Boulevard en 6 Inside: ‘RTL flauw inzake World’s Best’

De sterren van RTL Boulevard en 6 Inside vinden het behoorlijk flauw dat SBS 6 de verschijning van Angela Groothuizen en Chantal Janzen uit de Amerikaanse show The World’s Best moet knippen van RTL. “Wel een beetje kinderachtig, hè, dit? Dit hebben ze in Amerika gedaan. Dat heeft toch niets te maken met wat je in Nederland voor contract hebt. Ze hebben er toestemming voor gekregen. Dan had RTL het zelf moeten aankopen“, is de mening van RTL-ster Bridget Maasland.

Daar is Marieke Elsinga het mee eens. “Is dit niet een beetje flauw?“, vraagt ze zich af. Luuk Ikink begrijpt RTL wel: “Het is op donderdagavond. Dan heeft Chantal een programma.

Tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf en 6 Inside wijst op de rol van RTL. “Het is niet zozeer dat CBS heeft gezegd: ‘Dat vinden we niet heel aardig.’ RTL heeft gezegd: ‘Wij willen niet dat Angela Groothuizen en Chantal Janzen bij concurrent Talpa te zien zijn.‘”

SBS 6 had hier niet op gerekend, aldus Goossens. “Ze dachten: dit is zo’n groot programma, dit gaan we prime time uitzenden. Ik ga ervan uit dat ze er toen niet van uit zijn gegaan dat Angela Groothuizen en Chantal Janzen er dan uit geknipt moesten worden.”

Nu is de show toch minder leuk om te zien, vindt hij. “Ik denk dat er veel Nederlanders zijn die het leuk zouden vinden vanwege het commentaar van Chantal Janzen. Als dat er dan niet in zit… Het wordt wel gewoon op prime time uitgezonden. Dan denk ik: als Chantal Janzen en Angela Groothuizen er niet in zitten, stuur dan die beelden lekker terug naar Amerika.”

Misdaadjournalist Mick van Wely in 6 Inside: “Ze presenteert het niet, hè? Je moet er toch trots op zijn dat ze figureren in zo’n show. Het is wat anders als zij het zelf presenteren.”

RTL blijft bij zijn standpunt. “We hebben Chantal Janzen en Angela Groothuizen toestemming gegeven om mee te werken aan het Amerikaanse programma The World’s Best. Ze staan beiden onder exclusief contract bij RTL, dus is het logisch dat ze niet als jurylid bij een andere Nederlandse zender te zien zijn.

De zender wilde The World’s Best niet zelf aankopen.

Lees ook: SBS 6 moet Angela en Chantal uit programma knippen (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen