Patty Brard: ‘John de Mol heeft alle vertrouwen in mij’

Patty Brard deelde in september nog een flinke sneer uit aan John de Mol – ze riep in Ranking the Stars dat hij geen vrouwen van boven de vijftig kilo op televisie wil – maar nu ze voor vier jaar heeft getekend bij Talpa Network is ze weer helemaal op zijn hand. Ze is binnengeloodst door de nieuwe Talpa-bobo Erland Galjaard, maar heeft ook al gekeuveld met tv-god De Mol zelf. Ze liep hem eind februari tegen het lijf in Bangkok. “John de Mol zwaait daar nu zelf de scepter en hij heeft alle vertrouwen in mij.

Brard heeft het slim gespeeld. Hoewel ze al twee keer de laan uit is gestuurd bij SBS 6, heeft ze De Mol op de grap in Ranking the Stars na nooit beledigd. “Ik ben niet iemand van de rancune, ik werk liever aan mijn toekomst. Uiteindelijk is John de Mol eigenaar van alles, je moet hem niet tegen je krijgen“, zei ze na haar SBS-exit in 2011.

Acht jaar later werkt Brard opnieuw voor De Mol. Hij heeft haar rust gegeven, zegt ze. “Het geeft me ook op een ander gebied rust. Niet qua werk, want er komt veel aan. Maar de geestelijke druk dat ik werk moet creëren, werk moet zoeken, is verdwenen“, zegt ze in weekblad Story.

Hoe bedoelt ze dat? “Ik was altijd aan het nadenken wat ik op televisie kon doen, waar ik producenten mee kon overhalen om mij die klus te geven. Mijn gedachten hielden nooit op. Ook niet als ik naast Antoine op de bank zat.

Die radertjes in haar hoofd bleven draaien, zegt Brard. “De druk om iets te verzinnen was groot. Voor mijn gevoel was ik nooit klaar met werken. Die onrust kreeg ik, tot nu toe, niet uit mijn lichaam. Nu bellen producenten mij op om te vragen of ik interesse in hun idee heb. En dat omdat ik bij John heb getekend.”

Voelt het allemaal als zoete wraak naar Karin de Groot, die haar in 2017 ontsloeg bij SBS? “Ik merk dat ik dat achter me heb kunnen laten. Dat ik nu een vierjarig contract bij Talpa heb mogen tekenen, zie ik ook niet als mijn wraak.

Het Story-interview Patty Brard: ‘Voor het eerst heb ik geen onrust meer…’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Karin de Groot zet Patty Brard neer als leugenaar (8 april)

Foto: NTR, Lilian van Rooij

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen