Jan de Hoop na Linda-exit: ‘Kijker is niet te koop, John’

Jan de Hoop, de langstzittende tv-ster van RTL 4, is een beetje geprikkeld over het feit dat John de Mol in een week tijd twee van de drie grootste RTL-sterren heeft weggekocht: Wendy van Dijk en Linda de Mol. Dat laat hij blijken op Twitter. De Hoop zet John de Mol neer als iemand die presentatoren wegrooft om de kijkcijfers op te krikken. “Ik moet steeds aan Ali Baba en de 40 rovers denken. Programma’s zitten bovendien mogelijk contractueel bij RTL. De kijker is denk ik niet te koop.

Ron Vergouwen, de tv-kenner van RTL Boulevard, had dit wel zien aankomen. “De dag die je wist dat zou komen: Linda de Mol gaat naar Talpa! Dat is veel waardvoller voor SBS 6 dan een eventueel overgaan van The Voice naar die zender, want van Linda kán Talpa het hele jaar plezier hebben! Áls ze alle shows mee kan nemen. Maar dat zijn er in ieder geval wel een paar.

En Eric de Munck, de andere tv-kenner van Boulevard: “Het was overduidelijk een vruchtbare kerst in Huize De Mol dit jaar. De overstap van Linda de Mol met al haar shows naar Talpa doet de Brexit wel meteen verbleken. 🇬🇧 #MolPower.

Mediajournalist Maarten Hafkamp reageert op de stelling dat John de Mol met het binnenhalen van Linda de Mol en al haar RTL-shows niet zo innovatief bezig is: “Anderzijds gaat het hier over lineaire tv. De gemiddelde leeftijd van de tv-kijker is vrij hoog. Die zit minder te wachten op innovatieve tv. Maar verder waar: zelfde ontwikkelingen als met Talpa 10.

Radio 10-dj Gerard Ekdom vroeg Linda onlangs op de radio nog naar een eventuele overstap. “Maar dacht je nou écht dat ze daar eerlijk antwoord op zou geven?

NOS-verslaggever Arjan Noorlander merkt ook dat echt iedereen naar De Mol gaat. “Hoorde van een goeie bron dat Rutte helemaal niet naar Europa gaat, maar ook naar Talpa..

Qmusic-ster Domien Verschuuren is kort maar krachtig: “O, waaauw.

Tv-producent Marc Dik spreekt van ‘aardverschuivingen in Hilversum’. En opiniemaker Anne Fleur Dekker: “Dit wordt nog een hele kluif voor RTL zo…

Mediakenner Marianne Zwagerman is minder hoopvol gestemd voor SBS: “Elke dag een nieuwe Tien-flashback #met180kmperuuropdemuuraf.

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Zo dat is een slag. Linda de Mol neemt Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik Veel, Linda’s Zomerweek, Oh Wat een Jaar en Ik Hou van Holland mee van RTL 4 naar SBS 6.”

Zanger Henk Westbroek: “Omdat het voor Talpa zo’n rompslomp is om steeds maar opnieuw iemand bij de publieke omroep weg te kopen, komt John de Mol volgende week met een totaal bod op Nederland 1 & 2. 3 is teveel.

Tv-recensente Angela de Jong in haar column: “Als John de oorlog met iemand kán winnen, is het Linda.

Lees ook:
Linda de Mol stapt over van RTL 4 naar SBS 6 (vanochtend)
Linda de Mol neemt al haar RTL-shows mee naar SBS (vanmiddag)
RTL houdt vast aan afspraken: oorlog om Linda-shows (vanmiddag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen