Abbring nog steeds werkloos door Lubach-sabbatical

Een drama voor Janine Abbring. De eindredactrice van Zondag Met Lubach heeft nog steeds geen werk gevonden nu ze werkloos thuis zit door de tv-sabbatical van Arjen Lubach. Dat zegt ze in gesprek met Nederlands Medianieuws. Lubach vreesde al voor de financiën van Abbring en die vrees blijkt gegrond: Abbring heeft geen werk meer. Ze weet nog niet hoe ze 2019 gaat overleven. “Het wordt een gek jaar voor me, zo zonder Zondag met Lubach. Dat begint pas in september 2019 weer.

Verliest ze ook haar programma Zomergasten? “Of ik opnieuw Zomergasten ga doen dat weet ik nog niet, dat hangt van een aantal factoren af.”

Het lijkt erop dat het een heel rustig jaar wordt voor Abbring. “Los van een grote reis met mijn vader en zus naar Argentinië is mijn agenda vanaf februari zo goed als leeg.”

Zelfs de dagvoorzitterschappen blijven uit. “Normaal gesproken krijg ik veel aanvragen voor dagvoorzitterschappen en moet ik altijd nee verkopen wegens geen tijd, dus ik hoop dat die aanvragen weer een beetje gaan lopen.”

Wat als dat ook niet op gang komt? “Dan begin ik een hondenuitlaatservice in Hilversum.”

Het gehele interview met Janine Abbring kunt u hier lezen.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen