Jeroen Pauw was al snel klaar met pietendiscussie

Jeroen Pauw heeft de discussie over Zwarte Piet ooit als een van de eersten een groot podium gegeven, maar was er ook als een van de eersten wel weer klaar mee. Dat vertelt de NPO 1-ster in de online rubriek Spiegelvragen. Pauw had nooit verwacht dat de pietendiscussie zoiets groots zou worden. “Wij zijn ooit als een van de eerste programma’s – zonder dat ik daar enige credits voor wil, zo bedoel ik het niet – geweest die de discussies over Zwarte Piet hebben geëntameerd.

De talkshowhost besteedde er bewust aandacht aan. “Het speelde natuurlijk al op allerlei niveaus, maar we hebben het naar een groter podium gebracht. Ik dacht eerlijk gezegd na een aantal discussies erover: nou, dat is nu wel klaar, iedereen weet ongeveer waar je staat, wat de gevoeligheden over en weer zijn en nu zal de samenleving dat wel op een of andere manier een plek geven.”

Het tegenovergestelde is eigenlijk gebeurd, constateert Pauw. “Het is veel meer gepolariseerd geraakt, terwijl ik dacht dat als je elkaars standpunt kent en je weet wat de gevoeligheid van de één is en van de ander, je elkaar ergens vindt.”

Er zijn heel veel maatschappelijke thema’s die zelfs als je ze tien keer aankaart niet opgelost raken.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen