Domien wil in jaar tijd richting 6 procent met 3FM

Domien Verschuuren denkt dat het mogelijk is om binnen nu en een jaar weer richting de 6 procent marktaandeel te kruipen met het noodlijdende NPO 3FM. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Waar 3FM aan het begin van deze eeuw, in 2000, nog de 14,5 procent marktaandeel tikte, is het station nu gedaald tot de laagste score van de eeuw: 4,3 procent. Het station is flink ingestort na het vertrek van een aantal populaire dj’s twee jaar geleden.

Verschuuren is optimistisch en rekent op groei. “Over een jaar? Dat is een heel moeilijke vraag. Ik denk dat wij langzaam maar zeker weer opklimmen richting het linkerrijtje. Richting de 6 procent vind ik een haalbaar doel voor september 2018.

De vernieuwing bij 3FM afgelopen november pakte niet goed uit. “We hebben in november een koers gekozen die duidelijk die niet de juiste was. Het nieuwe muziekformat matchte niet met het DNA van 3FM. Ik stond er honderd procent achter, maar we draaiden af en toe wel te veel dezelfde muziek en niet de juiste muziek voor 3FM. Het moest wel avontuurlijker.

Deze maand is het roer wéér omgegaan. “Het grootste kritiekpunt op 3FM is geweest dat er iets moest veranderen, vooral na het vertrek van Coen & Sander. We gingen veranderen, het sloeg niet aan en dan ga je verder schaven. We draaien veel meer nieuwe muziek dan hitzenders Qmusic en Radio 538. Toch hoor je ook bij ons de hits.

De kritiek op 3FM is niet afgenomen. “De kritiek is natuurlijk niet fijn. We lezen alles en we luisteren naar alles. Je weet dat je kritiek nooit moet lezen, want tegenover tien complimenten staat altijd één kritiekpunt, maar ik wil heel graag weten wat mensen vinden van de veranderingen en wat je kunt doen om het fijn te maken voor de luisteraar.”

Wil hij eigenlijk niet gewoon bij de winnaar horen, Radio 538? “Radio 538 is een commercieel kanon en al jarenlang de nummer één van Nederland. Dat doen ze ook fantastisch. Maar nee hoor, mijn droom is om 3FM er weer bovenop te helpen.

Ik wil werken bij het station dat het beste bij me past en dat is op dit moment 3FM. Dat zou later 538 kunnen zijn.”

Foto: BNNVARA, Rob van der Voort

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen