RTL-exit bevalt StukTV goed: ‘John beslist alles zelf’

Het bevalt Giel de Winter goed dat zijn YouTube-kanaal StukTV is overgenomen door Talpa. John de Mol kan alles zelf en snel beslissen. Dat zegt hij vandaag in het AD. StukTV was tot voor kort onafhankelijk, maar werkte voor de commerciële exploitatie samen met RTL. Het was geen match. “Talpa is van John zelf, snap je? Bij RTL hoorde je altijd: ja, maar het bedrijf is niet van ons. En wij zijn de grootste speler online, dan vind ik niet dat je ons moet vragen steeds aan te kloppen bij sponsors.”

RTL wilde niet investeren in StukTV: een gemiste kans. De Mol heeft de handschoen opgepakt. “Wij mogen best eens wat arroganter worden. Sponsors moeten ook blij zijn om ons te financieren, want StukTV is een megabedrijf. Ik weet zeker dat als Het Jachtseizoen een tv-programma zou zijn, je er The Voice of Holland-tarieven voor zou betalen.

StukTV komt nu met een nóg groter programma. “Nu maken we met De Kluis het duurste Nederlandse onlineprogramma ooit, samen met de Postcodeloterij. De mediawereld is eindelijk aan het veranderen.’

We zijn geen eendagsvliegen, niemand kan meer om ons heen“, besluit hij in de krant, via Blendle.

In april 2016 haalde StukTV nog uit naar John de Mol. Ze zeiden toen: “De oude tv-bazen namen ons lang niet serieus. Ze snappen ons succes nietJohn de Mol gelooft wel dat ‘on demand’ de toekomst is, maar doet er nog steeds niets mee. In zijn programma’s zien we ook nog steeds dezelfde presentatoren.

Lees ook:
John de Mol haalt STUKTV weg bij RTL (1 november)
STUKTV wil gaan karten van geld John de Mol (2 november)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen