RTL houdt vast aan afspraken: oorlog om Linda-shows

Geplaatst op Wed 16 Jan 2019 om 13:03

Het is helemaal niet zeker dat alle shows van Linda de Mol kunnen meeverhuizen van RTL 4 naar SBS 6. Dat laat een woordvoerder van RTL weten aan het AD. Talpa Network meldt in een persbericht dat De Mol de shows Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik Veel, Linda’s Zomerweek, Oh Wat een Jaar en Ik Hou van Holland meeneemt, maar RTL gaat het de concurrent niet makkelijk maken. Volgens de zender mogen deze shows van Talpa’s productietak niet zomaar verhuizen.

RTL laat het weten dat het nog geen gelopen race is. “Het is allerminst zeker dat deze titels meegaan naar Talpa Network”, aldus een woordvoerster van RTL. “Wij hebben contractuele afspraken over deze programma’s.”

Er is slechts duidelijkheid over één programma, meent RTL. “Dat Miljoenenjacht meegaat, ligt wel in de lijn der verwachting.

Als Weet Ik Veel, Oh Wat Een Jaar en Ik Hou Van Holland bij RTL blijven, zouden Chantal Janzen of Caroline Tensen die shows kunnen presenteren. Andere grote vrouwelijke sterren heeft RTL 4 niet meer, nu SBS 6 ze allemaal heeft weggekaapt.

Lees ook:
Linda de Mol stapt over van RTL 4 naar SBS 6 (vanochtend)
Linda de Mol neemt al haar RTL-shows mee naar SBS (vanmiddag)

Foto: RTL
103 Reacties op “RTL houdt vast aan afspraken: oorlog om Linda-shows”


 1. Erik

  Caroline Tensen lijkt mij geschikt om Linda op te volgen.

 2. Sven L.

  En ziet u; het spel met de koffers gaat mee. Zei ik toch. Dat is al van Talpa. Altijd geweest.

  Dit kan nog wel eens heel naar gaan worden, deze juridische strijd.

 3. xandertje

  Chantal Janzen gaat ook nog naar SBS. Gewoon omdat het kan. De Mol vergalt commerciele TV landschap. Kan hij straks voor klein bedrag fuseren met RTL en heeft ie net 4.

 4. Remco Terhorst

  Ruud Hendriks zei vorig jaar al meermaals dat ze uiteindelijk samen moeten komen. En dat ligt zeker in de lijn der verwachting, nu John het jaar 2005 dunnetjes over wil doen.

 5. Mark

  Tensen op Miljoenenjacht
  Chantal op O wat een jaar
  Carlo en Irene met een Zomerweek / zomer talkshow
  Art op Weet ik Veel

 6. Kevin

  Lieke van Lexmond?

 7. Rubicon

  Hiermee wint de Mol een slag maar nog geen oorlog. Maar moet gezegd hij haalt de messi van showbizz binnen. Goed dat RTL zich niet naar de slachtbank laat leiden. Vol de oorlog in.

 8. Keesje

  @Mark, goed idee. Race is nog lang niet gelopen voor RTL, SBS blijft pulp.

 9. Curryworst

  Dit gaat een lange en dure juridische strijd worden met moddergooien naar elkaar via RTL Boulevard en het “concurrende” 6Inside. Waarbij John de Mol/Talpa/SBS6 als de grote rover gezien wordt die RTL leegplundert.
  Het zal lastig worden om die negatieve beeldvormong om te buigen naar iets positiefs.
  SBS6 wordt niets meer en minder dan een goedkope kopie van RTL4.

 10. Keesje

  @Kevin, Lieke v Lexmond is het nooit geweest, popje zonder warmte/volksheid. Type Yolanthe of Romy Montero.

 11. Anoniem

  Nicolette kluiver is goed!

 12. Simon

  Vaak staat er in dit soort contracten dat een zender het eerste recht heeft op bestelling van een nieuw seizoen. Zolang RTL dat binnen de gestelde termijn blijft doen, kan SBS denk ik niet zomaar het programma meenemen.

 13. Peanut

  Neeeee niet Lieke. Leuke vrouw hoor. Maar niet geschikt voor grote shows. Art voor Weet Ik Veel lijkt me een goede.

 14. MLVC

  De Mol zou zich nog wel eens vies kunnen vergissen, de vorige keer dat hij alle sterren wegkaapte, mislukte het ook jammerlijk. RTL kan mooi een frisse wind door de programmering halen, en het zou me echt verbazen als SBS als wannabe-RTL dezelfde cijfers gaat halen. In 2005 had hij de gun factor van het publiek niet, en het zou me verbazen als hij die nu wel plotseling zou hebben. Zelfs Linda haalde toen geen hoge cijfers. Anyway, ik kijk gewoon verder naar Netflix, ze zoeken het maar uit daar.

 15. Jantien Visser

  Vind ik toch die Linda ineens een akelig mens! Ik hoop dat ze nog lekker kan slapen en dat ze nu samen met al die andere overlopers ( voor de poen die ons Molletje aanbood ) plat op hun muil gaan! Ja ik weet het, gewoon kinnesinne van mij.

 16. Piet

  Irene Moors heeft de warmte om deze programma’s over te nemen.

 17. Deadly Viper

  Chantal Janzen is op dit moment het meest geschikt om dit soort programma’s bij RTL4 te doen.

  Ze zouden haar ook nog een keer met Carlo moeten laten samenwerken die 2 hebben pas chemie. Attentie 6 voor die paar 6 Inside kijkertjes dat is wat chemie is niet dat geforceerde gedoe tussen Kwalbert en Jan Versteegh.

 18. Rubicon

  @simon. Nuttige info. Heb je nog meer inside information? Benieuwd of Linda ook in contract iets op dit vlak heeft opnemen.

 19. Peanut

  Irene zou best Oh Wat Een Jaar kunnen doen.

 20. Woensdag

  Andere titel en SBS kan net zo als bij de 3 Veronica mannen gewoon de programma’s zonder problemen uitzenden.

  Dag RTL. De Mol wilde samenwerken maar RTL werkte niet mee.

 21. Peter

  Een andere presentator voor de programma’s van Linda de Mol zal denk ik niet werken. Qua presentatie steekt zij er gewoon met kop en schouders boven uit. Zie je het al voor je, Ik hou van Holland met bijvoorbeeld Caroline Tensen?
  Als je 1 tegen 100 ziet wat Caroline Tensen presenteert heb ik echt het gevoel dat ik naar de dood van Pierlala zit te kijken. Totaal geen enthousiasme.

 22. Sven L.

  Miljoenenjacht -> SBS6
  Weet Ik Veel..? -> RTL4 met Art Rooijakkers
  Oh Wat Een Jaar -> dun format en ze zijn bijna door de jaren heen. Hoe vaak willen we Joke Bruis nog in een petticoat zien, of John de Wolf in een housebroek?
  -> Ik Hou Van Holland -> was al ‘op’; mis je niets aan.

  Ik ben nieuwsgierig wat er met de rechten van de series gaat gebeuren. Gooische Vrouwen bijvoorbeeld steeg pas naar grote hoogte in de RTL periode.

 23. Fenna

  It ain’t over till the fat lady sings.

  Veel succes RTL speel het spel keihard met die onsportieve Hyena’s van SBS 6.

 24. Remi

  Linda de Mol zal haar overstap naar Talpa Network om 18.00 toelichten
  bij 6 Inside op SBS 6.

  Opnieuw een goede reden om op Albert af te stemmen.
  Ik geloof overigens niéts van die lage kijkcijfers voor 6 Inside.

 25. Fenna

  Interesseert me niet wat Linda te vertellen heeft,los van het feit dat SBS 6 bagger televisie maakt, spelen ze een lelijk onsportief spel en daar trappen de kijkers niet in.

 26. Peanut

  @Remi: heb je het programma gezien? Dan zou je het toch moeten snappen?

 27. Bep

  Leuk als Caroline Tensen het gaat doen, ouwe rot in het vak en ook nog sympathiek.
  Geef John Williams een leuke show, wie weet.

 28. Herrie

  @Remi, sorry ik kijk dan naar het Journaal, en wat is er zo belangrijk aan die overstap?Het leven gaat gewoon door.De Engelse politiek is nu even interessanter.

 29. Ronnie

  Dit is de eerste naam, die enigszins een probleem kan zijn voor RTL. Wendy heeft geen succesvolle programma´s, Gordon eigenlijk ook niet zonder Gerard. Het is wel sterk afhankelijk van het feit of Linda al haar succesvolle formats mee kan nemen naar Talpa.

  En RTL heeft nog altijd Chantal Janzen en Caroline Tensen, ook geen kleine namen.
  Deze slag wint John de Mol, maar de oorlog woedt nog wel even door!

 30. Wanny

  Ik hou van Holland en Oh wat een jaar kun je ook gewoon schrappen. Daar is het beste wel vanaf.

  In plaats van Linda’s zomerweek zet je daar Beau neer met een talkshow.

  Dat Weet ik veel is ook niet zo heel bijzonder.

  Miljoenenjacht is wel een publiekstrekker die ze gaan missen.

 31. Alex

  Linda had ook geen succes op Talpa destijds, enkel Miljoenenjacht deed het ok (bij lange na niet het succes wat het nu is) en Gooise vrouwen werd een meevaller.

  Het is een combinatie van en RTL gaat echt niet happen om de formats kwijt te spelen.
  Daarnaast kan John niet een eindeloos hoog productiebedrag vragen, dat zou strafrechtelijk prima aangevochten kunnen worden, doordat hij het tot dusver altijd goedkoper aanbood en er financieel gezien geen reden is tot verandering.

 32. Albert

  RTL zal wel blij zijn dat ze in ieder geval 1 tegen 100 hebben

 33. Jefferson

  Weet ik veel: Caroline Tensen
  Oh wat een jaar: Carlo & Irene als team captains, pesentatie: Chantal Janzen
  Ik hou van Holland: pesentatie: Paul de Leeuw, teamcaptains: Patty Brard & Ruben Nicolai
  Linda’s zomerweek: Paul’s zomervakantie(show)

 34. Suomynona

  @ Sven L. 13:10

  Miljoenenjacht is een format van Endemol, niet van Talpa.

 35. AfhaalGhanees

  Talpa moet gewoon leuke nieuwe tv-programma’s bedenken en ontwikkelen. Dat heeft Talpa wel gedaan, maar op dit moment kunnen ze het echter niet. Hun creativiteit is niet gericht op iets dat echt nieuw is, maar op uitmelken tot de melk op is. Vandaar de benodigde overnames door Talpa.

 36. Sven L.

  Fenomeen Linda de Mol.

  Als je kritisch haar cv doorloopt, zie je dat Linda eigenlijk in Nederland pas succes kreeg vanaf 2007; toen Tien werd ingelijfd door RTL. Het was vooral de hype die men in Nederland overnam omdat we hier wisten dat ze in Duitsland gigantisch veel kijkers aan zich wist te binden met “Traumhochzeit”. Een trucje dat in 2016 ook met Sylvie Meis werd uitgehaald, maar jammerlijk mislukte.

  In de jaren ’90 scoorden programma’s als “De Leukste Thuis” en “Love Letters” best aardig, maar geen monsterscores. “Homerun” flopte gigantisch en werd na 1 seizoen van de buis gehaald; in 1997. De Duitse variant “Hausfieber” deed het niet veel beter bij het Duitse RTL. Ook andere, losse projecten scoorden matig: “Einer gegen 100”, “der Millionendeal” en -jawel- “The Winner Is..?” Allemaal na 1 of 2 seizoenen van de buis gehaald door gebrek aan hoge cijfers.

  En toen kwam Tien. Met een bak geld werd Gooische Vrouwen gemaakt (prachtige serie!!) en greep men terug naar Miljoenenjacht. En meer hits heeft Linda niet gehad. De redding kwam door RTL; die hebben haar alle ruimte gegeven op een bewezen platform (RTL4), welke ervoor zorgde dat haar ster pas echt ging stralen.

  Met andere woorden; RTL4 werd de sterrenzender door Linda, maar dat geldt zeker ook omgekeerd. Linda werd een grote ster dankzij RTL4.

 37. wauter

  John de Mol is verkeerd bezig met SBS. SBS heeft nu eenmaal het imago van zender voor volkse mensen. Hier horen ook dito programma’s bij waar ze vooral in de begintijd succesvol mee waren. Linda, Wendy en al die anderen gaan dit niet goedmaken. Stom van Linda dat RTL verlaat.

 38. robb

  RTL probeert te reden wat er te reden valt natuurlijk alleen dit kunnen Chantal en Caroline dit niet opvangen ,Chantal helemaal niet die kan wel naar de voice als John het niet krijgt ,het is een vrije markt de sterkste wint.

 39. TopShow

  Allemaal leuke programma´s voor de meute. Niet echt voor mij. Zeker niet als er live sport op tv is.
  En als talkshow is er voor mij is er alleen Veronica Inside, buiten Jensen, wat er toe doet.

 40. Mick

  Lekker laten gaan. Niets meer van Talpa uitzenden. Totaal onafhankelijk van hen worden!

 41. Rop

  Beau is Mr. Deal or no Deal. Dus als Miljoenenjacht bij rtl blijft…

 42. Fred

  Zal me niks verbazen dat RTL naar de publieke omroep daar bekende personen gaat zoeken en zal krijgen .

 43. J

  Het gaat John waarschijnlijk wel lukken om de programma’s van Linda mee te verhuizen naar SBS6. Ondanks de contractuele afspraken. Het is wachten op het bericht dat The Voice naar SBS6 gaat. Als het niet in 2019 is, dan wel in 2020.

 44. Annemarie

  J, The Voice blijft bij RTL.
  Om die reden heeft John een waas voor ogen gekregen en Linda vervroegd naar Talpa gehaald.
  Een soort paniekreactie.

 45. Primeurtje

  @Annemarie: Voice gaat naar 6. Vrijdag toelichting. Verwendy gaat dit samen met Johnny presenteren.

 46. J

  RTL heeft aan het AD laten weten dat Miljoenenjacht, Linda’s Zomerweek en IHVH met Linda mee gaan. Familie Kruys blijft bij RTL. En over Weet Ik Veel En Oh Wat Een Jaar moet nog gepraat worden.

 47. Annemarie

  Primeurtje, hahaha!!
  Lachen met jou!

 48. Machteld

  Tja, is ook een strategie; je concurrent uithollen zodat je jezelf bij een latere overname of fusie een sterkere positie verschaft, het voordeliger uitpakt. Want dát Nederland te klein is om elkaar zo te blijven beconcurreren en uit de markt te werken lijkt me duidelijk. En over de programma’s die eventueel bij RTL blijven: je kunt met Beau best wat kanten op, Chantal, Caroline, Paul, Art én, zij heeft echt talent vind ik, Vivienne van den Assem.

 49. Marianne

  Dan gaat Lieke van Lexmond toch gewoon Ik hou van Holland doen. Leuk man, met naakte BN’ers! Want enige klasse is Lieke vreemd.

 50. Shaniquilia vd Put

  Allemaal achterhoedeschermutselingen van een in een doodstrijd verkerende bedrijfstak. Laat die commerciele omroepen lekker imploderen en stop met het subsidieren van staatspropaganda op de NPO. Dan is iedereen blij.

 51. T

  Irene ging naar SBS en moest de boel gaan redden, Gordon ging, Johnny de Mol ging, Albert Verlinde ging… en nog steeds lage kijkcijfers. Dat Linda nog durft!

 52. Niek

  Stel nu dat het niet lukt met SBS in de komende 2 jaar, wat is het productiebedrijf Talpa dan van plan? Wie wil er nog zaken doen met een bedrijf als Talpa? Je koopt een format aan en als het Talpa uitkomt haalt die het na een paar jaar weg bij je zender om het ergens anders uit te zenden. Niet echt een productiebedrijf waar je van op aan kan lijkt me.

 53. Kim

  Nicolet k go go go

 54. moost

  RTL steelt sterren van NPO, Art, Paul en Caroline. Is dat niet erg? Gun de Mol zijn zenders, Het is toch stoer dat deze man zijn nek uitsteekt als enige echte Nederlandse mediaondernemer.

 55. Laurens

  @Niek; het productiebedrijf Talpa is dan ook niet meer van John, maar van ITV. Zijn bonus heeft hij dan al zo goed als binnen.

 56. Frans

  Ze moeten John inschakelen voor bonje bij de buren RTL en SBS

 57. A.Zijn

  Trieste dag voor de Nederlandse televisiekijker. Je krijgt straks twee zenders die bijna niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Miljoenenjacht op 6 vind ik wel een hele vreemde. Ik moet nog beslissen wat ik doe. Misschien haak ik wel af met kijken. Er wordt namelijk een zender kapot gemaakt op dit moment. Voor niemand goed.

 58. albert

  volgens john de mol in 6inside gaan alle linda de mol programma’s naar 6

 59. albert

  Linda gaat in maart nog miljoenenjacht presenteren bij rtl4 en familie kruys seizoen 5 komt ook nog bij rtl4…..miljoenenjacht is een format van endemol en is nog niet duidelijk waar die heen gaat. .. rest is van talpa en linda verwacht dat die meegaan naar 6

 60. zorro

  Als ze zonodig over wil stappen laat haar dan in godsnaam gaan en ook haar programmas .
  Het is jammer maar ik kijk niet meer.

 61. A.Zijn

  RTL moet Miljoenenjacht gewoon zien te behouden. Dat kan best met Beau of Chantal. Om de vraag van Boulevard te beantwoorden: ik zou nog even gaan shoppen voor Geraldine.

  Best arrogant dat Linda denkt dat ze die programma’s zomaar even kan meenemen. Daarmee kun je een zender kapot maken. Zó, ik ga weg en neem even het halve programmapakket van het weekend mee.

 62. Deadly Viper

  Ook Linda is vervangbaar… En met Chantal spreek je ook een jongere doelgroep aan goed voor de advertentie inkomsten.

 63. Laurens

  @A.zijn;
  Linda hoort gewoon bij Miljoenenjacht en RTL heeft al toegegeven dat Miljoenenjacht vertrekt.
  Geraldine is geen publiekstrekker voor RTL, wat wil je haar laten doen?

 64. J

  @A.zijn: Ik snap Linda ook wel weer. De meeste heeft zij zelf mede ontwikkeld, dus waarom zou ze haar EIGEN programma achterlaten. Maar aan de andere kant, elk programma is wel van iemand, of heeft iemand aan mee gedacht. RTL heeft ook The Voice mede mee ontwikkeld, dus waarom zou dat perse van Talpa zijn, buiten het feit dat ze het produceren. Ben benieuwd of ze alles mee gaat krijgen. Ze gaat sowieso OF IHVH OF Oh Wat Een Jaar doen, niet allebei.

 65. Mart

  Geraldine Kemper zit al een aantal jaar bij de nominaties voor televizierster vrouw. Dus een publiekstrekker is ze blijkbaar wel.

 66. J

  Wanneer gaat Ronald nou eens weg bij Boulevard.

 67. Rapper Djokko

  Vanavond naar DWDD zitten kijken.
  Ik zag vanavond weer de oude John de Mol zoals ik hem ken.
  Open… heldere visie….. goede ideeen
  Ik zal wel uit de school klappen echter John heeft zich actief bemoeid met 6Inside.
  Is het daarmee een goed programma… nee.
  Zegt John zelf ook.
  Inside heeft andere verlichting en de tafel is ook veranderd.
  Ik vond het een stap vooruit.

  SBS als familiezender, zoals JdM zelf zei, zie ik nooit gebeuren. Het wordt zo helaas een slap aftreksel van RTL.
  Toch kan John onder druk tot leuke dingen komen voor de kijker.
  Alleen moet hij stoppen met ons vol te pompen met telentenjachten en baggerprogramma’s.
  Een denkfout van John is: de kijker volgt altijd volgzaam
  En een denkfout is: Op MC zitten maar een paar kijkers die kritisch zijn… 99 procent zou het geweldig vinden..
  PROESTTTTT John… daar zit je helemaal fout.

 68. Ronald

  @ Nepper Djokko

  De Mol bemoeit zich met alles wat zich in zijn bedrijf afspeelt. Ook met iedereen die er werkzaam is, al zijn er niet zo heel veel mensen die nog voor ‘m willen werken.
  Overigens wordt dat hele Talpa gebeuren 1 groot debacle, want De Mol heeft niet het fingerspitzengefühl om eigenhandig tv-zenders op de kaart te zetten.

 69. A.Zijn

  @Laurens Geraldine is ontzettend populair, heeft een uitgesproken persoonlijkheid en kan nog groeien. Ik zie dat wel voor mij met een ervaren presentator aan haar zijde.

  @J Je neemt wel een groot stuk van de weekendprogrammering van RTL weg. Eerder al Dance Dance Dance en It Takes 2. Als dat zo makkelijk gaat, dan zou ik nooit zo’n constructie aan gaan.

 70. Rapper Djokko

  Voor een deel heb je gelijk ronalt.

  Of JdM als zenderbaas slaagt, is nog maar te bezien… gezien zijn beroerde verleden.

 71. J

  @A.zijn: Zeker waar, maar was te verwachten. Had alleen Miljoenenjacht alleen niet zo 1,2,3 verwacht. Ze waren al deels voorbereid door Paul en Caroline te strikken, die kunnen de gaten in het weekend opvullen. Als The Voice ook gaat, dan hebben ze echt een probleem en flinke plekken te vullen.

 72. Rapper Djokko

  Nu punt NL een minuut geleden

  John de Mol wil een familiezender maken van SBS6. De mediamagnaat vindt dat de meningen over de zender tot nu toe te negatief zijn.

  “Men denkt heel zwart-wit over SBS6. Het wordt beschouwd als een ‘campingzender’ en gezien als goedkoop en plat”, aldus De Mol woensdag in De Wereld Draait Door.

  “SBS moet een familiezender worden en daar passen de namen van de presentatoren die nu komen, heel goed in”, aldus de Talpa-eigenaar in gesprek met Matthijs van Nieuwkerk.

  De Mol was te gast in het programma om onder andere te praten over de overstap van zus Linda de Mol naar zijn productiebedrijf Talpa. Zij zal per juli SBS-programma’s gaan presenteren.

  Recentelijk werd bekend dat veel presentatoren overstappen naar Talpa, dat de zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 bezit. Zo werd maandag bekend dat Wendy van Dijk programma’s gaat maken voor SBS6 en lieten ook Gordon en Johnny de Mol RTL achter zich om aan de slag te gaan bij de zender van De Mol.

  6 Inside heeft tijd nodig
  Albert Verlinde en Jan Versteegh zijn al te zien op SBS6, met het programma 6 Inside, dat de afgelopen dagen te kampen heeft met lage kijkcijfers. “Mensen zijn nog niet gewend aan dit soort programma’s op SBS6. Je moet je tegenwoordig invechten in een druk medialandschap en dat heeft tijd nodig”, aldus De Mol.

 73. Rambo

  @A.zijn en J

  Miljoenenjacht naar SBS6 blijf ik heel opvallend vinden. Alle programma’s welke Linda bij RTL doet/deed had ik wel verwacht dat ze die mee zou nemen maar Miljoenenjacht is toch van Endemol?
  En Miljoenenjacht is juist DE knaller van RTL4. Steevast rond de 2 miljoen kijkers en vaak wel meer. Ook naar mijn mening een van de leukste programma’s van dit moment op een perfecte avond. Heerlijke weekend afsluiter. Denk dat RTL4 dit programma nog het meeste gaat missen eerlijk gezegd.

 74. vd Grift

  John kan drammen wat hij wil, maar Miljoenenjacht blijft bij RTL.

 75. A.Zijn

  @J Dat wordt wel heel eenzijdig. Ik zou het heel knap vinden als RTL vanaf het najaar een tv seizoen lang een gevarieerd en amuserende weekendprogrammering weet neer te zetten als alle Talpa producties weg zijn. Ik hoop dat ze het voor elkaar krijgen en in ieder geval weten te voorkomen dat er grote gaten gaan vallen met herhalingen of aankoop.

 76. Rapper Djokko

  Woord van het jaar:

  TV-DRAMMER = JOHN DE MOL

 77. Sven L.

  Als John de Mol nou eens stopt met interviews geven mbt transfers van BN’ers. Die mensen kunnen hun eigen woordvoering wel verzorgen. Linda gaf twee hele correcte toelichtingen bij zowel 6 Inside als bij Boulevard.

  Bij DWDD leek het wel een interview uit 2005; hetzelfde poenerige, nonchalante toontje. Niets geleerd van toen?

  Ik snap dat hij trots is, maar doordat hij zoveel op de voorgrond treedt, gaat men het (opnieuw) als zijn persoonlijke hobby zien: iemand die met teveel geld op zak even de boel gaat opschudden op televisie. En RTL zoekt de rol van underdog (wederom) en wint daarmee de sympathie van de kijker.

 78. Laurens

  @A.zijn;
  Eens dat RTL wel een groot probleem krijgt. Alle formats die nu verhuizen stonden garant voor + 1.000.000 kijkers. Als je kijkt naar de formats die het afgelopen jaar geïntroduceerd zijn die ook dit aantal halen, is dit alleen Praat Nederlands met me!?
  Paul en Caroline zijn toegevoegd aan RTL, maar staan ook niet garant voor het miljoenenpubliek. Eén tegen 100 redt dat echt wel. Caroline op Wie Ben Ik kan wel, maar trekt dan wellicht oudere kijkers. Presentatrice is hierin niet leading, scoort toch wel!
  Wat iedereen vergeet is dat Paul met zijn shows de afgelopen jaren geen deuk in een pakje boter kon slaan. Tegenover Linda op 6 en de NPO krijgt hij het alles behalve makkelijk.
  Als The Voice ook nog vertrekt, brokkelt RTL toch snel af in het weekend. Gelukkig staat hun vooravond nog steeds als een huis.

 79. aammehoela

  Sven L. heeft helemaal gelijk. Dat nonchalante toontje, “enkel de reclame er tussen is het verschil”. Of dat niets uitmaakt. Dat maakt tegenwoordig heel veel uit. Mensen nemen het op, pauzeren een programma en doen van alles om die vreselijke reclames maar door te kunnen spoelen. En wellicht kijken ook diegenen die nu nauwelijks NPO kijken straks ook vaker naar de NPO. Deels doen ze dit nu al. De ergernis zie je terugkomen in de steeds minder bekeken series en films. En dat ligt echt niet aan de kwaliteit van die series of films. Mensen zijn klaar met al die onderbrekingen. Tijd dat het medialandschap er anders uit gaat zien. Minder
  CO-zenders. Een grote CO-zender met allemaal flauwekulshows voor de ontspanning en een enkele themazender.

 80. Laurens

  @J;
  Ik heb het idee dat Eén tegen 100 juist naar RTL geschoven is door de Postcode Loterij door de verbanning van amusement bij de NPO en dat ze Caroline erbij genomen hebben. Nu knijpen ze in hun vuistje dat ze Caroline in hun stal hebben.

 81. J

  @Laurens: Met alleen Paul gaan ze het niet redden inderdaad. Ben benieuwd wat Dancing With The Stars zal doen, gok dat dit niet tegenover DDD komt te staan. Zal wel al dit voorjaar op de buis verschijnen denk ik. Het is dat ze nog HGT en AYNIL hebben bij RTL4, maar buiten die niet enorm veel.

  Overigens schijnt het dat Endemol de show ‘All Together Now’ naar Nederland gaat brengen. Misschien iets voor RTL4 dan…

 82. Deadly Viper

  Tijd voor een nieuwe X-Factor in het weekend.

 83. Sven L.

  Op zich heeft RTL nog voldoende publiekstrekkers over. Sterker nog; ik denk dat Boer Zoekt Vrouw gaat verhuizen naar RTL4. Het format is immers eigendom van de RTL familie (strikt genomen), en ik denk dat RTL Nederland gaat babbelen met de producent om hun eigen zender te versterken in het weekend, ipv de NPO.

  Helemaal met de discussie die is ontstaan rondom Yvon Jaspers. Overigens is BzV super commercieel, hoort niet bij de NPO. In Duitsland draait het ook gewoon op RTL.

 84. Rapper Djokko

  Yvon Jaspers zou leuk zijn in een erotische show op RTL.
  Het is de natte droom van elke man……

 85. Bp

  Rapper, Yvon ruikt naar koeienmest.

 86. Donald Dumb

  De Mol leeft echt in zijn eigen bubble. Blijkt maar weer uit het gesprek met DWDD.
  ‘Als jouw programma werd uitgezonden bij SBS 6 kijkencze ook’ tegen Van Nieuwkerk.
  Nou dan heeft John geen verstand van doelgroepenkennis.
  SBS6 is voor de meeste DWDD kijkers een belediging voor het intelkect. Daarbij de SBS kijker heeft geen idee wie sommigen die besproken worden zijn. Een tijd terug bijv. een item over kunstenaar Jackson Pollock of Banksy bijv.

 87. Laurens

  @J
  Als Dancing With the Stars goed in elkaar zit, live band en groots opgezet, kan het dit voorjaar echt wel een miljoen scoren.
  Talpa zou Dance Dance Dance ook een lik verf mogen geven. Nog steeds videoclips nadansen, maar de duo’s omvormen naar solo. Zo zou een Kjeld Nuis gewoon kunnen deelnemen.

  All Together Now is weer een soort zangtalentenjacht,. X-Factor (zoals de Britse versie nu) en HGT wat mij betreft voldoende voor RTL, los waar The Voice heen gaat.

 88. Donald Dumb

  Excuses voor de typfouten in bovenstaande post.

 89. gtstfites

  Weet ik veel —-> Art Rooijakkers
  Oh wat een jaar —-> Angela Groothuizen
  Miljoenenjacht —-> Caroline Tenzen
  Ik hou van Holland —-> Chantal Janzen
  The Voice —-> Chantal Janzen
  Wie ben Ik? —-> Caroline Tenzen

 90. Bp

  Dumb, geen verstand van doelgroepenkennis?
  En De Mol gaf gewoon heel normaal antwoord op een vraag van Van Nieuwkerk.

 91. A.Zijn

  @Sven L. Het is algemeen bekend dat NPO1 voornamelijk in de oudere doelgroep scoort. Met Boer Zoekt Vrouw, Paul en 1 tegen 100 neem je wel een groot risico. RTL4 moet wel zijn identiteit behouden en niet het tweede NPO1 worden. Een tactiek die Talpa wel toepast.

 92. Laurens

  Nog een reden voor RTL om Expeditie Robinson te verhuizen naar RTL4…

 93. J

  @Laurens: Gaat denk ik in 2020 gebeuren, dan alsnog met Art. En dan blijft Kaj de Videoland versie doen.

 94. Deadly Viper

  Wat zat die John de Mol weer lekker arrogant te doen bij DWDD… SBS6 is een volkszender die hij wilt ombouwen tot familiezender.

  SBS6 heeft al jaren geprobeerd om familiezender te spelen wat niet gelukt is en dan weer met poen strooien en denken dat het wel ff lukt. Het lukte niet met TIEN maar opeens wel bij SBS6?

  Mensen kijken in de vooravond naar DWDD en RTL Boulevard… daarom is NSE ook zo keihard mislukt en 6 Inside nu… John denkt dat mensen automatisch meeverhuizen… wat niet zo is.

 95. Donald Dumb

  Laurens.

  Misschien eens een tijdje geen zgn. nutteloze zangwedstrijdjes?
  Dan gaan mensen misschien weer eens kijken naar RTL
  De Mol pleegt overkill met dat soort programma’s. Heeft hij niet eens door. Blijft arrogant denken dat daar nog behoefte aan is.

 96. A.Zijn

  @J Ik heb Kaj bij Late Night gezien en had toch een ander beeld. Sympathieke gast die best wel eens kan gaan verrassen.

 97. J

  @A.zijn: Ik twijfelde daar niet aan. Hij heeft de gunfactor en het talent om te groeien.

 98. Albert

  Tip voor rtl4 … ga met Frans Bauer praten over een real life soap

 99. J

  Ben benieuwd of Talpa nog wel Het Perfecte Plaatje en Chantal Blijft Slapen gaan produceren (beide ook Talpa formats). En ze produceren Eigen Huis&Tuin, 5 Uur Live en Koffietijd, maar die formats liggen niet bij hun.

 100. Flippie

  Net DWDD terug gekeken.

  O.M.G., JdM is de weg volledig kwijt. Maar wie gaat dat tegen hem zeggen.

 101. Pendulum

  Die Mol heeft alleen maar ja knikkers om zich heen.

 102. Henk K.

  @Sven L. 19:10, Miljoenenjacht is NIET van Talpa. Het is een programma van de Postcode Loterij, geproduceerd door Endemol. Het is dus nog eerder van Disney (50% eigenaar van EndemolShine Group)

 103. Sven L.

  @Henk.. ja excuus. Ik ging er -onterecht- vanuit dat het van Talpa was/is. Hij heeft het immers zelf bedacht met De Rijk. Maar dat was idd in de Endemol periode.

  Waar liggen de eerste uitzendrechten nu? Bij RTL (als laatste afnemer). Kan nog wel een dingetje worden. Postcode Loterij wil toch ook de relatie met RTL warm houden?

  @A.Zijn; ja NPO publiek vergrijst, maar dat van RTL ook. “1 Tegen 100” vind ik een geval apart. Zulke shows lopen altijd wel goed, ongeacht waar ze te zien zijn, dat is al zo vaak van omroep verhuisd.

  Boer Zoekt Vrouw is strikt genomen een RTL productie. Ze zouden wel gek zijn om dat format niet ‘op te eisen’ nu ze zelf een hitformat nodig hebben op eigen zender.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.