Mensen in Soest brengen baby Luuk Ikink in gevaar

Luuk Ikink woont hartstikke prettig in Soest, maar hij wordt wel doodziek van al zijn dorpsgenoten die hun kinderen niet inenten tegen bof, mazelen en rode hond. Dat laat hij blijken op Twitter. De mensen in Soest brengen de gezondheid van de baby van de RTL Boulevard-ster in gevaar. “In mijn dorp is slechts 91 procent ingeënt tegen bof, mazelen en rode hond. Minder dan wat veilig is, groepsbescherming is er vanaf 95 procent“, zegt de geïrriteerde televisiester.

Hij vindt dat zijn dorpsgenoten in Soest hun verantwoordelijkheid moeten nemen. “Schandalig en levensgevaarlijk voor mijn 7 maanden oude baby! Doe normaal en laat je kinderen inenten.”

Nederland kampt met een dalende vaccinatiegraad. Bij mazelen treedt er groepsbescherming op vanaf 95 procent. Daaronder neemt de kans op een uitbraak van mazelen toe.

Op internet is een app te vinden waarmee je kunt checken hoeveel kinderen er bij jou in de buurt zijn ingeënt tegen mazelen. In gemeenten als Urk (58,2 procent is ingeënt) en Barneveld (69 procent) is de situatie nog zorgwekkender.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen