Albert vreest niet net als Evert op non-actief te gaan

John de Mol mag dan wel de baas zijn van het ANP, maar toch is hij niet altijd fan van vrijheid van meningsuiting. Hij zette Evert Santegoeds in maart twee weken op non-actief bij Shownieuws, nadat hij had onthuld dat Frank Dane de opvolger van Edwin Evers zou worden bij Radio 538. Santegoeds had dat gehoord in de wandelgangen van Talpa en zoals een goed journalist betaamt pakte hij uit met dat nieuws. Hoe moet dat straks als Albert Verlinde zijn eigen SBS 6-show heeft?

Gaat Verlinde het wel melden als hij straks in de wandelgangen hoort dat The Voice verhuist van RTL naar SBS? Wat doet hij als De Mol bezwaar maakt? “Dan zal ik zeggen: ‘Ja, maar John, dat kan niet. Als ik het weet, moet ik het doen. Dan ga ik het toch roepen zometeen en dan zien we elkaar morgen op kantoor’“, zegt hij op NPO Radio 1.

Verlinde heeft dit al overlegd met De Mol. “We hebben het er absoluut over gehad. Het is nieuw allemaal, hè, maar we gaan ongetwijfeld de randen opzoeken. Er zullen ongetwijfeld dingen gebeuren. Dat heb ik met iedereen gehad. Met Erland Galjaard, met Fons van Westerloo, met Leo van der Goot, met iedereen.

Hij vervolgt: “Dan scheld je elkaar vlak voor de uitzending uit, dan ga je het toch zeggen, dan doe je nog 24 uur nabehandeling en dan komt het weer goed.”

Het is onvermijdelijk dat hij op een bepaald punt ruzie gaat krijgen met De Mol, aldus Verlinde. “Dat kan niet anders, maar ook met de programmadirecteur van SBS 6 en met RTL. Met iedereen. Daarom doe ik dit werk.”

Lees ook:
SBS 6 bevestigt dat Evert Santegoeds is geschorst (29 maart 2018)
Shownieuws doet Boulevardje: verzwijgt Evert-nieuws (30 maart 2018)
Evert Santegoeds mag weer op tv van John de Mol (9 april 2018)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen