Edwin Evers stemde bij verkiezingen op Mark Rutte

Edwin Evers heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 gestemd op Mark Rutte. Hij vindt de minister-president en leider van de VVD een prettige man. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Rutte was een van de eregasten tijdens de allerlaatste aflevering van Evers Staat Op en dat vond de radio-dj hartstikke leuk. Hij behoort immers tot zijn electoraat. “De laatste keer heb ik gestemd op Rutte. Ik vind hem eigenlijk altijd wel plezierig. Is dat raar om te zeggen?

Toch wordt Evers wel steeds cynischer als het op de Nederlandse politiek aan komt. “De laatste tijd heb ik het gevoel dat het niet meer zo veel uitmaakt waar je op stemt, want er zijn zo verschrikkelijk veel partijen dat er minimaal vier nodig zijn om een coalitie te krijgen. De partijen moeten dus zo verschrikkelijk veel water bij de wijn doen dat van waar je op stemt niet zo veel terechtkomt.”

Is hij een teleurgestelde burger? “Dit is hoe de democratie werkt en daar leg ik me bij neer.”

Evers is weggelopen van de microfoon. Zijn opvolger Frank Dane staat in de startblokken. “Ik heb bij Frank altijd dat als ik naar de radio luister en hij wat gaat zeggen, dan wil ik toch altijd horen wat hij te zeggen heeft, omdat ik weet dat ‘ie wat te zeggen heeft. Het is altijd origineel en ik wil het horen. Dat is een goed teken bij een radiomaker. Dat als je het niet hoort, je het gevoel hebt het gemist te hebben. Frank heeft dat heel erg.”

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen