‘AVROTROS kiest voor Duncan vanwege Waylon-drama’

De AVROTROS heeft mede voor Duncan Laurence als Songfestival-inzending gekozen, omdat hij als relatief onbekende artiest geen of minder sterallures heeft. Dat stelt AD-journalist Stefan Raatgever bij de NOS. De inzending van vorig jaar, Waylon, was PR-matig echt een dráma voor de omroep. Op een gegeven moment begon de zanger media te boycotten waarvan de berichtgeving hem niet beviel. Redelijk krankzinnig, maar de AVROTROS kon hem niet publiekelijk afvallen.

Het is echter logisch dat de omroep zoiets nooit meer wil, aldus Raatgever. “Voor de bühne bleef AVROTROS achter de inzending staan, maar zoiets wil de omroep nooit meer. Daarom is er gezegd: laten we een kneedbaar type uitzoeken. Iemand die openstaat voor kritiek en adviezen.

AVROTROS ontkent bij de NOS dat Waylons gedrag een rol heeft gespeeld bij de keuze. De selectiecommissie heeft uit de lijst van aanmeldingen gekozen voor ‘de inzending die zij het meest geschikt achten voor het Eurovisie Songfestival dit jaar.

Pas op 7 maart wordt duidelijk met welk liedje Laurence naar het muziekfestijn in Tel Aviv gaat. Wat denkt Raatgever? “Hij heeft uitstraling en een onderscheidende stem, maar uiteindelijk hangt alles af van het liedje.

Duncan Laurence is 24 jaar oud en komt uit Spijkenisse.

Lees ook:
Bizar: Waylon boycot kritische media op Songfestival (mei 2018)
Waylon voortaan elke vier jaar naar Songfestival (mei 2018)

Foto: Instagram

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen