Rob Jetten heeft geleerd van interview met Frits Wester

De nieuwe D66-leider Rob Jetten heeft geleerd van het interview dat hij medio oktober had met Frits Wester van RTL Nieuws. Dat vertelt hij in gesprek met Omroep Gelderland. Jetten maakte in het interview zijn bijnaam, Robot Jetten, waar: hij kwam herhaaldelijk met precies hetzelfde antwoord op de vragen van Wester. “Op het moment dat ik klaar was met Frits Wester zei ik tegen een van mijn medewerkers: dit wordt een heel leuk gifje. Alleen het werd iets groter dan dat“, zo blikt hij terug.

Het was gewoon niet goed. “Op het moment zelf dacht ik al: dit was een heel slecht interview. Ik stond te stijf voor de camera.”

Zijn eerste mediaoptredens analyseerde Jetten met D66-coryfee Jan Terlouw, vertelt hij. Hij gaf hem de tip rustig te blijven. “En hij zei ook dat ik niet de drang moet voelen om aan journalisten steeds het perfecte antwoord te geven.”

Verder vertelt Jetten ook nog dat zijn homo-zijn een rol speelt in zijn bewijsdrang. “Het is niet dat ik dag en nacht alleen maar bezig ben met me te bewijzen, maar het is denk ik wel een diepere drive. Ik denk dat iedereen onzekerheden heeft. Bij mij zit dat denk ik daar.”

Het Omroep Gelderland-programma ‘Maarten Dallinga &’ kunt u hier beluisteren.

Lees ook: Frits Wester maakt kennis met Robot Jetten (12 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen