Angela Groothuizen: ‘Invloed Angela de Jong groot’

De macht die Angela de Jong wordt toegedicht is daadwerkelijk zo groot. Met haar columns beïnvloedt ze de televisiekijker aanzienlijk. Dat zegt Angela Groothuizen in gesprek met Nieuwe Revu. Groothuizen ondervond het aan den lijve met haar geflopte RTL 4-programma Spreekrecht. “De recensies waren heel goed. Maar toen Angela de Jong van het AD zo aan het hakken was op RTL, stond er steeds mijn foto bij. ‘Er ligt een zwarte deken over RTL’“, legt de tv-ster uit.

Dat heeft effect op de televisiekijker, aldus Groothuizen. “Dan kijken mensen die van plan waren om te kijken ook niet meer. En we zaten na Vermoord in het buitenland – dat is al erg veel moord. Toen ging het wel hard achteruit met Spreekrecht.”

Is haar invloed dan echt zo groot?, wil Nieuwe Revu weten. “Ja, want zij heeft een goed gevoel voor wat een groot deel van Nederland vindt. En toen RTL en Erland zoveel te verduren kregen, ging Spreekrecht daarin mee.”

Is AD-Angela oké of niet oké? “Hoe zij elke dag over Humberto tekeerging, door zijn privéleven er zo bij te betrekken, was wat mij betreft over de schreef.”

Het Nieuwe Revu-interview met Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen