Chantal Janzen vindt het terecht dat SBS moet knippen

Chantal Janzen vindt het terecht dat RTL 4 heeft geëist dat SBS 6 haar en haar collega Angela Groothuizen uit de Amerikaanse tv-show The World’s Best moet knippen. Dat zei ze woensdagavond in 6 Inside. De twee RTL-dames horen tot de vijftig internationale juryleden in de nieuwe James Corden-show die SBS 6 gaat uitzenden op prime time. SBS 6 mag hen echter niet in beeld brengen van RTL, omdat ze exclusieve RTL-gezichten zijn. Flauw, vinden velen, maar Janzen begrijpt dat volledig.

Hoewel veel tv-sterren het kinderachtig vinden van RTL, staat Janzen vierkant achter haar werkgever. “Ik zou er ook niet voor kiezen om aan een SBS 6-programma mee te doen als kandidaat. Dan sta je misschien tegenover iets van je eigen zender. Die beslissing begrijp ik dus helemaal.

Vindt ze het niet jammer dat Nederland hen nu niet aan het werk kan zien in een Amerikaans programma? “Mijn reactie was: ‘Wij uit The World’s Best? Ik vind het best.’

Ze zijn sowieso amper in beeld, aldus Janzen. “Je moet niet drie keer knipperen, want dan zijn we al uit beeld. Ik heb het met Angela Groothuizen gedaan en dat vond ik heel leuk. We wisten wel al dat als een zender het zou gaan aankopen en het niet RTL is, dat we eruit moeten.

Inval-Albert Patty Brard vindt het wél flauw van RTL. “Ik vind het eigenlijk een beetje kinderachtig, moet ik heel eerlijk zeggen. We zijn er hartstikke trots op dat die meiden daar zijn geweest. Het is een grote show. Oké, het wordt bij SBS uitgezonden en zij zijn RTL-gezichten, maar als De TV Kantine belt of ik even achter een drumstel wil gaan zitten, dan doe ik dat ook. Dat zou toch eigenlijk allemaal geen punt moeten zijn?

Lees ook:
SBS 6 moet Angela en Chantal uit programma knippen (2 april)
Boulevard en 6 Inside: ‘RTL flauw inzake World’s Best’ (3 april)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen