3FM-baas Sharid Alles heeft deadline in haar hoofd

Sharid Alles, de nieuwe zenderbaas van NPO 3FM, wil niet zeggen naar welk marktaandeel ze wil groeien en wanneer ze dat gerealiseerd wil hebben. Dat laat ze weten aan NU.nl. Waar 3FM in het jaar 2000 nog op een torenhoog marktaandeel van 14,5 procent zat, zit het station nu op het laagste aandeel ooit: 2,5 procent. Voormalig boegbeeld Domien Verschuuren voorspelde in september 2017 dat de cijfers voor september 2018 aangetrokken zouden zijn tot 6 procent, maar dat is niet gelukt.

Durft Alles ook om publiekelijk haar ambitie uit te spreken? “Ik ga geen percentages noemen, want ik weet dat het lang kan gaan duren. Ik heb wel een deadline in mijn hoofd, maar ook die ga ik niet delen.”

Ze kan het bovendien niet in haar eentje doen, aldus Alles. “Ik geloof niet dat het succes alleen van mij afhangt. Daar horen veel meer mensen bij. Als men denkt dat ik een verlosser ben, dan deel ik dat gevoel niet.”

Het op de rit krijgen van 3FM lijkt een mission impossible. Waarom heeft ze ja gezegd tegen deze klus? “Toen ik gevraagd werd om te solliciteren, zei ik aanvankelijk nee. Ik zat als programmaleider bij FunX op mijn plek. Maar toen heb ik eens goed naar de zender geluisterd.”

Twee weken later stuurde ze alsnog een mailtje naar Jurre Bosman, directeur audio bij de NPO. “Om te zeggen dat ik alsnog wilde solliciteren. Ik kon horen wat er aan de hand was. Een identiteitscrisis.

Alles helpt 3FM momenteel door die identiteitscrisis heen. “Bij wijze van grap mag sinds 1 september niemand meer klagen over wat er in de afgelopen jaren is gebeurd. Het werkt.

Een lang interview met Shiried Alles kunt u lezen op NU.nl.

Lees ook:
Domien wil in jaar tijd richting 6 procent met 3FM (10 september 2017)
NPO 3FM valt uit zender top tien: nieuw all-time low (18 december 2018)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen