Linda de Mol stapt over van RTL 4 naar SBS 6

Het hing al ruim een jaar in de lucht, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren: tv-koningin Linda de Mol verlaat RTL 4 om aan de slag te gaan voor het SBS 6 van haar broer John de Mol. Dat meldt RTL zojuist via RTL Boulevard. RTL-directeur Sven Sauvé betreurt het vertrek van Linda, al komt het voor de televisiebaas niet geheel onverwacht. “Linda heeft er nooit een geheim van gemaakt over te stappen naar Talpa Network als haar broer haar nodig heeft. Dat moment is nu daar“, zegt hij.

Sauvé kijkt terug op een prachtige tijd met Linda. “Gezamenlijk hebben we de afgelopen twaalf jaar vele succesvolle programma’s neergezet zoals Ik Hou Van Holland, Linda’s Zomerweek, Oh Wat Een Jaar!, Weet Ik Veel en Familie Kruys. Mede dankzij Linda bereiken deze titels een miljoenenpubliek. Naast dat Linda een zeer prettige collega is, is ze een enorme vakvrouw die precies aanvoelt wat de kijker wil zien.

Hij sluit af met: “We bedanken haar voor de vele jaren dat we met haar hebben gewerkt en wensen haar uiteraard veel succes.

De oorlog tussen RTL en SBS is compleet nu De Mol in nog geen week tijd twee van de drie grootste RTL-sterren wegkaapt. Met de overstap van Linda en Wendy van Dijk blijft van ‘de grote drie’ alleen Chantal Janzen nog achter in het RTL-kamp. Zij is nu de grande dame van RTL.

Het contract van Linda de Mol bij RTL loopt in de zomer af, dus ze kan al vanaf juli aan de slag voor SBS 6.

Met de komst van Linda slaat SBS een grote slag. Ze is nog altijd een ware kijkersmagneet. “Of en welke programma’s Linda meeneemt naar Talpa is nog niet bekend“, aldus RTL Boulevard.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen