Gerard Joling: ‘Slechtste halve finale in zeker tien jaar’

Geplaatst op wo 15 mei 2019 om 8:45

Gerard Joling vond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival dinsdagavond van erbarmelijke kwaliteit. Hij heeft in zeker tien jaar niet zoiets slechts gezien op het liedjesfestijn. Dat vertelde de zanger dinsdagavond in Pauw. Joling wist niet wat hij zag. “Ik heb nog nooit zoiets slechts gezien. Er zitten misschien twee liedjes bij waarvan je denk: dat kun je een beetje verdragen, maar voor de rest zong iedereen vals en waren het verschrikkelijke liedjes en vreselijke acts.”

De zanger probeert altijd positief te blijven, maar kan dat nu echt niet. “Ik moet je zeggen dat ik echt wel van het positieve ben en van het mooi en van geef iedereen nog een kans, maar als ik naar mijn notities kijk zie ik alleen maar lelijke dingen staan. Over Cyprus, Montenegro. Het is allemaal valsgezongen en vreselijk.”

Kijkend op zijn blaadje met aantekeningen: “Hier staat ‘kut’, hier staat ‘aardig kut’. Het is allemaal kut eigenlijk. Het is vreselijk vals, tenenkrommend en klikowaardig, nietszeggend.”

Ik heb nog nooit een halve finale gezien de afgelopen tien, twaalf jaar die zo slecht was als deze. Er is niemand die zuiver heeft gezongen.”

Cornald Maas sprak in een satellietverbinding zijn begrip uit. “Nederland staat al op één bij de bookmakers en er werd al meer op Nederland ingezet. Dat zal wel iets te maken hebben met de kwaliteit van het gebodene vanavond. Roxeanne en Gerard zeiden het al: er zaten misschien twee liedjes tussen van een acceptabele kwaliteit. Ik kan iedereen geruststellen: de tweede halve finale is beter. Daar zitten meer goede songs in, waaronder Zweden en Arcade natuurlijk.”

En Beau van Erven Dorens op Twitter: “Ik weet niet wat ik het engste vind: die vreselijke presentatoren, die horroracts of het feit dat ik mij eigenlijk geweldig vermaak. Wat een uitzinnige demonstratie van nontalent en wansmaak. Je ziet gewoon de wereld voor je ogen vergaan.”

Foto: AVROTROS
33 Reacties op “Gerard Joling: ‘Slechtste halve finale in zeker tien jaar’”


 1. N

  Ik had nooit moeten kijken. Het was vreselijk.

 2. joopie

  Het was ook wel tenenkrommend slecht inderdaad. Ik heb niet het idee dat het in tijden zo slecht is geweest al gisteren. Bij een aantal nummers kwam er pas na een minuut achter dat er in het Engels gezonden werd..

 3. gerdien

  Joling wordt te oud. Zei die zelf ook al;-). Australie, IJsland, Griekenland, Cyprus, Tsjechie zijn gewoon goede acts. En verder moet je het ook niet al te serieus nemen: het is entertainment, geen Holland Festival. Heb mij prima vermaakt, ook met de vals zingende discozanger op leeftijd van San Marino. Alleen: kan die Jan Smit weg? Totaal ongeschikt als commentator, voegt niks toe. Is meer van Muziekfeest op het Plein.

 4. Curryworst

  Gerard Joling (die van de Toppers met rare glitterpakken tijdens Eurovisie) en valszingende kraai Roxeanne Hazes bekritiseren de eerste halve finale op performance en zangkwaliteiten.

 5. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Jan Smit moet blijven.

 6. Sjaalie van der Klappe

  Sneu voor die jongen uit België… had hem wel finaleplaats gegund

 7. Karin

  Nou Gerdien dan heb jij een andere show gekeken. Cyprus was een van mijn grote favorieten voordat de show begon. Na 1 minuut aanhoren was ik er toch wel klaar mee. Live kan ze echt niet zingen.

  Het zelfde als bij de meeste act van gisteren. Gerard heeft wel gelijk. Het was echt de slechtste halve finale van de afgelopen jaren.

 8. Ome H

  @gerdien muziekfeest op het plein is 10 keer niks, songfestival gisteren was 100 keer niks!!

 9. Muts

  Na 5 liedjes heb ik de tv uitgezet.Niet om aan te horen.Hoop dat het donderdag beter is,anders staat hij ook zo weer uit.

 10. M

  De verbazing van de presentatoren dat België de finale niet haalde zegt ook heel veel.
  Want België was de grootste valszinger met een zanger met de uitstraling van een pakje margarine.

 11. Ome H

  Nederland heeft ook een kutliedje maar nu snap ik waarom ze favoriet zijn …..

 12. Cathy

  Ben blij dat ik niet de enige ben die het na 5 liedjes niet meer aan kon horen .Ik heb het afgezet .mag hopen dat het vanavond beter is ..

 13. Donald Dumb

  Cathy. Ik heb helemaal niet gekeken, nog beter
  Ik keek naar andere (echte) sterren…daar waar Govert Shilling over vertelde…

 14. gerdien

  @Karin: het is geen wedstrijd voor zangvogeltjes, het gaat om de totale acts. Vaak zingen ze ook vals van de zenuwen, onze Duncan is ook niet helemaal spatzuiver. Anouk was ook niet in topvorm, trouwens. De meeste televoters storen zich daar dus blijkbaar niet aan, die letten op andere dingen. Ik moet er niet aan denken dat het weer wordt als vroeger met allemaal hele brave zangers en muziekgroepjes die op een enkeling na keurig binnen de lijntjes blijven, wat Joling blijkbaar wil met zijn kleine festival voor alleen maar Europa: daar bedoelt hij dan West-Europa mee?

 15. Donald Dumb

  Songfestival is een moderne freakshow. Muziek is een bijzaak…

 16. Sven L.

  Daar heeft Joling gelijk in. Wat een vreselijke artiesten. Er sprong er niet 1 uit. Echt niemand. Griekse zangeres klinkt op de plaat mooi maar kan live niet deliveren blijkbaar.

  Ik vraag me af of vluchtelingen zich realiseren wat Europa precies is. Als je de beelden van gisteren zou tonen zwemmen ze vrijwillig terug.

 17. Peanut

  Het was echt leuk om te kijken. Van de ene verbazing in de andere. Televisie waar iedereen de volgende dag over praat. Omdat het inderdaad zo vreselijk slecht was.

 18. Michiel

  Joling slaat de spijker op de kop. Het niveau was bedroevend laag.

 19. Jean Paul

  @Sven L.

  “Als je de beelden van gisteren zou tonen zwemmen ze vrijwillig terug.”

  Hahaha, +10.

 20. gerdien

  Als je de hele mega top zoveel beluistert is het echt niet veel beter, hoor. Veel bagger, veel kopieën en bloedeloze ballads (Suzan & Freek!) , alleen klinkt iedereen zuiver dankzij autotune;-).

 21. berend v

  Het klinkt een stuk beter als ze de autotune van de plaat live mogen gebruiken.Bizzey, Frenna, Famke Louise,Ronnie Flex, Roxeanne H6 en Tabitha, de huidige top40, klinken live zonder autotune ook niet. De muziek is het ook niet live. Joling zelf heeft nog nooit een fatsoenlijke plaat gemaakt. Blijft op zijn hoogst guilty pleasure.

 22. Klaasje v

  Ik had het songfestival aanstaan en heb daarbij al het commentaar op Twitter gelezen en heb me daardoor kostelijk vermaakt.
  Het was vreselijk inderdaad maar de reacties waren kostelijk.

 23. Later

  Aldus de man die een lied zingt met Tino Martin.

 24. Guttegut

  het was zo slecht dat het weer waanzinnig lachen was

 25. Lieke van Lexmond Lover

  Gerard Joling en die valszingende Roxeanne Hazes hebben er verstand van

 26. Robert

  Het was één keer erger en dat was in 2009 met de “toppers” met het nummer chine.
  Helemaal onderaan de lijst.
  Joling zat daar toen niet bij maar wat heeft die vent een grote bek, of dat alles zomaar is op te lossen. Een beetje pas op de plaats zou hem wel sieren.

 27. Pieter

  Ja, en Gerard kan het weten!!!!

 28. Trudy

  Werd vals zingende Roxanne om haar mening gevraagd???? Wat een geweldige zet van Pauw… en ze komt ook nog….. hahahahahahaha . Wat een bord voor haar kop…

 29. K

  Hahahaha gekke Gerard,waar heeft hij het over,gemakshalve vergeet hij even dat zijn zangkwaliteiten niveau braderie en kermis is…rare meid

 30. max

  Gerard is te oud aan het worden. Begint een beetje een ouwe zeur te worden, net zo’n schoonmoeder die overal over zeurt in plaats van het van de positieve kant te bekijken. Er zaten best leuke nummers bij, zoals San Marino…het was niet spatzuiver, maar wel leuke disco van de jaren 70….! Kortom, ik heb me prima vermaakt met een appgroep en twitter. Ikkan niet wachten op donderdag :-)!

 31. gerard cocks

  nou er zaten er best wel leuke liedjes tussen

 32. Bea

  Meest vals zingende ‘artiest’ van Nederland Roxanne wordt om haar mening gevraagd.. Tja…..

 33. liefkleinhertje

  Dat nummer van San Marino was best wel goed (bergeleken met de rest en Duncan)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.