Barbara Barend niet ontslagen bij 6 Inside

Barbara Barend wordt niet ontslagen bij het tv-programma 6 Inside nu Gijs van Dam de nieuwe hoofdredacteur is. Ze is volgende week weer te zien aan tafel. Dat heeft een woordvoerster van SBS 6 laten weten. De aanstelling van Van Dam als de baas van 6 Inside deed op dinsdag de nodige wenkbrauwen fronsen, aangezien Barend één van de insiders in het programma is. Barend gaf in 2017 aan dat ze Van Dam een grote klootzak, een vieze vuile goorlap, een eikel en een gore verkrachter vindt.

Net als haar vader Frits Barend trok Barbara Barend in de strijd tussen Gijs van Dam en Jelle Brandt Corstius publiekelijk partij voor de VPRO-presentator. Ze speelden een kwalijke rol in de verdachtmakingen van Van Dam, die een gitzwart jaar achter de rug heeft.

Brandt Corstius beschuldigde Van Dam in 2017 van verkrachting tijdens hun twintigerjaren achter de schermen van Barend & Van Dorp. Hij noemde zijn naam niet, maar gaf die wel door aan een aantal journalisten. Ook Barbara en Frits Barend werden op de hoogte gesteld.

Aangezien zijn naam vroeg of laat zou uitlekken, besloot Van Dam om zich bekend te maken bij Pauw. Barend wist dat en twitterde voorafgaand aan de uitzending: “Die dader van de verkrachting van Jelle Brandt Corstius is een grote klootzak! Vieze vuile goorlap, gore verkrachter die je bent!! Dat je het weet! Eikel.

Het lijkt een onwerkbare situatie op te leveren bij 6 Inside, maar toch blijft Barend aan het programma verbonden. “Barbara is volgende week gewoon te zien in het programma 6 Inside“, is het enige wat Talpa Network erover kwijt willen.

Talpa wil niet zeggen of Barend en Van Dam met elkaar om tafel zijn gaan zitten. Dat is volgens het mediabedrijf een privéaangelegenheid.

Een zelfde soort probleem speelt momenteel ook bij RTL. RTL 5-ster Robert Jensen heeft Peter van der Vorst uitgescholden voor ‘teringlijer‘, maar Van der Vorst wordt nu onverwacht zijn baas.

Lees ook: Gijs van Dam nieuwe baas 6 Inside, collega van Barbara (dinsdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen