3FM-baas Sharid Alles heeft deadline in haar hoofd

Geplaatst op Wed 02 Jan 2019 om 10:00

Sharid Alles, de nieuwe zenderbaas van NPO 3FM, wil niet zeggen naar welk marktaandeel ze wil groeien en wanneer ze dat gerealiseerd wil hebben. Dat laat ze weten aan NU.nl. Waar 3FM in het jaar 2000 nog op een torenhoog marktaandeel van 14,5 procent zat, zit het station nu op het laagste aandeel ooit: 2,5 procent. Voormalig boegbeeld Domien Verschuuren voorspelde in september 2017 dat de cijfers voor september 2018 aangetrokken zouden zijn tot 6 procent, maar dat is niet gelukt.

Durft Alles ook om publiekelijk haar ambitie uit te spreken? “Ik ga geen percentages noemen, want ik weet dat het lang kan gaan duren. Ik heb wel een deadline in mijn hoofd, maar ook die ga ik niet delen.”

Ze kan het bovendien niet in haar eentje doen, aldus Alles. “Ik geloof niet dat het succes alleen van mij afhangt. Daar horen veel meer mensen bij. Als men denkt dat ik een verlosser ben, dan deel ik dat gevoel niet.”

Het op de rit krijgen van 3FM lijkt een mission impossible. Waarom heeft ze ja gezegd tegen deze klus? “Toen ik gevraagd werd om te solliciteren, zei ik aanvankelijk nee. Ik zat als programmaleider bij FunX op mijn plek. Maar toen heb ik eens goed naar de zender geluisterd.”

Twee weken later stuurde ze alsnog een mailtje naar Jurre Bosman, directeur audio bij de NPO. “Om te zeggen dat ik alsnog wilde solliciteren. Ik kon horen wat er aan de hand was. Een identiteitscrisis.

Alles helpt 3FM momenteel door die identiteitscrisis heen. “Bij wijze van grap mag sinds 1 september niemand meer klagen over wat er in de afgelopen jaren is gebeurd. Het werkt.

Een lang interview met Shiried Alles kunt u lezen op NU.nl.

Lees ook:
Domien wil in jaar tijd richting 6 procent met 3FM (10 september 2017)
NPO 3FM valt uit zender top tien: nieuw all-time low (18 december 2018)

Foto: NPO
13 Reacties op “3FM-baas Sharid Alles heeft deadline in haar hoofd”


 1. Anton

  Dit jaar is het Alles of niets.

 2. Job

  De stekker gaat er onvermijdelijk uit…. Uiteraard weer veel te laat…

 3. Remi

  Deze ongein kost de belastingbetaler in 2019 weer 8 miljoen Euro.

 4. Wakkie

  Harde opmerkingen of grappen mogen van deze omhooggevallen mevrouw niet meer uitgezonden worden. Ja dat gaat helpen! Het aanstellen van deze excuusmevrouw is de zoveelste poging om 3FM te laten herrijzen, maar het is trekken aan een dood paard. De enige die ze na haar vertrek nog kunnen aanstellen is een lesbische illegale Gabonees met een houten been en een spraakgebrek.

 5. Ad

  Kijk, de generatie waarvoor de zender bedoeld is, wil bloemkool en die krijgen ze bij 538, Qmusic, Sky, Veronica. Je kunt wel proberen een of andere wildvreemde groente hun door de strot te wringen, maar als dat na al die jaren niet lukt, moet je, óf je assortiment aanpassen, óf stoppen.

 6. Wakkie

  Recente meningen en feiten over 3FM:
  https://tpo.nl/2018/12/18/video-martin-bosma-pvv-over-op-sterven-na-dood-3fm-gewoon-stoppen-ze-hebben-geen-bestaansrecht-meer/
  https://www.ad.nl/show/dalende-luistercijfers-3fm-kosten-de-npo-15-miljoen-euro~a97a25a4/
  https://www.youtube.com/watch?v=M9zbdfJe4E8

 7. Joris Agema

  Iedereen die wel eens in het Mediapark in Hilversum door het NPO pand loopt, weet dat deze dame een helse klus heeft. Alles is daar stoffig en behouden. Is het realistisch om daar snel verandering in te brengen? Het is rot tot de wortels van het systeem en daar kan 1 directeur weinig tot niets tegen inbrengen.

 8. Ron

  Deze mevrouw is een passant en gaat het nu echt niet redden met dit 3 FM.

 9. Meneer Kaktus

  Wel een extreem lekker vrouwtje zeg!

 10. StefanV

  Sorry, maar een radiozender die er ZO beroerd voor staat, zou wel degelijk een concreet verbeterdoel moeten hebben. En dat zou ook openbaar moeten zijn, zodat de verantwoordelijken daar op kunnen worden afgerekend.

  De opmerkingen van mevrouw Alles komen sterk over als het straatje schoonvegen en jezelf op voorhand al indekken. Als je publiekelijk niks belooft, kunnen ze ook niet van je zeggen dat je niet hebt waargemaakt wat je hebt beloofd.

  Ik heb trouwens ook niet de indruk dat de aanstelling van een FunX-kopstuk de juiste stap is om 3FM er bovenop te helpen. Volgens mij heeft 3FM juist minder urban-invloed nodig.

 11. Krezus Jistus

  @StefanV: eens. Voorts is de meeste radio character driven, met de fletse figuren die ze nu heeft gaat ze het niet redden

 12. critikast

  Eng mens! Nauwelijks geschreeuw en dus ook geen wol !

 13. Bart

  Ik wil Alles likken en ne uken en haar k UT je sabbelen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.