Mensen in Soest brengen baby Luuk Ikink in gevaar

Geplaatst op do 04 apr 2019 om 15:00

Luuk Ikink woont hartstikke prettig in Soest, maar hij wordt wel doodziek van al zijn dorpsgenoten die hun kinderen niet inenten tegen bof, mazelen en rode hond. Dat laat hij blijken op Twitter. De mensen in Soest brengen de gezondheid van de baby van de RTL Boulevard-ster in gevaar. “In mijn dorp is slechts 91 procent ingeënt tegen bof, mazelen en rode hond. Minder dan wat veilig is, groepsbescherming is er vanaf 95 procent“, zegt de geïrriteerde televisiester.

Hij vindt dat zijn dorpsgenoten in Soest hun verantwoordelijkheid moeten nemen. “Schandalig en levensgevaarlijk voor mijn 7 maanden oude baby! Doe normaal en laat je kinderen inenten.”

Nederland kampt met een dalende vaccinatiegraad. Bij mazelen treedt er groepsbescherming op vanaf 95 procent. Daaronder neemt de kans op een uitbraak van mazelen toe.

Op internet is een app te vinden waarmee je kunt checken hoeveel kinderen er bij jou in de buurt zijn ingeënt tegen mazelen. In gemeenten als Urk (58,2 procent is ingeënt) en Barneveld (69 procent) is de situatie nog zorgwekkender.

Foto: RTL
34 Reacties op “Mensen in Soest brengen baby Luuk Ikink in gevaar”


 1. Sylvia

  Tja, vicieuze cirkel. Deze mensen hebben al een hersenaandоening, waardoor ze op FVD stemmen en in complоttheoоrieën geloven. Door die aandоening laten ze hun kinderen niet inenten, die daardoor ook een hersenaandоening krijgen en FVD-stemmers worden. Enz., enz., enz.

 2. Baron

  Ja, Luuk. Het is doodeng en het gaat niet de goede kant op. Ben het helemaal met je eens.

 3. Baron

  Sylvia je bent echt de weg kwijt. FvD stemmers laten hun kinderen niet inenten? Je ziet ze vliegen.

 4. Baron

  En over complottheorieën. Als er één complottheorie is dan is het wel die over samenwerking tussen Trump en de Russen. En die complottheorie kwam toch echt niet uit de hoek van FvD hoon.

 5. Sam

  @Baron

  Dat was geen complottheorie, althans niet op de manier waarop Sylvia het woord gebruikt. Gewoon veel bewezen feiten die in die richting wezen, plus een president die zo dom is om zich schuldig te gedragen. (Bovendien is hij zo dom om daar zelfs nu nog mee door te gaan!) Dat móét je dan gewoon onderzoeken, anders blijft het dooretteren. Dat Trump hieraan onschuldig is, is alleen maar mooi.

 6. 123

  Tja… Enerzijds is de Bijbelgordel notoir in het niet laten inenten, maar tegelijkertijd zijn er steeds meer hipsters en ‘HBO-hippies’, die de vaccinaties wantrouwen, of er geen reden in zien om daaraan deel te nemen.

  Wat mij betreft komt er dus gewoon een verplichting.

 7. robb

  Elkaar ophitsen op social media zonder dat er tegengeluid word gegeven.

 8. RaymondVL

  Vaccinaties zijn hartstikke gezond. geen bijwerkingen, niks. Een farmaceut produceert ze uit louter liefdewerk oud papier. En wie zich niet laat prikken is een fascist, een nazi, een aluhoedje of gewoon een gekkie. En Luukje doet dit bericht niet verspreiden voor zijn kind maar louter uit eigen belang zo van “Ja, maar ik deug!”

 9. Bhgf

  Zo naief over vaccinatie
  Zo lief en aandoenlijk

  Laten we realistisch blijven
  Niemand weet wat er precies in je lichaam gespoten word
  Er is eenreden waarom iedereen vandaag dedag futloos en depressief is

  Vooral doen alsof niet vaccineren het ergste is wat er bestaat
  Er bestaat zoiets als vrije wil

  Laat iedereen vooral doen wat ze zelf willen

 10. W.A.P.S.

  Wonen in de uitlopers van de bible-belt. Succes!

 11. CreaBea

  Lucky Kink Hoest

 12. Fons

  @Bhgf

  Niemand weet dat? JIJ weet dat niet. En dan die zin die erna komt. Ten eerste onwaar en ten tweede zwam je ontzettend uit je nek als je beweert dat futloosheid en/of depressie worden veroorzaakt door vaccinatie. Waar zijn je bewijzen? Projecteer niet jouw onpeilbare domheid op anderen en ga alsjeblieft op een onbewoond eiland zitten, want als je ergens mensen ziek mee maakt dan is het wel met je slappe geouwehoеr!

 13. marc

  Luuk wie?

 14. Bhgf

  @fons

  Waar zijnjouw bewijzen dat dat het niet doet ?

  Tegenwoordig kun je elk onderzoek manipuleren als er maar genoeg betaald word
  Vandaar dat jewerkelijk niks meer serieus kunt nemen

  Blijf maar lekker dom jochie
  Je taalgebruik zegt genoeg over jouw onzekerheid 😂
  Naieve zwakkeling

 15. NPO kijker-donderdag

  Verhuizen en anders niet klagen of aandacht trekken.

 16. Harm

  @Bhgf, jij typt geen enkele correcte zin, maar valt een ander aan op zijn taalgebruik? Hilarisch! En je draait de bewijslast om. Jij beweert van alles, dus jij moet met bewijzen komen. De bewijzen die jouw verhaal onderuit halen zijn trouwens overal, en dus gemakkelijk te vinden, maar jij hebt jouw antwoord al klaar. “Tegenwoordig kun je elk onderzoek manipuleren als er maar genoeg betaald word”. Als je niet openstaat voor discussie, meng je dan ook niet in het gesprek!

 17. Ronnie

  @Sylvia: als je zelfs hier een anti FvD artikel van kunt maken, zie je ze wel echt vliegen hoor.. Heeft er echt helemaaaaal 0,0 mee te maken. En dan nog, mensen die niet vaccineren zitten meer in de zweverige Groen Links groep hoor… achterlijk mens

 18. Ronnie

  @Sylvia: als je zelfs hier een anti FvD artikel van kunt maken, zie je ze wel echt vliegen hoor.. Heeft er echt helemaaaaal 0,0 mee te maken. En dan nog, mensen die niet vaccineren zitten meer in de zweverige Groen Links groep hoor… Maar daar gaat dit artikel toch helemaal niet over?

 19. Ronnie

  En Bhgf: jij zegt toch dat futloosheid en stress te maken hebben met vaccinaties? Waarom moet iemand die dat weerlegt dan bewijs tonen? Dat is dus precies zoals jouw soort mensen op dit soort berichten reageert. En inderdaad ik noem het ‘jouw soort mensen’, want ik beschouw anti vaxxers niet als normale medemensen, maar als levensgevaarlijke gekken. Je eigen kind blootstellen aan gevaren, dan ben je echt niet goed bij je hoofd. En nu niet komen met ‘je weet niet wat er in het lichaam gespoten wordt.’ Natuurlijk zit er troep in, maar dat heb ik 100x liever dan een kind wat overlijd aan een ziekte, of een uitbraak van mazelen, waardoor baby’s kunnen sterven. Mafklapper.

 20. Deadly Viper

  Krijg jij dat dan ook maar. Je bent het toch met me eens of niet dan!

 21. Huiskamer

  @Sylvia
  Die intense haat over Tjerrie of Greet. Zoals bij Pim.
  Haat, haat, haat. En daarna “dit hadden we niet bedoeld”
  Is het een (klimaat)religie of (NPO)hersenspoeling ?
  Er zijn ook mensen die wel een eigen mening hebben, Respecteer dat eens en laat die intense haat eens varen.

 22. 70j

  Bhgf ,wat type jij een onzin ,ik heb alle injecties gehad ook voor het buitenland, ik ben fit zit goed in mijn vel ik geniet van het leven nog nooit nadelige klachten gehad .

 23. Carmen

  En dan te bedenken dat die anti-vaccinatie-flauwekul is begonnen bij een soort Engelse Diederik Stapel. Het is ook zo mooi hoe types als Bhgf nog steeds met de ongein van een kwakzalver schermen, maar ANDEREN verwijten naïef te zijn. , terwijl deze man geroyeerd is en dat verscheidene wetenschappelijke onderzoeken zijn ‘onderzoek’ (dat maar op een handjevol mensen is uitgevoerd) finaal onderuit hebben gehaald. Maar nee, anderen zijn naïef en Bhgf en soortgelijke schapen hebben gelijk.

  O, en alleen onderzoek dat Bhgf’s ongelijk bewijst is gemanipuleerd hoor. Maar dat gaat niet op voor onderzoekjes die wel in hun straatje passen. Hoe weet je zo zeker dat die niet zijn gemanipuleerd? Dat gaat toch zo makkelijk volgens jou? Lekker selectief bezig.

 24. Guido

  Lach er maar om. Dat soort labiele figuren brengen al onze kinderen in gevaar. Tijd voor actie, overheid! Het Australische systeem!

 25. Bart

  ik reageer ook als michael
  nu denkt iedereen dat bart het voor michael opnam, maar ik kon niks meer verzinnen, dus reageerde ik maar zogenaamd als bart

 26. Bart

  shit nu heb ik mezelf wel verl.uld geloof ik

 27. Dorus

  Maar als jouw kind wel is ingeënt dan is er toch niets aan de hand???

 28. Gyro

  Dorus, is jouw kind ingeënt?

 29. Lies

  Als mijn kind op een peuterspeelzaal zou zitten, wetende dat er een aantal niet ingeënt zijn.… terechte reactie van Luuk.

 30. Joop55

  Het is standaard al een gebaar met een vader die zijn leven openlijk met alles en iedereen deelt.

  Een kind hoor je <18 sowieso buiten de schijnwerpers te houden.

 31. oijoepio

  Voor een keer in zijn leven heeft Ikink gewoon gelijk.

 32. FVD samen sterk!

  Laat je niet gek maken die vaccinatie zit vol met andere ziektes

 33. Woi!ter

  De Korte Brinkweg staat bekend als de Bible-Belt van Soest en toch kocht Ikink juist daar een huis. Dan moet je later niet gaan zeuren! Dat is hetzelfde als gaan wonen in Aalsmeer en dan gaan klagen over vliegtuiglawaai….

 34. B-noniem

  Mensen die hun kinderen weigeren te vaccineren moeten worden neergeknald.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.