Eva Jinek aan tafel beschuldigd van Trump-bashing

Geplaatst op Sat 21 Jul 2018 om 8:45

Eva Jinek werd vrijdagavond aan haar eigen talkshowtafel beschuldigd van structurele Trump-bashing. Ze ontkende zelf dat daar sprake van is. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jinek sprak met D66-leider Alexander Pechtold kort over de Amerikaanse president Donald Trump. “Het is nog niet zo lang geleden dat Trump gekozen werd en ik denk dat veel mensen in Nederland dat niet voor mogelijkheid hield. Nu durf ik er geen gif op in te nemen dat hij niet herkozen wordt.

Verder stipte Jinek ook nog even de cover van het Amerikaanse tijdschrift Time aan, waarop Donald Trump en Vladimir Poetin staan afgebeeld als één persoon. Pechtold: “Het was bijna…” Jinek: “Onthutsend?” Pechtold: “Ja.

Geert Dales, de voorzitter van 50PLUS, reageerde geprikkeld. “Ik denk dat het hartstikke goed is dat Trump Poetin uitnodigt in het Witte Huis. Dat ze met elkaar gaan praten. Ik zit er echt heel anders in. Het rondje Trump-bashing wat zich hier elke avond aan tafel afspeelt daar heb ik niet zo veel mee.”

Jinek: “Nou, ik zit hier niet om Trump te bashen, maar ik nodig mensen die hun mening daarover mogen geven.”

Dales: “Vanavond valt het mee, maar meestal is het wel zo.”

Jinek: “Dat is niet de insteek, hoor, op het moment dat ik Trump-nieuws behandel. Dat is gewoon wat de gasten zelf daarvan vinden.”

Dales: “Ja, prima, maar ik zeg wat ik ervan vind.”

Jinek: “Uiteraard, graag.”

Dales: “Ik vind het heel spannend. Ik ben geen grote fan van die man of zo, maar ik probeer wel altijd even verder te kijken. Ik hou wel van zijn onorthodoxe aanpak, waarbij er palen worden verzet en conventies weg worden gezet.”

Martijn Koning: “Ik vind het echt een kleuter.”

Pechtold: “Maar waar leidt het toe? Hij zat met die Noord-Koreaanse leider, maar nu blijkt het allemaal loszand te zijn.”

Dales: “Dat weten wij nog niet. Geef die man nou even de tijd.”

Update 11.10 uur – Lees ook: Martin Bosma geniet van paniek in ogen Eva Jinek

Foto: KRO-NCRV
85 Reacties op “Eva Jinek aan tafel beschuldigd van Trump-bashing”


 1. Evelien

  Hoera voor Dales! Hij heeft gelijk, elke uitzending gaat het over Trump en Jinek haat die man. Is prima maar de kijker wordt dat zo langzamerhand zat.

 2. Huiskamer

  Geweldig. De hele week/maand/jaar bij het NPO/RTL kartel: “Trump, Trump, Trump, Trump, Trump, Trump,Trump, Trump, Trump,Trump, Trump, Trump,Trump, Trump, Trump
  Om kotsmisselijk van te worden. En dan ineens die Dales, die precies zegt wat iedereen denkt. En direct Hysterica Jinek en de politiek-correcten in de verdediging. Zo geprogrammeerd.
  Dales, complimenten !

 3. Hans

  Dacht het niet, dat is wat kortzichtig gedacht. Straks verdwijnen er banen in Ijmuiden.

 4. Akbert Verbnden

  Hansje? Is de coke niet helemaal goed gevallen vannacht op de plee? #wartaal

 5. Bassie

  Gay Dales ook uit zijn hol gekomen

 6. Wollter

  Geert heeft gelijk.

 7. Sukk0l

  Trump is geld schuldig aan de Russen. Dat is overduidelijk. Zouden wij het over onze kant laten gaan als Rutte voor Putin blijkt te werken?

  Daarnaast sluit de regering Trump kinderen op in kooien. Deze man is compleet gestoord. Einde discussie.

 8. Stephan

  Zeg het al tijden valt gewoon op.Jinek is pro Hillary..ze kan leuk zeggen wat me gasten ervan vinden,maar die worden op basis van Trump negaviteit juist uitgenodigd.Echt een verademing dat iemand gewoon aan zo’n tafel zegt wat het is en niet op basis van je persoonlijke voorkeuren.Rondom walgelijk dagelijks hetzelfde liedje maar in een ander jasje..Laatst probeerde die journalist (die energydrankjes wil verbieden voor jongere) het zelfs nog door zelfs een bruggetje te maken naar Trump.Eva ging er niet op in,anders viel ze direct door de mand door erop in te gaan.

 9. Rick

  De Russen hebben die plasvideo nog

 10. Ome H

  ‘Wat de gasten er van vinden’ haha

 11. Achmed

  Een biersnol die het een tijdje geleden met Bram Moskvitz deed , speelt nu het nederlandse geweten …. how low can you go.

 12. HansrZ

  Dales is weer terug, maar let op voor hem telt het spreekwoord “Holle vaten klinken het hardst”
  Deze, vlot van de tongriem gesneden ex-VVD’er, heeft al vele miskleunen op zijn naam staan. Ik zie het somber in voor de knokkende vechtpartij van 50 plus, waar hij geacht wordt de volgevreten niets om handen hebbende oudjes in het gareel te houden bij een linksige partij met een uiterst rechtse voorzitter.
  Zijn gebral bij Jinek is een voorbeeld, hard schreeuwen zonder echte inhoud, alleen maar afdoen met “wacht maar even af” is net als bij de Adamse Metro hrt begin van een jarenlange kwelling die begon met ondeskundigheid.

 13. Trumpriot

  @suklOl
  Hahahahaha…..

 14. Watje

  Volgens mij werkt Patricia Paay voor Poetin…..

 15. Erwin

  En het bleef na afloop nog lang onrustig, Geert Dales zien we dus nooit meer terug bij Jinek. Pechtold probeerde het in de uitzending nog enigszins te redden, maar maakte het alleen nog maar pijnlijker. Moet een nachtmerrie zijn voor Eva.

 16. frans

  Voortaan beter opletten Eva en alleen linkse vriendjes uitnodigen

 17. Mieke

  Geweldig eindelijk iemand die het na maanden gewoon echt even recht voor zijn raap zegt tegen dit vrouwtje hoop dat ze het begrepen heeft met haar terugkerende uitspraken ik snap het en zeker wat een top Geert en jinek kan er het hele weekend over nadenken want deze uitzending zal haar zeker blijven heugen snap je het nu of zeker niet bashen van trump moet ophouden door haar met haar vreselijke tongval bah wat een onkunde .

 18. amsterdammer

  Wat een slap argument van die Jinek zeg. Alsof de gasten bepalen wat er gezegd wordt. Vanaf dag 1 dat Trump werd gekozen, iedere dag weer, zet ZIJ en de redaktie dit op hun agenda…niks gasten….misselijkmakend is het geworden.

 19. Stefan

  Overkill aan trump in Jinek. Dag in dag uit gaat het over die man.

 20. Henriette

  Gewoon weer een typische baby boomer. Grote mond en een groot ego. Doei!

 21. Konijnenhol

  Degene die doet aan Trump-bashing is Donald Trump zelf

 22. Curryworst

  Jinek heeft gewoon een Trump obsessie. Nog voordat gasten hun mond kunnen opentrekken start ze het programma met fragmentjes waar Trump steevast in voorkomt.
  O ja, en die zwangere nep-Amerikaanse noemt hem geen Trump maar Twamp.
  Met haar aanstellerige Amerikaanse accent. Terwijl ze al 30 jaar in NL woont.

 23. Bad, Worse, Curryworst

  Ze noemt hem geen Twamp, randdebiel. Ze zegt [tɹəmp].

 24. Sambal

  Ze doet ook niet aan Trumpbashing. Die knuppel doet elke dag iets compleet gestoords. Je zou die lui hierboven eens moeten horen als een linkse politicus zoveel capriolen maakt en Jinek laat dat niet zien.

 25. Peter

  Martijn Koning is zelf een kleuter. Martijn Kleuter heet hij voortaan.

 26. Elvis

  Dales hoeft Jinek niet aan te vallen, want iemand die niet ziet dat Trump er een puinhoop van maakt heeft zeker in de politiek niks te zoeken.

 27. Ron

  Al die VVD’ers of in dit geval ex-VVD’ers zijn Trump-wankers. Zo doorzichtig weer dit. Verder wel een erge D66-tafel bij Jinek want ook Martijn Koning maar ook Jinek zelf zijn fans van deze partij…

 28. Annoniemus

  Ik vind Jinek top , maar Dales heeft daar in helemaal gelijk !!

 29. Peanut

  Ik begrijp niet zo goed wat kritiek op een idioot als Trump te maken heeft met ‘links’ zijn. Ik ben op veel vlakken behoorlijk ‘rechts’, maar niet met gesloten ogen. Trump zien voor wat hij is vraagt niet meer dan gewoon observeren wat er allemaal gebeurt.

 30. Adriaan

  Stef Blok bashen, Baudet bashen, Wilders bashen via voorgesorteerde gasten die haar uitgesproken mening delen zal zeker enig effect hebben alleen elke avond Trump bashen zal als enig effect hebben dat Eva Jinek haar langste tijd op TV gehad heeft.

 31. RaymondVL

  Jinek: “Nou, ik zit hier niet om Trump te bashen, maar ik nodig mensen die hun mening daarover mogen geven.” aldus de vrouw die een foto van Hillary Clinton op haar nachtkastje heeft staan.

 32. Bassie

  Bullshit, Adriaantjeeeeeee (ter¡nglijeeeeeeeer!).

  Als dat echt zo was, dan zou ze gasten van tevoren peilen over hun gedachten aangaande Trump en dan zou ze deze vraag dus nooit aan Dales gesteld hebben.

 33. Hectic Hashtag

  @RaymondVL

  Jij wilt dus beweren dat als je zelf mening A bent toegedaan je nooit mensen aan het woord zou laten die mening B hebben? De uitzending van gisteren bewijst het tegendeel, helder lichtje.

 34. ali

  Die Dales had eigenlijk met een ingelijste foto van trump aan tafel moeten zitten en zeggen tegen Jinek heb je foto van Hillary niet bij.

 35. Henk

  Bijna alle reacties op deze site zijn van een en dezelfde persoon.

 36. Sjaak

  Eindelijk eens iemand die durft te zeggen wat alle Jinek kijkers al weken zien.
  Demoniseren van Trump is in dat programma verheven tot de hogere kunsten maar helaas niet alleen daar, de overige leden van de staatsomroep doen ook heel graag mee in dit politiek correcte circus inclusief de meelopers van RTL.
  Jinek speelt de vermoorde onschuld door de ´schuld´bij de gasten neer te leggen terwijl ze zelf loopt te glijden op elk negatief commentaar over Trump en geen gelegenheid voorbij laat gaan om het haat vuurtje aan te wakkeren en Obama en Clinton pluimen in de corrupte reet te steken.

 37. Kamikaze

  De reactie van 10.36 ook?

 38. Hulk

  Hier zie je maar weer hoe vuistdiep de media bij de linkse politiek aanwezig is. Trump is het beste dat Amerika is overkomen. Alleen de linkse pro-Hillary types zoals Jinek kunnen dat, ruim 6 maanden later, nog altijd niet accepteren. Fucking losers.

 39. Lenie

  Waar baseert Henk dit op?

 40. robb

  Trump vindt het gedrag respectloos; hij noemde in een van zijn boze tweets hierover de knielende footballers zelfs ‘hoerenzonen’.
  Dat staat vandaag in de telegraaf als een president zulke woorden gebruikt mag Eva daar op ingaan,de laatste weken was er de Nato top in Engeland met May en in Helsinki met Poetin blunder op blunder het is nieuws van de dag ze moet het aankaarten.

 41. Remi

  Eva vond vrijdag trouwens ook dat we eens op moeten schieten met het overmaken van 500 miljoen Euro richting Sint Maarten …

  Onvoorstelbaar.

 42. Marcel

  Hehe eindelijk iemand die het eerlijk zegt….

  Ik erger me mateloos aan Jinek. Gisteren niet eens gekeken omdat ik mateloos stoor aan haar venijnige negatieve opmerkingen over Trump.

  Je kunt een mening hebben over die man maar moet dat echt elke avond in een talkshow uitgesproken worden? En steeds maar weer debielen uitnodigen die haar daarin steunen zoals Charles Groenhuijzen e.d. Tsja…..dit zag ze waarschijnlijk niet aankomen en reken er maar op dat ze dit niet fijn gevonden heeft.

 43. Desy

  Ik vind het zo jammer dat iedereen hun mond vol hebben over buitenlandse leiders terwijl hier in Nederland ook genoeg mensen rond lopen in de tweede kamer die daar niet horen. VVD is alleen bezig om de rijke rijker te maken. De meeste in de tweede kamer ontkennen ware realiteit. Zodra je hierin Nederland de waarheid spreekt wordt je aangevallen zoals Pechtold deed met Leerbaar Rotterdam.
  Kijk door al deze onzin IS PIM FORTUIN VERMOORD. Want in dit land mag je niet zeggen wat je vindt en je mag leven zoals bij jouw past.
  Dat is meter. Twee maten als wel Trump kunnen afzeiken maar hier blijven mensen aan de macht ook al liegen ze als bij elkaar. Alle leiders hebben wel iets gedaan wat niet kan. Trump sluit kinderen op. Hierin Nederland hebben 400.000 kinderen geen. Kinderen worden vaak om domme reden uitgeplaats. Want denk je dat dat doet met kinderen. Kortom begin thuis en is goed dat er nieuwe frisse win is in. Ik ben niet eens met alles wat hij doet maar in heel veel dingen heeft hij wel punt. Maar ja Europa denkt alleen hun de waarheid kennen

 44. :)

  Pfff, als Jineks opmerkingen venijnig en negаtief zijn, wat zijn Trumps opmerkingen dan? Fijn hè, met twee maten meten! Bovendien heb je dit stokpaardje vaker van stal gehaald, en toen werd je er ook op gewezen dat zowel Jinek als Groenhuijsen het gewoon toegeven als Trump goede dingen doet. Maar dat wil Marcel niet weten.

 45. A.Zijn

  Och Jezus Maria Wodan Christus, Pim Fortuyn wordt van stal gehaald.

 46. A.Zijn

  @11.18 Plaats even onder een eigen nickname. Bij voorbaat dank.

 47. SOLANGE

  Omhoog gevallen nieuwslezer die bekend werd door met Bram Moszkowicz te krikken denkt nu haar mening te kunnen bepalen aan een talkshowtafel…..de mensen worden het zat dat Twamp bashen …ze wil er onderuit komen door zich achter de gasten te verschuilen nog een laf wijf ook die bierzuiper

 48. niet A.Zijn

  “De mensen”. Weer zo’n loser die denkt dat iedereen denkt zoals zij. Trump mag doоd en SOLANGE ook. “En dat vindt iedereen hoor, alle mensen denken zoals ik!”

 49. Joep uit Tilburg

  Eva spreekt inmiddels al heel goed Nederlands. Goed hoor.

  Iemand koffie?

 50. Joop55

  Trump is een pathologische leugenaar, een randdebi*l en een k*ntkruiper van Poetin. Mueller moet opschieten om deze clown definitief door de mand te laten vallen.

 51. Hans van het Noorden.

  Toch een vreselijk verwaand en verwend persoon deze Eva. Een journalist die denkt dat iedereen in Nederland een ton per jaar verdient. Nou dan heb je een goede algemene ontwikkeling. Hoe is het mogelijk om zo bizar slecht als journalist te functioneren, hou je verdomme alleen bij de feiten en niets anders. En haar achterlijke adoratie voor het gestoorde Clinton zooitje is stuitend, let wel op ik ben absoluut geen Trump fan vreselijke man, maar laat de feiten spreken. Voorlopig was het Bill C die een sigaar in de kut van een stagiaire duwde en was dat geen Trump. Dit programma is niet serieus te nemen.

 52. aammehoela

  Nogmaals, als je wilt weten wat bashen is moet je CNN kijken. Maar eerlijk is eerlijk, zelfs Fox was woest op Trump. Dus de “voorstanders” van Trump moeten dit wel beseffen. Als zelfs Fox tegen Trump ingaat en het woord walgelijk noemt dan zegt dat heel veel. Maar zoals Pechtold gisteren aangaf. De kans dat Trump herkozen wordt is niet te onderschatten. Hij gaat er geen gif op innemen dat het niet gebeurd. De Amerikanen zijn deels zo dom, kijken enkel CO-tv.

 53. Edwin M

  Martijn Koning had ook nog wat in te brengen las ik. De man vind het een kleuter en dat terwijl hij zelf alleen maar lacht om alles waar alleen een kleuter om lacht.
  Ik ben ook geen Trump aanhanger, maar dat Trump bashen is wel degelijk gaande en ze nodigt iedere dag mensen aan tafel uit die haar een handje helpen daarmee.

 54. Hugo van Gelder

  Rare man die Joop 55.

 55. Mike

  Geert Dales slaat de spijker op zijn kop. Het is bijna altijd anti Trump en zelden iemand die pro Trump is of nog beter er neutraal in staat.

  Dit geld voor bijna heel de main stream media.

  Daardoor krijg ik juist meer sympathie voor Trump en neem ik de main stream media met een korreltje zout.
  Objectieve neutrale media bestaat er sowieso niet meer, maar waar ik niet van hou is dat bashen op de persoon of een partij.

 56. Yuwan

  Het is een misvatting dat de Amerikaanse politiek zo belangrijk is dat het in ieder journaal of opinieprogramma aan bod moet komen.

 57. ali

  Misschien kan Jinek beter gasten uitnodigen en vragen waarom Hillary niet de president van the USA is.

 58. Peter

  De redactie heeft het laten afweten. Als de redactie zou hebben geweten dat hij er anders in staat zou hij niet hebben mogen komen. Zo simpel is het. Jinek heeft door het “ik heb uw foto om mijn nachtkastje staan, Hillary” momentje voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt wat haar mening is. Dus zij liegt als zij zegt dat zij niet bewust aan Trumpbashen doet. Slechte Talkshowhost.

 59. Marcel

  @Peter, helemaal mee eens. Hoop eerlijk gezegd voor haar op dezelfde afloop als Humberto Tan.

 60. Joep uit Tilburg

  Vergeet niet dat veel mensen in Amerika zo klaar waren met de Clinton’s dat ze niet op ‘Billary’ wilde stemmem. En dat Bill Clinton zo nu en dan geld aanpakt van de Nederlandse Postcode Loterij geeft ook wel iets aan he. Kranten in Nederland liggen te slapen lijkt wel.

 61. Mohammed

  Jinek valt steeds meer door de mand. Roepen feestje van de NZ lijn kost een half miljoen betaald door de belastingbetalers! Trien je collega krijgt dit bedrag voor een half jaar regeltjes oplezen. Linkse hoer.

 62. ernst

  Voor Trump had ik haar hoog zitten. Vond haar een goede journaliste. Haar persoonlijke haat tegen Trump moet ze voor zich houden. Wat mij betreft heeft ze gefaald en kan ze net als Tan via de zijdeur weg.

 63. Otto Groeneveld

  Waarom ga deze vrouw niet in dat fijne Amerika wonen? Wat doe je nog hier? Ik zit totaal niet te wachten op die vreselijke bullshit uit dat achterlijke land. Wtf zeg wat zijn die Amerikanen dom. Weten zelfs niet waar Europa ligt. En zit die zeikerd iedere avond de boel op te hitsen, nou lekker niveau daar.

 64. Tim

  Vervelend als er iemand als Dales langskomt die onverwacht de waarheid zegt.

 65. Mr. Theo

  Dales heeft gelijk! En in plaats van dit dapper toe te geven, verschuilt jinek zich achter haar gasten! Linkse NPO trol dat het is! Go Trump!

 66. anoniem

  Dhr. Trump en zijn aanhangers zijn zelf vanalles aan het bashen. Maar owee als die oppositie zich laat horen… :-S

 67. Gijs

  Grootste probleem is dat niemand het programma kijkt, maar wel commentaar levert hier. Eva schrok echt niet van die opmerking hoor. En Dales draaide direct bij door te zeggen dat hij ook geen liefhebber is van Trump. Dus. Kijken en dan pas praten.

 68. anoniem

  @Gijs: Ik kijk niet live, maar skip zo af en toe door uitzendingen heen.. :-)

 69. Marianne

  Maar ondertussen geven ze tekenen ze elke keer weer bij het kruisje. Dus wat zijn die woorden waard Gijs?

 70. Nope

  Jinek is groot fan van Hillary

  http://www.mediacourant.nl/2018/03/kritiek-op-fangirl-momentje-eva-jinek-bij-clinton/

 71. Gallus

  Wat een gebrek aan mensenkennis! Jinek reageert niet geschokt op het argument maar op de negativiteit waarmee dat gepaard ging.
  Inhoudelijk praat die man onzin.
  Het is gewoon een brutale beschuldiging die onterecht is. Een schaamteloos liegende, draaiende, bluffende en ongemanierd anti-intellectuele president is alleen al daarom een aanfluiting. Ook zijn nieuwe evangelie van openlijk nationaal (en persoonlijk) egoïsme.
  Putin naar het witte huis…..met een paar spionnen erbij om de inlichtingendienst uit te horen?
  Dales is gewoon onder de indruk van mensen met geld…..of is het om het intellect van Trump?..zijn goede manieren? Zijn beschaving? Zijn random effecten op het wereldtoneel?

 72. kampie

  Gallus is een beetje raar, niet op letten verder.

 73. Opwarming van de aarde is een hoax

  Trump toppresident

 74. Mike

  Hillary sucks. Trump is top.

 75. Gallus

  Lompheid, gebrek of afwezigheid van argumentatie en rede, ad hominem drogredeneringen, schelden, dwepen en verhuizen, draaien enz.; al deze “kwaliteiten” hebben in Trump een nieuwe “vergunning” gekregen….is ook te merken aan veel (uiteraard zeer korte) reacties! Hier!

 76. Opwarming van de aarde is een hoax

  Trump doet wat hij belooft.

 77. Gallus

  Ja da’s meestal als je slechts je eigen belangen nastreeft!

 78. Nicole

  Mensen, die Trump na afgelopen week nog het voordeel van de twijfel geven, steken hun kop in het zand. Niks onorthodox, die man waait gewoon met alle winden mee, is manipuleerbaar en heeft totaal geen verstand van zaken, ik zou hem zelfs dom noemen.

 79. Gallus

  Trump heeft een soort instinctieve bijna dierlijke intelligentie, toegesneden op direct en zeer korte termijn eigenbelang en defensiviteit. Het is een gevaar dat elke extreem rijke loopt; om aan rede in te boeten en emotioneel afhankelijk en onvolwassen te raken.

 80. Gallus

  Hij is slechts van groot belang door de absurde macht die hem door anderen is verleend…

 81. Pien

  Trump is zeer slim en zeer strategisch en weet heel precies waar hij mee bezig is. Hillary heeft niets gepresteerd, laat ze maar eens naar de schade kijken die zij en haar vieze man hebben aangericht. Alles verdween in de doofpot van die twee.

 82. Gallus

  Pien, Ik kan me geen strategie voorstellen zonder samenhangende doordachte lijn.
  Tenzij je steeds veranderende uitspraken en uitroepen, chaos ook strategie noemt.
  Dan is het gedrag van een aap ook strategisch vanuit zijn gezichtspunt en belang.

 83. Joop

  Gallus, jij ziet het niet omdat je simpel bent. In ieder geval is een aap slimmer dan jij.

 84. Joop

  Voor onbeheersbare chaos moet je in Europa zijn. Daar weten ze niet meer waar ze mee bezig zijn. Ze verspillen miljarden gemeenschapsgeld aan onzin, alles wordt bij elkaar gelogen, er is sprake van veel fraude, men gaat van schandaal naar schandaal, ze vreten en zuipen teveel en zijn vooral incompetent. Trump heeft geen zin in deze parasieten van slappe knieen ambtenaren en opvreters.

 85. Gallus

  Joop
  Tja dit is het Trump-niveau!
  Geen argumentatie. Schelden. En that’s IT!
  Of ben je een trol…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.