Shownieuws doet Boulevardje: verzwijgt Evert-nieuws

De ijdele televisiewereld en objectieve, volledige verslaggeving zijn geen gelukkig huwelijk. Tot gisteren was het aan de orde van de dag dat RTL Boulevard ongelukkig nieuws over RTL verzweeg, maar nu begint ook SBS Shownieuws ermee. Het pikantste shownieuws van de dag, de schorsing van Evert Santegoeds bij nota bene Shownieuws zelf, werd niet eens áángestipt. En dat is toch wel gênant voor een programma dat Angela de Jong uitzendingen lang heeft laten oreren over het RTL-probleem.

Of het nou om een collega gaat of niet: shownieuws is shownieuws. De moeder van Miljuschka Witzenhausen en haar verknipte familie worden immers ook dag in dag uit besproken bij Boulevard.

Het is niet dat Shownieuws niet graag nieuws over zijn eigen showkenners verspreidt. Sterker nog: vorig jaar was zelfs de schóónmoeder van Santegoeds nog nieuwswaardig genoeg voor een eigen item. Ze zat een uur vast in de lift.

Santegoeds is geschorst bij het programma van Talpa TV, omdat hij in de wandelgangen van Talpa heeft gehoord dat Frank Dane definitief de opvolger wordt van Edwin Evers bij Talpa-zender Radio 538 en hij dat bij een concurrerend medium (Privé) heeft verspreid.

Talpa-baas John de Mol, de nieuwe eigenaar van het ANP, houdt niet van dat soort nieuwsgaring en heeft Santegoeds sinds maandag op non-actief gezet.

Hopelijk is De Mol weer snel afgekoeld, want het wordt inmiddels wel een hele schrale bezetting aan de desk van het showprogramma. Santegoeds was nog het laatste beetje tv-erfgoed dat ons aan Albert Verlinde deed herinneren.

Wellicht kan Santegoeds tijdelijk zijn Privé-collega Jan Uriot naar voren schuiven. Een beetje roddelzucht kan de showrubriek wel gebruiken nu het programma zijn drang om Boulevard te kopiëren voortzet met de plotselinge opkomst van items over techonderwerpen en de hipste groenteshakes.

Foto: SBS, Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen