gezien op het liedjesfestijn. Dat vertelde de zanger dinsdagavond in Pauw. Joling wist niet wat hij zag. “Ik heb nog nooit zoiets slechts gezien. Er zitten misschien twee liedjes bij waarvan je denk: dat kun je een beetje verdragen, maar voor de rest zong iedereen vals en waren het verschrikkelijke liedjes en vreselijke acts.”

De zanger probeert altijd positief te blijven, maar kan dat nu echt niet. “Ik moet je zeggen dat ik echt wel van het positieve ben en van het mooi en van geef iedereen nog een kans, maar als ik naar mijn notities kijk zie ik alleen maar lelijke dingen staan. Over Cyprus, Montenegro. Het is allemaal valsgezongen en vreselijk.”

Kijkend op zijn blaadje met aantekeningen: “Hier staat ‘kut’, hier staat ‘aardig kut’. Het is allemaal kut eigenlijk. Het is vreselijk vals, tenenkrommend en klikowaardig, nietszeggend.”

Ik heb nog nooit een halve finale gezien de afgelopen tien, twaalf jaar die zo slecht was als deze. Er is niemand die zuiver heeft gezongen.”

Cornald Maas sprak in een satellietverbinding zijn begrip uit. “Nederland staat al op één bij de bookmakers en er werd al meer op Nederland ingezet. Dat zal wel iets te maken hebben met de kwaliteit van het gebodene vanavond. Roxeanne en Gerard zeiden het al: er zaten misschien twee liedjes tussen van een acceptabele kwaliteit. Ik kan iedereen geruststellen: de tweede halve finale is beter. Daar zitten meer goede songs in, waaronder Zweden en Arcade natuurlijk.”

En Beau van Erven Dorens op Twitter: “Ik weet niet wat ik het engste vind: die vreselijke presentatoren, die horroracts of het feit dat ik mij eigenlijk geweldig vermaak. Wat een uitzinnige demonstratie van nontalent en wansmaak. Je ziet gewoon de wereld voor je ogen vergaan.”

Foto: AVROTROS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen