Jan de Hoop na Linda-exit: ‘Kijker is niet te koop, John’

Geplaatst op Wed 16 Jan 2019 om 14:30

Jan de Hoop, de langstzittende tv-ster van RTL 4, is een beetje geprikkeld over het feit dat John de Mol in een week tijd twee van de drie grootste RTL-sterren heeft weggekocht: Wendy van Dijk en Linda de Mol. Dat laat hij blijken op Twitter. De Hoop zet John de Mol neer als iemand die presentatoren wegrooft om de kijkcijfers op te krikken. “Ik moet steeds aan Ali Baba en de 40 rovers denken. Programma’s zitten bovendien mogelijk contractueel bij RTL. De kijker is denk ik niet te koop.

Ron Vergouwen, de tv-kenner van RTL Boulevard, had dit wel zien aankomen. “De dag die je wist dat zou komen: Linda de Mol gaat naar Talpa! Dat is veel waardvoller voor SBS 6 dan een eventueel overgaan van The Voice naar die zender, want van Linda kán Talpa het hele jaar plezier hebben! Áls ze alle shows mee kan nemen. Maar dat zijn er in ieder geval wel een paar.

En Eric de Munck, de andere tv-kenner van Boulevard: “Het was overduidelijk een vruchtbare kerst in Huize De Mol dit jaar. De overstap van Linda de Mol met al haar shows naar Talpa doet de Brexit wel meteen verbleken. 🇬🇧 #MolPower.

Mediajournalist Maarten Hafkamp reageert op de stelling dat John de Mol met het binnenhalen van Linda de Mol en al haar RTL-shows niet zo innovatief bezig is: “Anderzijds gaat het hier over lineaire tv. De gemiddelde leeftijd van de tv-kijker is vrij hoog. Die zit minder te wachten op innovatieve tv. Maar verder waar: zelfde ontwikkelingen als met Talpa 10.

Radio 10-dj Gerard Ekdom vroeg Linda onlangs op de radio nog naar een eventuele overstap. “Maar dacht je nou écht dat ze daar eerlijk antwoord op zou geven?

NOS-verslaggever Arjan Noorlander merkt ook dat echt iedereen naar De Mol gaat. “Hoorde van een goeie bron dat Rutte helemaal niet naar Europa gaat, maar ook naar Talpa..

Qmusic-ster Domien Verschuuren is kort maar krachtig: “O, waaauw.

Tv-producent Marc Dik spreekt van ‘aardverschuivingen in Hilversum’. En opiniemaker Anne Fleur Dekker: “Dit wordt nog een hele kluif voor RTL zo…

Mediakenner Marianne Zwagerman is minder hoopvol gestemd voor SBS: “Elke dag een nieuwe Tien-flashback #met180kmperuuropdemuuraf.

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Zo dat is een slag. Linda de Mol neemt Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik Veel, Linda’s Zomerweek, Oh Wat een Jaar en Ik Hou van Holland mee van RTL 4 naar SBS 6.”

Zanger Henk Westbroek: “Omdat het voor Talpa zo’n rompslomp is om steeds maar opnieuw iemand bij de publieke omroep weg te kopen, komt John de Mol volgende week met een totaal bod op Nederland 1 & 2. 3 is teveel.

Tv-recensente Angela de Jong in haar column: “Als John de oorlog met iemand kán winnen, is het Linda.

Lees ook:
Linda de Mol stapt over van RTL 4 naar SBS 6 (vanochtend)
Linda de Mol neemt al haar RTL-shows mee naar SBS (vanmiddag)
RTL houdt vast aan afspraken: oorlog om Linda-shows (vanmiddag)

Foto: RTL
66 Reacties op “Jan de Hoop na Linda-exit: ‘Kijker is niet te koop, John’”


 1. Mike Mike

  Linda is niet de bass over die shows, zij bepaald niet wat er mee gaat….dat staat in contracten stelletje sukkels hier….Nou als ze net als Gordon, Albert en Winston wil aanmodderen…have fun!

 2. Primeurtje

  Voice gaat naar 6. Vrijdag persbericht.

 3. Mike Mike

  De Baas moet dat zijn, maar zo’n ramp is dat allemaal niet hoor….niet alles draait om Linda de Mol.

 4. robb

  Linda gaat het verschil maken zij kan de zender op koers zetten als haar programma’s mee gaan.

 5. Mink Vaillant

  SBS 6 moet echt de naam veranderen. Ik zou nog brutaler doen en er meteen 4 van maken.

 6. Curryworst

  SBS6 blijft toch het imago houden als campingzender met programma’s als Jerry Springer, Over de Rooie, Domino Day, Breekijzer en De Week van Willibrord.
  Daar doet een multimiljardair als De Mol weinig aan.

 7. Lieke van Lexmond Lover

  kunnen ze de naam van sbs 6 niet in rtl 4 veranderen? rtl 4 word over een tijdje sbs 6 ook met de kijkcijfers.
  rtl 4 heeft alleen nog GTST, expeditie robinson en the voice als echte kanonnen!

 8. Bart

  @Curryworst Nou wel als ie bijvoorbeeld Domino Day, De Week van … en Over de Roooie terug op de buis brengt.

 9. Ron

  @Primeurtje: dat ligt wel in de lijn der verwachtingen. Dit is we de week van het grote doorpakken.

 10. Bart

  Moet zijn Eric de Munck de zelf benoemd tv kenner. Die man is helemaal geen kenner maar een opzoeker.

 11. K

  John is een zakenman. ..dat voorop gesteld…hij is niet voor niks zo succesvol. ..deze hype over de Fam de Mol heeft alles te maken met jalouzie en met misgunnen…zijn stuk voor stuk nare eigenschappen.

 12. Curryworst

  Primeurtje: Johan Vlemmix hoeft slechts een schamele 2.000 euro te betalen aan Paay naar aanleiding van de s3kspopaffaire. In plaats van de de door haar geëiste 30.000 euro. Dappere Johan laat het er niet bij zitten en gaat in hoger beroep.
  “mevrouw Paay is net zo’n grote mediahoer als ik.” aldus Johan.

 13. Malleman

  Het zou mij niets verbazen als GTST binnenkort ook bij SBS6 te zien is… Kijk eens naar de producent naam… Ende-MOL…. Ik laat iedereen even denken..

 14. japiooo

  dit gaat allemaal contra John de Mol werken. Mensen houden niet van die patsers die alles maar kopen en altijd door hun centen hun gelijk proberen te halen. Ik hoop dat al die programma’s en presentatoren gigantische kijkcijfer verliezen zullen gaan krijgen.
  en ik denk dat er een heleboel mensen zo denken

 15. MLVC

  Klopt japiooo, John de Mol heeft niets geleerd van Talpa 10, toen hij exact hetzelfde deed. En bijna niets scoorde daar. Gaat nu weer gebeuren, alles wijst er nu al op, want niets scoort.

 16. Albert

  @Malleman domme opmerking

 17. west

  Wat een gkakel in de thee pauze , jonge jonge wat zijn sommige woest ,kan wel merken dat als je aan RTL komt dat niet in goede aade valt bij sommige personen !!
  Zou dat bij de Jumbo ook zo gaan als er collega`s naar AH vertrekken!
  Ja je maakt wat mee in het tv landschap

 18. Herrie

  Jan de Hoop heeft gelijk, de kijker is niet te koop.

 19. Tim

  “Mogelijk” en “denk ik”.
  Dus een nietszeggende reactie van een uitgerangeerde nieuwslezer.

 20. Moud

  @japiooo, ben het met je reactie eens. Ook ik ben niet gecharmeerd van dit soort fratsen. Op de een of andere manier stuit mij dit tegen de borst.

  Ik gun iedereen het beste in zijn of haar leven, maar ik hoop dat JdM ooit zich zelf tegen komt of te wel dat het niet zo’n succes wordt, dat hij nu denkt met geld te kunnen kopen.

 21. EdG

  @ K Zo successvol? Ik weet niet onder welke steen jij hebt gezeten de laatste 20-25 jaar?

  Sport7: Nachtmerrie
  Talpa/Tien: Nachtmerrie
  Overname Televaag: Nachtmerrie

  Succesvol? Die man denkt dat alles gewoonweg te koop is, alleen pakt dat vaak heel anders uit dan hij hoopt. Dit gaat weer het volgende faal-projectje worden, let maar op. Hij denkt maar te kunnen blijven teren op succes uit het verleden. Time to move on, het is geen 1995 meer, kijkgedrag is heel anders geworden.

 22. Maaike

  Rtl heeft toch precies hetzelfde gedaan met Art, paul en Twan.

 23. west

  @Maaike Ja maar dat mag je niet schrijven omdat het RTL is de zender die geen kwaad kan doen bij vele

  Maar,,, Men ziet altijd de splinter bij een ander zitten, maar de eigen balk zien ze niet , vind vele op deze site dan ook hyphocriet

 24. Snaniquilia vd Put

  Jammer dat ik de hele dag hard moet werken in het onderwijs en dat ik zodoende op al die leuke topics geen tijdige reacties kan tikken.

 25. Jamm-Malaga

  Ach ja, Jan de Hoop, nieuwsclown.
  Goed in het intrappen van open deuren.

 26. Marianne

  Wat een heerlijke mediaweek!

 27. Marianne

  Het wordt hoog tijd dat Jan met pensioen gaat. Oh wacht, gelukkig gaat hij dat ook dit jaar. Pfiew.

 28. Guttegut

  Ik denk wel dat John de M wakker ligt van de mening van Jan de H

 29. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  #met180kmperuuropdemuuraf

  Het zijn échte Doeidoei-weken. Ongelofelijk.

  En Linda de Mol vinden we écht een vakvrouw, en tis allemaal écht superleuk wat ze doet, maar we laten ons niet strikken om naar die pauperzender te gaan kijken met inmiddels al het gajeswaar we zo graag afscheid van namen. En we houden niet van shows op tv. Supergoeie dvd gebrand met 8 uur non-stop nagesynchroniseerde Tell-Sell klassiekers. Gaat nooit vervelen!!
  Doeidoei.

 30. Woensdag

  Vanavond de Mol bij DWDD. Dan horen we het echte verhaal en niet al die roddels die hier de hele dag zijn te lezen.

 31. Billie

  Pluk, jij behoort dus ook tot die ouwen van de lineaire tv. Een dvd branden, hopeloos ouderwets.

 32. Ceasar

  Van John de Mol hoor je nooit het echte verhaal.

 33. Susan

  Zelfde debacle als destijds met Tien/Talpa gaat ontstaan! Je kunt geen kijkcijfers met geld kopen! Daarnaast RTL publiek is anders publiek dan SBS publiek!! SBS heeft ook geen gunfactor!

 34. Sven L.

  Ik denk ook dat er nog wel wat verrassingen aan zitten te komen zoals hierboven opgemerkt. TVOH zal hoe dan ook verhuizen. Is het niet dit jaar, dan wel in 2020. Als dat wordt aangekondigd, zal RTL direct bekendmaken dat X Factor terugkeert.

  Het kan ook zomaar zijn dat RTL nog een konijn uit de hoge hoed tovert. Dan kun je denken aan Boer Zoekt Vrouw overnemen, transfer van Jaap Jongbloed naar RTL met een crime programma.

 35. Woensdag

  Wim Kieft gaat Ziggo Sport per 1 juli a.s verlaten. Hij gaat ook naar Talpa.

 36. Dd

  Daar hebben we onze bejaarde Jan die op de vroege ochtend altijd met zijn humor komt. En Jan heeft uiteraard ook weer een mening, natuurlijk rtl 4.

 37. Smulpaap

  Jaap Jongbloed ? over sleets gesproken, Van der Spek zit daar man

 38. gtstfites

  @Malleman
  Endemol is in 2015 overgenomen door Shine Group, dus John de Mol heeft daar niks mee te maken.

 39. Robbie

  Ik kijk al jaren niet meer naar de programma’s van Linda de mol. Toen ze nog in de 20 wel natuurlijk. Maar dat is zo lang geleden. Voor mij heeft Linda haar tijd gehad. Maar vele andere zullen daar anders over denken. Prima toch. Ik schakel weer over naar Nefflix.

 40. Jamai

  Jawel hoor, ik ben wel te koop. Niet duur ook.

 41. RTL Fan

  hopelijk houdt RTL nu wel een keer de deur dicht voor alles met de achternaam de Mol en diens producties, als SBS uit de lucht gaat. RTL hoeft Wendy, Gordon enzo ook dan hopelijk niet meer.

 42. toxilogic

  ik zou zo zeggen een uitgelezen kans voor rtl 4 om zich te vernieuwen.

 43. de krijsende tafel

  wie volgt ,voor een onzekere toekomst

 44. ano@niem.nl

  Je kan het allemaal doodschrijven, maar de Mol heeft een meesterzet gedaan. RTL zal wegkwijnen en de zenders van de Mol blijven over.

 45. b

  Geef het een jaar en dan is Nederland de SBS zendergroep kwijt want er worden weer dezelfde fouten gemaakt als met de zender TIEN

 46. ano@niem.nl

  Dat zal echt nog wel meevallen. Met 6 staat er toch al iets. Dat is niet opeens weg.
  Zoals ik het zie zijn alle goedbekeken shows daar te zien straks samen met het ANP Nieuws en wie weet een eigen soap en een late avond show.

  Ik denk niet dat RTL zo veel overhoudt wat kijkers nog aan RTL bindt.
  Twan en Art zijn het nu al zat lijkt me zo!

 47. Huub

  Haha, al die mensen die hun o zo geliefde RTL gaan zien instorten. De Mol is zo goed bezig, Talpa Network wordt zonder probleem de grootste.

 48. Adil Mastenbroek

  Daar heeft deze meneer groot gelijk in!

 49. K

  RTL word leeg gekocht en John neemt uiteindelijk de boel voor een prikkie over…

 50. Jaap

  Wat een flauwe vent die Jan de Hoop. Wat een slechte verliezer.
  En al die mensen met dat gezeur over Tien, pfff. Deze situatie kun je niet vergelijken met 2005.

 51. henk

  John doe sbs de deur uit en maak er Veronica 6 van .

 52. h.

  het enige programma waar ik wel eens een keertje naar keek op sbs, was van peter r de vries , dat misdaadprogramma, als hij een interressante moord had of zo.

 53. will

  wie is de mol?

 54. aammehoela

  Helemaal gelijk heeft Jan de Hoop. En het verleden heeft het ook geleerd. Het mooiste wat de Nederlandse kijker overkwam, het faillissement van die vreselijke zender Tien. De mooiste dag voor de tv-kijker of komt er nog zo’n dag. De dag dat het definitief misgaat met SBS 6. Neen, ik keek toch al niet naar Linda de Snol, dus nu ook niet. Weg met de familie De Mol. Het begon al met de radiozender Radio Noordzee. Prima middengolfzender dat wel, maar het betekende uiteindelijk wel het einde van de zeezenders. En toen moest jr. die zender Tien beginnen. Nou, de radiozender hield het 4 jaar vol, Tien amper een jaar. Nu gaat hij SBS 6 maar gebruiken als ware hij een echte parasiet.
  Neen, ik wens John geen succes, maar enkel floppderdeflops.

 55. aammehoela

  Helemaal gelijk heeft Jan de Hoop. En het verleden heeft het ook geleerd. Het mooiste wat de Nederlandse kijker overkwam, het faillissement van die vreselijke zender Tien. De mooiste dag voor de tv-kijker of komt er nog zo’n dag. De dag dat het definitief misgaat met SBS 6. Neen, ik keek toch al niet naar Linda de Snol, dus nu ook niet.

 56. aammehoela

  Helemaal gelijk heeft Jan de Hoop. En het verleden heeft het ook geleerd. Het mooiste wat de Nederlandse kijker overkwam, het faillissement van die zender Tien. De mooiste dag voor de tv-kijker of komt er nog zo’n dag. De dag dat het definitief misgaat met SBS 6. Neen, ik keek toch al niet naar Linda de ****, dus nu ook niet.

 57. aammehoela

  Helemaal gelijk heeft Jan de Hoop. En het verleden heeft het ook geleerd. Het mooiste wat de Nederlandse kijker overkwam, het faillissement van die vreselijke zender Tien. De mooiste dag voor de tv-kijker of komt er nog zo’n dag. De dag dat het definitief misgaat met SBS 6. Neen, ik keek toch al niet naar Linda de ****, dus nu ook niet. Weg met de familie De Mol. Het begon al met de radiozender Radio Noordzee. Prima middengolfzender dat wel, maar het betekende uiteindelijk wel het einde van de zeezenders. En toen moest jr. die zender Tien beginnen. Nou, de radiozender hield het 4 jaar vol, Tien amper een jaar. Nu gaat hij SBS 6 maar gebruiken als ware hij een echte parasiet.
  Neen, ik wens John geen succes, maar enkel floppderdeflops.

 58. Flippie

  @Primeurtje
  Wed 16 Jan 2019 om 14:34
  “Voice gaat naar 6. Vrijdag persbericht”

  Maar dat gaat in ieder geval nog 2 jaar duren ;)

 59. Enzo Voort

  John denkt dat de kijkers bij Talpa met klotsend oogvocht TV gaan kijken, maar alles zal om te huilen blijken. Anders dan personeel zijn kijkers zijn niet te koop.

 60. Marianne

  Maandag: Wendy
  Woensdag: Linda
  Vrijdag: The Voice…

 61. Rapper Djokko

  John zegt het zelf.. de kijker is niet te koop… anders deed de graaier het wel.

  Jan de hoop is bijna bejaard.

  Linda de Droll tsja .. is uitgepoept en over de datum….

  Gelukkig is er joetoep.

 62. Donald Dumb

  John de Mol is zo iemand die het gevoel met de realiteit compleet kwijt is…maar niemand die het tegen hem zegt.

 63. Richard

  Jan de Hoop moet niet zo janken, John is top bezig.

 64. Mijn mening.

  Ik kijk op RTL4 alleen nog maar naar GTST, voor de rest ga ik mee verhuizen naar SBS6, daar komen de programma`s die ik graag zie,…dus…BYE BYE RTL4.

 65. ron

  Jan de Hoop ga is met de vut

 66. CreaBea

  Hmm Hoezo niet te koop Hoop?

  Zet m op vier vergeten?
  https://www.youtube.com/watch?v=PpdrvicJKZ4

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.