Jan Versteegh sluit 6 Inside op late avond niet uit

Geplaatst op Thu 07 Feb 2019 om 15:00

Jan Versteegh sluit niet uit dat 6 Inside naar de late avond van SBS 6 verhuist als de kijkcijfers tussen zes en zeven uur zo slecht blijven. Dat heeft hij gezegd in De Coen & Sander Show op Radio 538. Na een maand zijn de kijkcijfers van 6 Inside nog steeds ontzettend laag. “Het kan ook best zijn dat we besluiten dat het naar een ander tijdstip gaat. Misschien gaat het ook wel een keer naar laat op de avond, weet ik het, maar voorlopig zitten we om zes uur“, aldus de Rotterdamse presentator.

Heerst er paniek op de redactie van 6 Inside? “Nee, bij mij in elk geval niet en ik geloof bij Albert ook niet. We hebben die tijd gewoon gekregen en ik denk dat het ook reëel is dat als je een zender hebt die het vooravondgehalte nog niet zo sterk heeft dat je de tijd krijgt om te bouwen. Zes uur is ook hartstikke vroeg. Of het dan gaat lukken, dat zal de tijd moeten uitwijzen.”

6 Inside trekt om zes uur zo’n 150.000 kijkers. Veel mensen zijn dan gewoon nog niet thuis, meent Versteegh. “Vroeger had je de 5 Uur Show en dat kun je nu ook niet meer voorstellen dat mensen om vijf uur en masse televisie gaan zitten kijken.

Het is Versteegh kennelijk ontgaan dat er in het uur voor 6 Inside maar liefst 800.000 mensen kijken naar het programma Tijd voor MAX op NPO 1. Oftewel: en masse.

Coen Swijnenberg: “Het is wel heel eerlijk zo: ik heb de cijfers van gisteren gezien en dat is dan wel echt zo weinig dat bouwen een lastige opgave wordt, lijkt mij.”

Versteegh: “Ja, het is zonder meer pittig. Dat ben ik met jullie mee eens, maar om na een maand al de handdoek in de ring te gooien: ik vind dat niet reëel.”

Alle gekheid jongens: je hoopt op meer cijfers, maar laat ons nou maar eerst lekker gewoon een tijdje dit programma op poten zetten. Laten we wel wezen: we zijn pas een maand bezig, hè? Dat is helemaal zo lang niet.

Foto: SBS
24 Reacties op “Jan Versteegh sluit 6 Inside op late avond niet uit”


 1. ja hoor

  Jan is niet goed voor deze show. Sorry. ENG ok maar studio nope! Rol wordt reeds ingeperkt. Moet meer humor en fun in. Veeeel te serieus.

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Hij weet het niet want hij heeft niks te vertellen.
  En haast niemand verstaat wat ie zegt.
  Vanwege dat spraakgebrek hoor je niet eens dat eigenlijk een Rotterdams accent heeft. Misschien is logopedie iets voor je, Jan.
  Succes ermee. Laat op de avond is de concurrentie nog moordender btw, dus maak je niet te sappel over het tijdstip. Inhoud, het gaat om inhoud.
  En met Kwalbert erbij blijft het niks, nada, nothing.

 3. Ron

  Dat excuus ook, ‘geef het de tijd’, ‘we zijn een maand bezig’. Wat een open deuren en dooddoeners. Als het niet aan slaat en er niet gekeken wordt, wordt er niet gekeken. Klaar. Het is hetzelfde als bij RTLLN. Dan kun je wel met die open deuren en dooddoeners komen maar je weet toch zelf ook dan wel dat het niet goed komt.

 4. Barco Morsato

  Qua titel zou het prima op de late avond kunnen, al krijgen mensen dan misschien een ander idee over de inhoud… 😂

 5. Sven L.

  Barco; hahahaha.. Misschien kan Irene v/d Laar weer aanschuiven dan;)

 6. Linde

  Met een hoop bombarie gelanceerd, maar het bleek een losse flodder te zijn. In Amerika testen ze een programma eerst weken en dan staat het ook gelijk als het op tv komt. Volgens mij hebben ze bij 6 Inside nooit een pilot gedraaid, zo dom!

 7. Curryworst

  Een maand is wel lang. Zeker als je vijf dagen in de week een uitzending hebt. Als de cijfers dan nog zo extreem laag blijven is er wel degelijk een probleem.
  En zoals hier boven geopperd wordt: Jan, neem spraakles.

 8. Pauline254

  Naar de nacht graag dan is iedereen al naar bed @mislukt @janversteegh

 9. Hanselientje

  Het probleem van Jan is niet alleen articulatie maar ook de intonatie. Gaat op rare momenten de hoogte in en heeft geen autoriteit in zijn stem.

 10. Zonder Naam

  In de plaats van Shownieuws, dat tegen de 500.000 kijkers trekt, en ook nog veel beter is? Zullen we dat maar niet doen, Jan?

 11. Stip

  Late night achtige show met in ieder geval Albert. Dat gaat er vermoedelijk komen. Denk dat Shownieuws zijn langste tijd gehad heeft.

 12. jroen

  150.000 kijkers. Maar wel honderdduizenden reacties op het programma.. Hoe kan dat nou? En dan niet zeggen, in het begin keek ik want dat is lariekoek. Ze werken eraan mensen. Geef het tijd.

 13. Erik

  Om 17:00 uur kunnen er best wel veel mensen kijken hoor….

  Kijk maar naar Tijd voor Max.

 14. K

  Ik sluit een gecombineerd programma met Shownieuws niet uit..of Shownieuws naar 6 uur en 6inside om 22.30

 15. Lies

  @Hanselientje: Viel trouwens niemand op toen hij de radiostem van MediaMarkt was. Het lijkt me verschrikkelijk om met Albert Verlinde samen te moeten werken, en ook voor de zender SBS6, met al die critici en gecertificeerde logopedisten van MC. Of je nou links of rechts gaat zitten, wel of niet de leader mag doen…. het programma sucks big time. Daar zit gewoon niemand op te wachten en het is zo makkelijk om Jan daar van de schuld te geven.

 16. Johnny👀

  Die jan is alleen geschikt om de bezems van straatvegers te wassen en poetsen,heeft niks te zoeken op tv.

 17. Bart

  Gewoon stoppen hiermee en een totaal programma lanceren onder de naam Hart van Nederland met ANP Nieuws, regionieuws, show, sport, crime en weer. Elke dag van 18.00 tot 19.00 en van 22.30 tot 23.30 (ook in in het weekend) Verschillende deskundigen waaronder ook Albert schuiven aan bij de verschillende onderwerpen. Jammer voor Jan maar die kan misschien om 19.00u of 20.00u (Staatsloterij) Show me the money doen.

 18. TopofFlop

  6 Inside is zo’n slechte nietszeggende titel. Bij Talpa hebben ze trouwens vaker hele slechte programmatitels. En soms weten ze helemaal geen titel en dan vragen ze het publiek om iets te verzinnen. De programmatitels zijn de metafoor van de creatieve armoede bij Talpa.

 19. Lies

  Niemand gaat het ANP nieuws kijken op SBS. Wellicht aangekocht door Talpa maar de gemiddelde kijker stemt af op het NOS journaal of RTL nieuws. That habit is not gonna change.

 20. aammehoela

  Gewoon stoppen met deze onzin. Teveel programma’s al met onbelangrijk nieuws, want dat is shownieuws in feite. Enkel overlijden en dat soort dingen is echt nieuws.

 21. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Haha, die reacties hier.
  Shownieuws en Hart van Nederland, dat zijn toch tópprogramna’s, luchtig, allerlei onderwerpend, leuke dames die de presentatie op zich nemen, in wisselende samenstelling hebben we de indruk (kijken niet vaak genoeg maar zijn telkens weer gezellig onder de pannen).

  Is John of Erland z’n verstand tanende om dit terzijde te schuiven tbv Kwebbelnicht en Rotjeknor!? Graaf lekker een diepe kuil en laat de laatste er zand op storten. Dat gaat niet meer goed komen mannen. Sbs onder de groene zoden. Omgevallen door onkunde. Poeha.

 22. Marjan

  Slechte recensies zijn teleurstellend Jan.
  Wees blij dat je hier objectief beoordeelt wordt.
  Zonder MC zou je blijven prutsen naast die slijmbal.
  Doe je ding, er zijn heel veel mensen die je goed vinden en ik kan je meestal wel goed verstaan. Een paar spraaklessen met de nadruk op articulatie zou in ieder geval in je voordeel werken. Je bent een schatje.

 23. Marianne

  Krijgen we die enorme chemie waar Albert en Jan het aan de voorkant zo over hadden in ieder interview, ook op televisie nog eens te zien?

 24. Harco sorbato

  Het beter verlichte decor is wel een verbetering. Kwa gezelligheid.
  Maar er zijn nog een aantal zaken mis.

  1.tijdstip ,,ze staan tegenover het 6 uur nieuws
  2. Jan doet overdreven enthousiast als ie van de autocue leest. Met teveel klemtonen .wees gewoon meer jezelf zou ik zeggen.
  3. Meer humor onderling, al ging dat vrijdag al een stuk beter.
  4. Angela de jong had nog wel een goeie tip: film voor elke uitzending ook een stuk redactie vergadering, en air dat ook mee in de eerste minuut van het programma, dat zou het programma wat specialer maken.
  5.maak ook eens een item over wat die bnners allemaal verdienen en met welk verdien model.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.