Waylon voortaan elke vier jaar naar Songfestival

Waylon gaat voortaan elke vier jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij afgesproken met AVROTROS, vertelde hij zondag bij terugkomst in Nederland voor de camera van RTL Boulevard. Hoewel Waylon zaterdag bepaald niet succesvol was op het liedjesfestijn, dringt hij zichzelf behoorlijk op aan het land. Hij wil namelijk wéér gaan. “We hebben zelfs afgesproken met de AVROTROS dat we er een traditie van gaan maken dat ik om de vier jaar ga.”

De zanger is gek op het liedjesfestijn. “Mijn liefde voor het Songfestival is er nog steeds. Ik heb gisteren nog tegen Emily van de AVROTROS gezegd: ‘Je hebt aan mij een ambassadeur voor het Songfestival voor altijd, omdat ik blijf geloven in het podium.’

Aran Bade, Songfestivalverslaggever van Boulevard, vindt het een opvallende uitspraak. “Hij zegt eigenlijk iets bijzonders en de AVROTROS is het daar wel mee eens: ‘Ik wil om de vier jaar gewoon gaan voor Nederland. Dan ga ik het gewoon proberen, dan ga ik gewoon weer schrijven en dan gaan we een liedje maken. Ik wil daar gewoon staan.’ Wat we de afgelopen dagen ook zagen: hij geniet zo van dat festival. Hij vindt het leuk.”

Marc van der Linden: “Om de vier jaar vind ik een beetje veel.”

Waylon kwam niet verder dan de achttiende plek en bovendien waren de kijkcijfers van het Songfestival vrij laag. “Het kwam ook een beetje door het Hemelvaartsweekend. Veel mensen waren weg op vakantie“, aldus Bade.

Bade: “Ik denk echt jongens dat we blij mogen zijn – ook naar de AVROTROS toe – dat we het gewoon goed gedaan hebben. We moeten voor volgend jaar misschien alleen hopen dat we die act nog beter neerzetten. Dat het begrijpelijker is voor de mensen thuis, pakkender.”

Update dinsdag 15 mei om 11.00 uurWaylon toch niet elke vier jaar naar Songfestival

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen