Domien wil in jaar tijd richting 6 procent met 3FM

Geplaatst op zo 10 sep 2017 om 10:00

Domien Verschuuren denkt dat het mogelijk is om binnen nu en een jaar weer richting de 6 procent marktaandeel te kruipen met het noodlijdende NPO 3FM. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Waar 3FM aan het begin van deze eeuw, in 2000, nog de 14,5 procent marktaandeel tikte, is het station nu gedaald tot de laagste score van de eeuw: 4,3 procent. Het station is flink ingestort na het vertrek van een aantal populaire dj’s twee jaar geleden.

Verschuuren is optimistisch en rekent op groei. “Over een jaar? Dat is een heel moeilijke vraag. Ik denk dat wij langzaam maar zeker weer opklimmen richting het linkerrijtje. Richting de 6 procent vind ik een haalbaar doel voor september 2018.

De vernieuwing bij 3FM afgelopen november pakte niet goed uit. “We hebben in november een koers gekozen die duidelijk die niet de juiste was. Het nieuwe muziekformat matchte niet met het DNA van 3FM. Ik stond er honderd procent achter, maar we draaiden af en toe wel te veel dezelfde muziek en niet de juiste muziek voor 3FM. Het moest wel avontuurlijker.

Deze maand is het roer wéér omgegaan. “Het grootste kritiekpunt op 3FM is geweest dat er iets moest veranderen, vooral na het vertrek van Coen & Sander. We gingen veranderen, het sloeg niet aan en dan ga je verder schaven. We draaien veel meer nieuwe muziek dan hitzenders Qmusic en Radio 538. Toch hoor je ook bij ons de hits.

De kritiek op 3FM is niet afgenomen. “De kritiek is natuurlijk niet fijn. We lezen alles en we luisteren naar alles. Je weet dat je kritiek nooit moet lezen, want tegenover tien complimenten staat altijd één kritiekpunt, maar ik wil heel graag weten wat mensen vinden van de veranderingen en wat je kunt doen om het fijn te maken voor de luisteraar.”

Wil hij eigenlijk niet gewoon bij de winnaar horen, Radio 538? “Radio 538 is een commercieel kanon en al jarenlang de nummer één van Nederland. Dat doen ze ook fantastisch. Maar nee hoor, mijn droom is om 3FM er weer bovenop te helpen.

Ik wil werken bij het station dat het beste bij me past en dat is op dit moment 3FM. Dat zou later 538 kunnen zijn.”

Foto: BNNVARA, Rob van der Voort
19 Reacties op “Domien wil in jaar tijd richting 6 procent met 3FM”


 1. imade

  Gaat hem niet lukken, hun doelgroep luistert steeds vaker enkel via diensten als Spotify, Google Music en/of Apple Music omdat je dan geen reclames hoort, muziek niet wordt afgebroken etc.

 2. Ano

  Kan hij vergeten. In oktober start Giel op Radio Veronica. Dag 3FM.

 3. John

  Terwijl Giel de ondergang mede heeft veroorzaakt!

 4. Daan

  Droom lekker verder Domien!
  3FM zal nog meer gaan minder gaan score alles ze niks doen!

  Kijk naar 538 altijd in beweging en doet ook aan marketing!
  https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/evers-loopt-hard-voor-goede-doel

 5. Sjaak

  Grappig, aan het einde van de podcast “D-Tales” van Michiel Veenstra gebeurde afgelopen week het volgende:
  Michiel vertelde niet blij te zijn met de luistercijfers van 3FM. Hij grapte dat deze podcast meer luisteraars heeft.
  Vervolgens maakt één van Michiels vrienden de grap dat alleen de man de man in de ochtend (domien) weg moet. Michiel ontkende dit niet echt en zei alleen dat dat niet aardig is. Waarschijnlijk is Michiel het met hem eens en mag Domien ook eindelijk de mond gesnoerd worden op 3FM

 6. Annoniemus

  Domien kan beter afwasser worden in een restaurant .

 7. Kaaskijker

  Zat van de week 3FM te luisteren. Tegenwoordig mag je je eigen favorietenlijstje insturen op de radio. Vond ik eigenlijk een een goed idee dat dubbel uitpakt.

 8. Ron

  “Toch hoor je ook bij ons de hits” Deze ene quote is juist exact het pijnpunt waar het hem in zit bij 3 FM. En 6%? Niet zolang ze hitradiootje aan het spelen blijven. Nieuwe muziek, niets mis mee maar probeer niet van alles te draaien. Dat avontuurlijke nekt je station juist. De luisteraar wil duidelijkheid geen avontuurradio ter eer en glorie van de DJ’s zelf die dat nou eenmaal prettig vinden!

 9. Rogier

  Heb deze week weer eens geluisterd, moet bekennen dat het best lekker klonk!!Beter dan al dat gelul en al die reclames van 538…ook radio 2 is goed!!

 10. Zonder Naam

  Tja, dromen mag.

 11. Ad

  Leest persbericht 3FM voor.

 12. Bart

  Wat is deze jongen toch ontzettend dom! Het komt met 3FM zeker niet goed zolang Domein daaar een van de boegbeelden is.

 13. Mwoehahahaha

  Los van de DJ’s: de muziek is er echt op vooruit gegaan de laatste maanden hoor. Ben als ik zin heb in muziek in de auto weer terug op het oude nest.

 14. aammehoela

  Het schijnt dat ze inderdaad minder hip-hop, urban en (nederlandstalige) rap draaien. Daar scoor je inderdaad mee. Weg met Kempi en dat soort criminelen.

 15. Froukje

  Het moest wel avontuurlijker.” En dus Bruno Mars.

 16. Ron

  @aammehoela: nou nee hoor, die troep komt nog gewoon op de playlist voor van 3 FM. Niets meer, niets minder.

 17. Eerlijk

  Hahahahaha, wat kan de man liegen!

 18. hannah

  HHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAH
  HAHAHAHAHAHAHAHAAH

 19. Gazt

  Ik zie alweer dat de meesten hier graag naar het volgende schermatje luisteren

  Men stapt de auto in, zet lach38 op.
  Hoort vervolgens 15 minuten dom gelach om eigen grappen zonder inhoud
  2 prutplaatjes á 10 min
  7 minuten reclame / ‘nieuws’
  wederom 15 minuten dom gezwets en gelach om de eigen grappen
  2 prutsliedjes 10 min
  7 minuten reclame en ‘nieuws’

  Joepiedepoepie, geef mij dan maar lekker Domien in de ochtend die niet nonstop om zijn eigen grappen met z’n 8 sidekicks zit te lachen. Die 6% komt er wel!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.