Bizar: Waylon boycot kritische media op Songfestival

Waylon boycot media die kritisch schrijven over zijn Songfestival-avontuur. Alleen media die hem poeslief benaderen mogen nog vragen stellen. Dat blijkt vandaag uit een column van AD’s Songfestival-journalist Stefan Raatgever. Raatgever werd medio april streng toegesproken door Waylon: “Kijk. Dit is mijn hand. En die hand ga je nu schudden. En dan zeg je sorry. Sorry voor wat je allemaal gezegd en geschreven hebt. En doe je dat niet, dan praat ik hierna nooit meer met je.

Uiteraard maakte Raatgever geen excuses; dat zou hem compleet ongeloofwaardig maken. Nu hij in Lissabon is ondervindt hij de consequenties, aldus de journalist. “Waylon houdt woord: ik mag hem na afloop van repetities of andere Eurovisie-evenementen geen vragen stellen.”

Een verbijsterende beslissing van Waylon en zijn team: het is hier geen Noord-Korea. Raatgever: “Tja, daar zit je dan. Als verslaggever van de grootste krant van Nederland naar Portugal gestuurd om de prestaties van Waylon te volgen, maar verstoken van de uitleg van de prominent zelf.”

Waar is Waylon eigenlijk zo boos over? Hij vindt Raatgever ‘alleen maar zuur’. En dat zijn kennelijk wel meer journalisten. “Een collega van een andere krant ontving zaterdag een schrijven met dezelfde boodschap. Motivatie: de berichtgeving bevalt het team van Waylon niet.”

Ongelooflijk, vindt Raatgever het. “Zo krijgt het anders zo vredige Songfestival-utopia ineens trekken van een partijbijeenkomst van politieke partij DENK.”

Ook in Lissabon is de boodschap aan de stukjesschrijvers duidelijk: we dienen lovend over de vaderlandse Eurovisie-troef te schrijven. En anders zoeken we het maar uit.”

Story-baas Guido den Aantrekker reageert als volgt: “Heerlijk stukje over Waylon. En zó waar.

Ook De Telegraaf wordt geboycot. “Waag het niet om kritiek te hebben op Waylon, want daar kan hij niet tegen. De populaire zanger heeft de grootste kranten van Nederland geboycot“, meldt de krant.

De Telegraaf-journalist mag fysiek niet eens meer dichtbij Waylon komen. “Afstand houden, voor jouw en mijn veiligheid, is echt het beste“, werd hem geadviseerd.

De AD-column ‘Dit is wat er gebeurt als je Waylon geen excuses aanbiedt’ kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen