Eva Jinek aan tafel beschuldigd van Trump-bashing

Eva Jinek werd vrijdagavond aan haar eigen talkshowtafel beschuldigd van structurele Trump-bashing. Ze ontkende zelf dat daar sprake van is. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jinek sprak met D66-leider Alexander Pechtold kort over de Amerikaanse president Donald Trump. “Het is nog niet zo lang geleden dat Trump gekozen werd en ik denk dat veel mensen in Nederland dat niet voor mogelijkheid hield. Nu durf ik er geen gif op in te nemen dat hij niet herkozen wordt.

Verder stipte Jinek ook nog even de cover van het Amerikaanse tijdschrift Time aan, waarop Donald Trump en Vladimir Poetin staan afgebeeld als één persoon. Pechtold: “Het was bijna…” Jinek: “Onthutsend?” Pechtold: “Ja.

Geert Dales, de voorzitter van 50PLUS, reageerde geprikkeld. “Ik denk dat het hartstikke goed is dat Trump Poetin uitnodigt in het Witte Huis. Dat ze met elkaar gaan praten. Ik zit er echt heel anders in. Het rondje Trump-bashing wat zich hier elke avond aan tafel afspeelt daar heb ik niet zo veel mee.”

Jinek: “Nou, ik zit hier niet om Trump te bashen, maar ik nodig mensen die hun mening daarover mogen geven.”

Dales: “Vanavond valt het mee, maar meestal is het wel zo.”

Jinek: “Dat is niet de insteek, hoor, op het moment dat ik Trump-nieuws behandel. Dat is gewoon wat de gasten zelf daarvan vinden.”

Dales: “Ja, prima, maar ik zeg wat ik ervan vind.”

Jinek: “Uiteraard, graag.”

Dales: “Ik vind het heel spannend. Ik ben geen grote fan van die man of zo, maar ik probeer wel altijd even verder te kijken. Ik hou wel van zijn onorthodoxe aanpak, waarbij er palen worden verzet en conventies weg worden gezet.”

Martijn Koning: “Ik vind het echt een kleuter.”

Pechtold: “Maar waar leidt het toe? Hij zat met die Noord-Koreaanse leider, maar nu blijkt het allemaal loszand te zijn.”

Dales: “Dat weten wij nog niet. Geef die man nou even de tijd.”

Update 11.10 uur – Lees ook: Martin Bosma geniet van paniek in ogen Eva Jinek

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen