‘Ochtend Show To Go moet in routine AD-lezer komen’

Geplaatst op Thu 24 Jan 2019 om 13:15

De Ochtend Show To Go moet in 2019 echt in de ochtendroutine van de AD-lezer komen. Dat zegt hoofdredacteur Hans Nijenhuis in een interview op de Persgroep-site. Het nieuwe dagelijkse online programma van het AD is de toevluchtshaven voor aan lager wal geraakte presentatoren zoals Hidde van Warmerdam en Kees Tol. Ze bespreken elke dag het nieuws met gasten die niet of nauwelijks bij andere media aan het woord komen, zoals opiniediva Angela de Jong

Nijenhuis hoopt dit jaar nog het plekje in de ochtendroutine te veroveren. “We hebben eind 2018 De Ochtend Show to go, dat op werkdagen iedere morgen te zien is op onze site, app en socialemediakanalen. In een kwartier praten we mensen helemaal bij“, legt hij uit.

De krantenbaas vervolgt: “De show moet in het ochtendritueel van onze online bezoekers komen, en in dat van onszelf. Wat het is één ding om het te bedenken en te starten, je moet het wel elke dag waar maken natuurlijk.”

Wat ziet Nijenhuis dit jaar als zijn grootste uitdaging? “Het is een cliché, maar daarom nog niet minder belangrijk: online nieuwe bezoekers aan ons binden maar tegelijkertijd de miljoen huishoudens koesteren die we dagelijks met de krant bereiken.”

Foto: AD
20 Reacties op “‘Ochtend Show To Go moet in routine AD-lezer komen’”


 1. henk

  Heerlijke foto van 2 mislukte presentatoren.

 2. Jeff

  Ik lees al jaren geen krant meer.

 3. Thomas

  Maar… Waarom een ochtendshow over Togo als er in alleen Nederland al zoveel speelt?

 4. Kaaskijker

  Angela de Jong is uit hun eigen stal slimmerik.

 5. Bart

  Ochtendshow to go gaat alleen werken met ook platvorm op televisie. Je gaat niet op je mobieltje een uitzending van 20 minuten eventjes kijken. Ze zouden de samenwerking met RTL moeten aangrijpen om het groter aan te pakken met meerdere delen zoals men dat op NPO1 ook doet met het Journaal en Goedemorgen Nederland. Elke ochtend vanaf 6.30 tot 10.00 het RTL Ontbijtnieuws en Ochtendshow to go.

 6. anoniem

  hans neijenhuis

  zolang jij de olie bol verkopers niet
  redactioneel en misschien financieel tegemoed komt

  moet je je grote smoelwerk dicht houden….

  je hebt harde werkers laten huilen….

  schaam je je niet

  nep nieuws hoe kwam je op het idee domme lummel

  wat was de oplage toen je bij de krant kwam
  en
  wat is nu de opage, betaalde oplge ja!!!!!!!!!!!!!!!!

  heb je je avond eten verdien, nee!

 7. BEUK DE BOOM

  Ochtendshow moet aan elkaar, niet los van elkaar. Je zou denken dat een krant op de spelling let, maar nee. Ook het AD doet net alsof we in Nederland ook alles los van elkaar schrijven, net als in het Engels.

 8. Pauline254

  Misschien samenwerken met WNL, tenenkrommend slechte presentatoren bij WNL. Op de school voor journalistiek zouden ze zich schamen voor zulke studenten.

 9. Ed

  dat kun je niet stil zetten. Ik lees het AD pas na 10:00 uur. dan is het weg op de pagina

 10. anoniem

  hallo hallo

  4 euro 4 weken de volkskrant ha ha ha ha ha ha ha

  lezers wat worden wij toch voor de gek gehouden………….

 11. L.

  Dit werkt gewoon niet: veel mensen zitten ‘s ochtends in de auto of in de trein. Ze lezen de krant, hebben tijdens hun ochtendritueel de tv misschien aan op de achtergrond en lezen nieuwsapps zoals NU, NOS, AD of Telegraaf. Maar om echt te gaan zitten voor een show werkt niet. Voeg de video’s dan los toe in de artikelen zodat mensen losse fragmenten kunnen bekijken.

 12. Ronnie B

  Wat een belediging voor de intelligentie….t AD…hou toch op; die kunnen nog niet ens een haringtestje of een oliebollentestje organiseren. Die enge hoofdredacteur die toen bij Jinek twee oliebollenbakkers de maat nam…..KANSLOOS die KRANT en kansloos de mensen die m maken!!!

 13. marjolein

  Ik vind het wel een leuke frisse show.
  Zag vanmorgen Humberto Tan, komen leuke mensen langs vind ik.

  Geef het een kans denk ik , voor een online tv show, beter dan telegraaf tv……..

 14. Inside

  Bereik is al 400.000 per dag voor ochtendshow

 15. Gradus

  Kees Tol staat er ook echt bij alsof hij zeggen wil; “dit is alles wat er nog voor mij over blijft”.

 16. Flexi

  Het AD is net als 99% van de main stream media in dit land helaas verworden tot een voorspelbare roeptoeter van de gevestigde orde. Krantenlezers zijn gemiddeld 101 jaar oud.

 17. dennis

  De ochtend programma’s zitten vol met reclame en de mening van een onbekende figuren die denken dat ze heel wat zijn,ze werken voor een krant. Programma duurt twee uur maar 20 minuten werkelijk, de rest herhalen. Doet WNL niet goed. En bij RTL hebben we een bejaarde clown Jan die denkt dat hij lollig is op de vroege morgen, tussen de reclame door.

 18. Joop55

  Ik had het AD hoog zitten, sinds 3,5 jaar afgezakt naar Amsterdams rioolkrantmodel.

 19. Johnny👀

  Altijd een k.tkrant geweest.

 20. DAAN

  Alles de belgen de video’s niet te plaatsen: Kijk je natuurlijk ook niks!
  https://www.ad.nl/video/kanalen/de-ochtend-show-to-go~c600/series/de-volledige-ochtend-show-afl~s1461

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.