Kees Jansma stopt als tv-presentator, blijft bij FOX

Geplaatst op wo 16 jan 2019 om 14:11

Kees Jansma stopt na het lopende seizoen als tv-presentator, maar blijft nog wel verbonden aan FOX Sports. Hij blijft op de zender te zien als gast. Dat heeft het station zojuist laten weten. De 71-jarige Jansma is sinds 2011 werkzaam voor FOX Sports, waar hij nog tot de zomer van 2019 de programma’s De Tafel van Kees en Natafelen presenteert. Daarna is het afgelopen met die klussen. “Het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd“, zo laat hij weten.

Hij vervolgt: “Het is tijd om te stoppen als presentator van wekelijkse programma’s, hoewel ik ook na deze zomer betrokken blijf bij FOX Sports waar ik nog regelmatig te gast zal zijn in diverse programma’s. De komende maanden wil ik me vooral richten op het succesvol afronden van het lopende seizoen De Tafel van Kees en Natafelen.

Jansma zet komende zomer een punt achter een mooie tijd: “Samen met een groep jonge, talentvolle mensen en met passie programma’s maken over voetbal maken heb ik altijd fantastisch gevonden. Dat heb ik ook de afgelopen acht jaar bij FOX Sports met veel plezier gedaan.

Zenderbaas Rob Labree bedankt Jansma voor zijn inzet. “Zowel voor als achter de schermen is Kees al acht jaar lang van grote betekenis voor FOX Sports. We waren trots en blij toen Kees onze zender in de zomer van 2011 kwam versterken en nemen komende zomer met respect en dankbaarheid afscheid van een icoon uit de sportjournalistiek. Gelukkig blijven we ook na zijn afscheid als presentator nog in een andere vorm samenwerken.

Jansma

Jansma is sinds 1966 werkzaam in de sportjournalistiek. Eerst schrijvend voor onder meer AD en Voetbal International, om later de overstap te maken naar diverse radio- en televisieprogramma’s van verschillende omroepen.

Bij de NOS werd Jansma in 1988 ook Chef Sport, een leidinggevende functie, maar verwierf bij het grote publiek vooral bekendheid als ‘twaalfde man’ van het door Nederland gewonnen EK Voetbal.

Van 2004 tot 2014 was Jansma perschef van het Nederlands Elftal. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote verdiensten voor de Nederlandse sportjournalistiek en het Nederlandse voetbal.

Foto: FOX, Bas Losekoot
8 Reacties op “Kees Jansma stopt als tv-presentator, blijft bij FOX”


 1. Steven

  Als die Milan of Jan-Joost maar niet zijn opvolger worden. Wilfred, pak je volgende kans!

 2. Woensdag

  Jammer maar begrijpelijk gezien zijn leeftijd.

  Het was altijd smullen zondagochtend tussen 10 en 12 uur.

 3. Remi

  … Een half uurtje later beginnen, 6 Inside … Gijp zegt het nu ook

  https://fcvideo.nl/video/rene-van-der-gijp-is-fan-van-angela-de-jong~7AAxn6P/?fbclid=IwAR3usT1ns1a_QS9tq44w3zUeYF_U3dS9n0VokDgzdA4jplAZ4bb-RcqcNWQ

 4. bhuf

  Het zou mooi zijn als hij wat vaker bij VI zou gaan zitten. Heerlijke anekdotes heeft Derksen altijd over hem.

 5. o.p. lichter

  Ik dacht dat die man al 98 was .

 6. Rapper Djokko

  De man kan u rustig naar zijn bejaardenhuis toe.
  We hebben genoeg van hem gezien.
  Hij is al heel ver over de houdbaarheidsdatum heen.
  Gaat inmiddels wat ruiken.

 7. paulus de Rapper

  aha daar hebben we weer een rapper
  het wordt met dit volk steeds gekker
  denken alles maar te kunnen oreren
  al zal dat ons niet deren
  Wil je serieus worden genomen
  dan zal je dat ander gedachten moeten komen.
  Ook jij zal ooit oud zijn
  hopelijk vind je dat wegzetten van een ouder iemand wel fijn.
  rappers gebruiken graag het woord respect
  ze weten niet wat niet wat dat is, gewoon omdat het lekker bekt

 8. Droev

  Rapper Djokko
  Wed 16 Jan 2019 om 20:09

  Dat hij ruiken ligt niet aan zijn leeftijd maar aan het medicijngebruik.
  Vraag het maar aan Wendy.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.