Waylon voortaan elke vier jaar naar Songfestival

Geplaatst op Mon 14 May 2018 om 8:30

Waylon gaat voortaan elke vier jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij afgesproken met AVROTROS, vertelde hij zondag bij terugkomst in Nederland voor de camera van RTL Boulevard. Hoewel Waylon zaterdag bepaald niet succesvol was op het liedjesfestijn, dringt hij zichzelf behoorlijk op aan het land. Hij wil namelijk wéér gaan. “We hebben zelfs afgesproken met de AVROTROS dat we er een traditie van gaan maken dat ik om de vier jaar ga.”

De zanger is gek op het liedjesfestijn. “Mijn liefde voor het Songfestival is er nog steeds. Ik heb gisteren nog tegen Emily van de AVROTROS gezegd: ‘Je hebt aan mij een ambassadeur voor het Songfestival voor altijd, omdat ik blijf geloven in het podium.’

Aran Bade, Songfestivalverslaggever van Boulevard, vindt het een opvallende uitspraak. “Hij zegt eigenlijk iets bijzonders en de AVROTROS is het daar wel mee eens: ‘Ik wil om de vier jaar gewoon gaan voor Nederland. Dan ga ik het gewoon proberen, dan ga ik gewoon weer schrijven en dan gaan we een liedje maken. Ik wil daar gewoon staan.’ Wat we de afgelopen dagen ook zagen: hij geniet zo van dat festival. Hij vindt het leuk.”

Marc van der Linden: “Om de vier jaar vind ik een beetje veel.”

Waylon kwam niet verder dan de achttiende plek en bovendien waren de kijkcijfers van het Songfestival vrij laag. “Het kwam ook een beetje door het Hemelvaartsweekend. Veel mensen waren weg op vakantie“, aldus Bade.

Bade: “Ik denk echt jongens dat we blij mogen zijn – ook naar de AVROTROS toe – dat we het gewoon goed gedaan hebben. We moeten voor volgend jaar misschien alleen hopen dat we die act nog beter neerzetten. Dat het begrijpelijker is voor de mensen thuis, pakkender.”

Update dinsdag 15 mei om 11.00 uurWaylon toch niet elke vier jaar naar Songfestival

Foto: RTL
40 Reacties op “Waylon voortaan elke vier jaar naar Songfestival”


 1. mark

  Wtf….wat een narcist

 2. Ookdatnog

  HET MOET NIET GEKKER WORDEN… NEDERLAND WORDT ZO LANGZAMERHAND EEN M.NGOLEN LAND.!!!😵

 3. mark2

  Dat moet echt een geintje zijn. Ik heb (meen ik uit de grond van m’n hart) dat Gordon dan wekelijks het hele jaar door op tv blijft… En geloof me.. Dat wil wat zeggen! Ik heb dit jaar weinig lol beleeft aan het songfestival, gewoon omdat waylon zoooo niet leuk is! Verschrikkelijk nummer instuurt en eigenwijs is. Ik nog wel even doorgaan zo. Wellicht keertje goed douchen voor een optreden wil al wat helpen wellicht. Die man is vies om te zien!

 4. Henk

  Hahaha, zulke stukjes maken je dag weer goed.

 5. tessa

  Poen, poen, poen, poen.. De een zegt geld de ander money, maar Waylon zegt veel poen…

  Ga toch weg man..

 6. Ray

  Nou, dat is dan alvast eens in de vier jaar dat we zeker weten dat Nederland niet gaan winnen. Tenzij Waylon hiervan geleerd heeft, en voortaan naar kritiek luistert. Maar daar heb ik grote twijfels bij.

 7. Mink Vaillant

  Dat was natuurlijk een geintje.

 8. Rukker

  Duidelijk ritme: drie jaar bagger liedje en dan één keer weer een goede!
  Die Waylon is een rare snuiter maar een hele goede artiest met uitstekende songs.

 9. mowl

  neem aan dat dit met een knipoog was…

 10. Trudy Nabij

  Zijn eigenzinnigheid heef hem niet in de top 5 geholpen. Dus blufpoker.

 11. pieter

  Wat als hij overeden wordt door tram lijn 17 zal hij waarschijnlijk elke dag in het verzorginstehuis zijn kop laten zien , hoeft hij geen 4 jaar te wachten

 12. Sjaak

  Waylon leeft van gebakken lucht
  Het mannetje zal wel eens even bepalen waar Nederland en Europa op zitten te wachten en komt dan vervolgens met een gejat en afgekloven Aerosmith deuntje wat in de jaren 80 voor het laatst trendy was.

 13. Makolpa

  Even serieus…..

 14. Hartje

  Aran is lekker

 15. Jo

  Absoluut geen fan van Waylon de snuivert,maar zijn liedje stond als een huis. De televoters hebben teveel invloed. Als ze die punten hadden omgerekend naar 1tot12 punten was het veel eerlijk geweest en was Willem als 12e of 13e geëindigd! Nette plek!

 16. ycheweiz

  Mensen, satire allemaal satire. Gedragingen van een narcist, die een podium krijgt bij de grootste media, zegt veel over Waylon. Volgend jaar Sharon den Adel, een van de beste zangeressen van Nederland, kijk en luister eens na Liefde voor Muziek (Belgische zender EEN).

 17. Sander

  Ik mag hopen dat dit een grap is.

 18. burgos

  A U B niet zeg.

 19. Kaaskijker

  Goed gedaan Waylon. Eindelijk weer echte muziek! Dwars in tegen de rest! Vond je liedje leuk, de act met dansers ook, maar over 4 jaar gaan we iemand anders sturen want 3x de zelfde zanger werkt nooit.

 20. Greet

  Ik wil Waylon NOOIT meer zien.

 21. Michiel

  Wat vind hij zichzelf interessant…. Niks presteren en dan jezelf zo geweldig vinden. De 18e (!) plek he…

 22. mark

  en dan weer zo’n jaren 80 bon jovi b-kantje inzenden, ik schaamde me dood

 23. Caat

  Kijkt op de kalender of het 1 april is……

 24. Ron

  Goed plan. Waylon kun je om een boodschap sturen. Kan alleen maar beter worden met meer ervaring. Over 4 jaar weet je nog beter wat nodig is op een ESF. Ben benieuwd waar ze in de komende 4 jaar mee gaan komen, hopelijk geen 13 in dozijn zangeresjes met zoetsappige meuk.

 25. age

  ‘WE’ hebben zelfs afgesproken met de AVROTROS, dat WE er een traditie van maken dat IK om de vier jaar ga’
  Schitterend!
  Europa/de wereld was er nog niet klaar voor maar dat moet binnen die vier jaar lukken, toch?

  Wayne is een symbiose van Cruyff en van Gaal..

 26. ed

  Hoera…..een nieuwe dw..s.
  Schaf die hele onzin toch af. Is vooropgezet spel zonder echte inhoud. De muziek hoor je echt nooit meer na die ene avond.

 27. Bart

  “Die denkt ook dat ie jezus is”pfffff

 28. Schommelstoelwaanzin

  Sandra Reemer ging in de jaren zeventig ook 3 keer voor Nederland naar het songfestival, in zeven jaar tijd hadden we toen drie keer Reemer.

 29. Penny Wise

  Je mag vinden wat je wil, maar ik vind dat Waylon gelijk heeft. Het nummer moet wel passen in het tijdsbeeld. En dat is nou juist wat ik dit jaar zo goed vond aan zijn nummer. De wereld heeft rebellen nodig om verandering/verbetering mogelijk te maken. Iedereen kan een rebel zijn, als je maar durft!

 30. Er ist wieder da.

  Love in an elevator, dat was een goed nummer…

 31. Adonis

  Het zou Waylon sieren als hij eerlijk toegaf dat hij gewoon echt het verkeerde nummer heeft doorgedrukt bij de selectiecommissie. De uitslag bevestigt dit naar mijn mening helemaal. Waylon begint zelf over “de kip” als concurrent, maar moet net wat verder kijken naar nr 3 & 4. Oostenrijk & Duitsland zijn ditmaal ook heel ver gekomen met goed gezongen atypische songfestivalnummers. Dus als Waylon met willekeurig één van zijn andere vier nummers was gegaan, had dit best wel eens top 3 kunnen scoren aangezien hij zowel qua stem als performance in elk geval zeker niets minder is dan Oostenrijk & Duitsland waren. Kortom, prima als Waylon over 4 jaar weer mee wil doen (zoals hij zelf aangeeft), maar AVROTROS geef hem dan vooral niet zoveel carte blanche als dit jaar.

 32. James

  Opzet van het songfestival is leuk, maar zo vreselijk slecht uitgevoerd. Artiesten worden verplicht een backing track te gebruiken, dus goede en zangers en bands zullen nooit deelnemen.

  Belachelijk dat de NOS het zo serieus neemt.

 33. Joop55

  Goed plan, bespaart ons weer een hoop centen en nageloverlakkende, piepende en bovenal ladepissende n*chten in ons landje. Superhero deze vent, zo houd je het buiten je grenzen.

 34. Ben

  Niet de NOS @James, maar AVROTROS. De NOS heeft het Songfestival juist afgestoten enkele jaren geleden.

 35. kaatje

  Vreselijk ,Vreselijk !!!!!

 36. StefanV

  Ik snap niet waarom Waylon – of welke andere artiest dan ook – vrije doorgang en carte blanche moet krijgen. Waylon heeft gegokt en verloren: hij kwam met een nummer dat in Europa weinig mensen aansprak en dat in eigen land vooralsnog blijft steken in de Tipparade. Ook was de act dit jaar weer totaal niet doordacht; die rare dansers hebben eerder punten gekost dan opgeleverd.

  In plaats van steeds artiesten te noemen of aan te wijzen, zou het voortaan precies andersom moeten. Zet goede componisten / producers aan het werk, laat hen een stel nummers schrijven en zoek daar vervolgens de juiste vocalist(en) bij. Het is namelijk een SONGfestival.

 37. StefanV

  @James en @Ben: de NOS heeft het Songfestival inderdaad afgestoten en dat is een grote schande. Het Songfestival had nooit bij een doelgroep-omroep als de TROS (later AVROTROS) mogen terechtkomen.

  Het is onbestaanbaar dat de NOS – van iedereen, voor iedereen – wél tientallen miljoenen aan sportrechten uitgeeft, maar niet een fatsoenlijk Nationaal Songfestival kan organiseren.

 38. Vinn

  Volgend jaar graag Sharon Doorsen of Maan met een lekker Beyonce achtig up tempo nummer.

 39. harteloze henk

  GEEN MAAN

  Oppleuren met die Maan.

 40. drupsteen

  Waylon maakt geen grapjes, Willem heeft geen humor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.