Arjen Lubach vreesde voor financiën Janine Abbring

Arjen Lubach maakte zich zorgen over de financiën van zijn meest dierbare medewerkers toen hij voor zichzelf had bedacht het voorjaarsseizoen van Zondag Met Lubach te willen overslaan. Dat vertelde hij vrijdagavond in Pauw. Een van zijn meest dierbare medewerkers is zijn ex Janine Abbring, de eindredacteur. Lubach wilde zeker weten dat zij en zijn andere redactiemaatjes het wel zouden redden als hij een seizoen zou overslaan. Uiteindelijk hakte hij de knoop door.

Zondag Met Lubach is komend voorjaar niet te zien, omdat Lubach de theaters in gaat. “Ja. De meest dierbare medewerkers heb ik individueel al een halfjaar geleden gepolst met de vraag of ze het zouden rooien, of het lastig wordt financieel en wat ze er inhoudelijk van zouden vinden. Pas toen ik het gevoel had dat ze het allemaal oké zouden vinden, heb ik de knoop doorgehakt.

Het satirische programma is voorlopig dus héél lang niet op de beeldbuis. “Het is maar een halfjaar. Ik lees dat mensen zeggen dat we voorgoed stoppen, maar dat is het niet.

Lubach maakt één van de meest geprezen programma’s van Nederland. Ook op Twitter jubelt men, al vindt Lubach ook de nodige kritische reacties. “Ik vind Twitter heel raar. Moet je voorstellen dat je op een stad een marktplein hebt en daar staan allemaal beroemde mensen op en ook je vrienden en anonieme mensen met bivakmutsen. En dan ga je daar bewust heen en dan zeg je: ‘Ik heb een boek geschreven!’ En dan zeggen je vrienden: ‘Hij heeft een boek geschreven!’”

En dan zijn er ook heel veel mensen die zeggen: ‘ik vind jou eigenlijk een lul.’ En dan andere mensen: ‘Ik vind hem ook een lul.’ Dan denk je: wat vervelend, en ga je naar huis, en een half uur later ga je weer terug naar dat plein. Waarom zou je dat doen? Dat is Twitter en ik sta ook elke dag weer aandacht te zoeken op dat plein en ik snap er geen reet van.”

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen