Edwin Evers stemde bij verkiezingen op Mark Rutte

Geplaatst op za 29 dec 2018 om 9:15

Edwin Evers heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 gestemd op Mark Rutte. Hij vindt de minister-president en leider van de VVD een prettige man. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Rutte was een van de eregasten tijdens de allerlaatste aflevering van Evers Staat Op en dat vond de radio-dj hartstikke leuk. Hij behoort immers tot zijn electoraat. “De laatste keer heb ik gestemd op Rutte. Ik vind hem eigenlijk altijd wel plezierig. Is dat raar om te zeggen?

Toch wordt Evers wel steeds cynischer als het op de Nederlandse politiek aan komt. “De laatste tijd heb ik het gevoel dat het niet meer zo veel uitmaakt waar je op stemt, want er zijn zo verschrikkelijk veel partijen dat er minimaal vier nodig zijn om een coalitie te krijgen. De partijen moeten dus zo verschrikkelijk veel water bij de wijn doen dat van waar je op stemt niet zo veel terechtkomt.”

Is hij een teleurgestelde burger? “Dit is hoe de democratie werkt en daar leg ik me bij neer.”

Evers is weggelopen van de microfoon. Zijn opvolger Frank Dane staat in de startblokken. “Ik heb bij Frank altijd dat als ik naar de radio luister en hij wat gaat zeggen, dan wil ik toch altijd horen wat hij te zeggen heeft, omdat ik weet dat ‘ie wat te zeggen heeft. Het is altijd origineel en ik wil het horen. Dat is een goed teken bij een radiomaker. Dat als je het niet hoort, je het gevoel hebt het gemist te hebben. Frank heeft dat heel erg.”

Foto: Radio 538
33 Reacties op “Edwin Evers stemde bij verkiezingen op Mark Rutte”


 1. Tjerrie

  Dat was dan ook de laatste keer dat je op Rutte kon stemmen, want hij wordt de ondemocratische opvolger van Donald Tusk in de EU. https://www.tagesschau.de/ausland/rutte-139.html
  Ondanks alle ontkenningen zijnerzijds dus.

 2. Zalmneusje

  Als je dit soort mensen plezierig vindt, snap ik wel dat Rutte precies in je straatje past:

  Factor 1 (primaire psychopathie):
  Oppervlakkige charme en welbespraaktheid.
  Gevoelens van grandiositeit.
  Pathologisch liegen.
  Manipulatief en sluw gedrag.
  Gebrek aan berouw of schuld.
  Ontbreken van emotionele diepgang (vluchtige emoties)
  Kil en/of gebrek aan empathie.
  Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.

 3. Bears’den

  Rutte doet het gewoon goed, er is niemand op dit moment die beter dan hem is!

 4. Huib

  Ik heb ook op Rutte gestemd. Komende verkiezingen wordt het weer VVD.

 5. Tjerrie

  Ik heb ook vaak op de VVD gestemd, maar ben overgestapt naar het FvD. Dat is toch wat ambitieuzer en frisser in mijn ogen.

 6. west

  @Tjerrie
  Rutte heeft zeker niet altijd de waarheid gesproken, maar hierin geloof ik hem wel. Luister maar eens naar zijn radio-interview. Hij vindt het premierschap gewoon veel te leuk. Straks als Merkel weg is, is hij van het hele EU-stel ook nog eens de langstzittende leider van een land. Daardoor krijgt hij veel aanzien van andere leiders en heeft hij wat meer invloed op ze.

  Van mij mag Rutte er nog wel even blijven zitten in het torentje, totdat er echt een geschikt iemand klaar staat. Want zag nou zelf: zie je Klaver, Wilders, Jetten, Buma of Baudet als premier? Ik niet in ieder geval niet.

 7. Nationalistische Conservatief-liberaal

  Rutte is een wolf in schaapskleren.

  Leuk lachen en vriendelijk zijn maar ondertussen….

  Sommige mogen hun hoofd eens uit het zand halen.

 8. Ron

  Tja, ook een Edwin Evers toont menselijke trekjes en maakt af en toe eens ongelofelijke fouten. Het is hem vergeven natuurlijk…

 9. robb

  Je stemt toch niet op een persoon ,achter die persoon staat een partij met een programma daar moet je het mee eens zijn ,als mp in het buitenland doet Rutte het goed ,in Nederland is hij geen mp die boven de partijen staat .

 10. RaymondVL

  Dan is Edwin Evers nog achterlijker dan hij al was.

 11. revens

  Zalmneusje,wat jij allemaal opnoemt en waar jij je druk om maakt daar zijn tegenwoordig hele goede medicijnen voor! Ik zou zeggen,zo snel mogelijk beginnen.Kijk even wie er weekenddienst heeft.

 12. Zomaar

  En dat de VVD goed zorgt voor de mensen die het al zo moeilijk hebben als miljonair zal ook toch een reden voor Evers zijn geweest.

 13. ary

  Als ik zoveel geld bijelkaar kan harken doe ik het ook.

 14. Uuuh

  Vraagt u zich ook nooit af waarom wij eigenlijk zo weinig van onze Minister President weten?

 15. Ik.

  Ik heb ook op hem gestemd. Wie kan mij een goed alternatief zeggen dan?
  Daarbij, Rutte heeft het gewoon goed gedaan, ondanks al het gemekker van sommigen (die waarschijnlijk niet werken, en liever handje ophouden) dat het slecht(er) gaat, geven we dit jaar weer meer geld uit aan vuurwerk, vakanties, en heeft de decembermaand weer records gebroken qua omzetten en uitgaven.
  Oh oh oh wat hebben we het slecht.

 16. anonymous

  Als ik in een blank dorp woonde en een miljoen per jaar verdiende deed ik
  dat misschien ook.

 17. Joop55

  Rutte is een geschikte leider voor de Europese natie, kan een vuist vormen tegen Trump en Poetin.

  #WerWantMoreEurope

 18. pip

  Rutte zorgt ervoor dat de VVDers hun geld houden en dan kan niet gezegd worden van de werkende man want die raken zo lieverlee steeds meer kwijt.

 19. Huiskamer

  Weet je wat ook zo prettig is Edwin ? Dat de zorgverzekering een vermogen koost, energie onbetaalbaar, eten en drinken stukken duurder worden, dat een arbeider een nieuwe elektrische auto moet kopen en dat elk huishouden een warmtepomp van 20.000 euro dient aan te schaffen. Rutte wil dat wij een 1000 miljard (= 1000 x 1000 miljoen) gaan betalen om 0,000007 graden opwarming te bestrijden. Oja Edin. En America, Rusland, China en India doen niet mee.
  En waarom ? Zoals de Duitse TV al wist te melden: Rutte wil een baantje bij de EN. Daarvoor moeten wij betalen ? En die zogenaamde 1000 euro ? …..

 20. Bassie

  Als je wat centjes te besteden hebt zit je bij Rutte misschien goed, de rest kan voor hem gewoon barsten.

 21. oebele

  rutte zei in de krisis periode dan koop je toch die nieuwe auto en die nieuwe keuken

 22. Johan

  Ach ja, de VVD, de partij die al 6 jaar in de integriteisindex van Vrij Nederland stijf op nr 1 staat als partij met de meeste foute politici op zowel lokaal, provinciaal en landelijk niveau, met een record aantal ministers en staatssecretarissen van 1 partij die voortijdig moesten aftreden, ie de Goningers in de kou hebben laten staan, de zorg tot op het bot hebben uitgekleed etc etc…. onbegrijpelijk dat mensen nog op deze bende stemmen. Geldt ook voor Fvd met een partijleider die het begrip narcisme een hele nieuwe dimensie heeft gegeven..

 23. pip

  Rutte bedankt
  Voor de duurderde zorg die onbetaalbaar dreigt te worden .
  Voor de hogere energie belasting.
  Voor het verhogen van de BTW.
  Voor het duurder maken om auto te kunnen blijven rijden.
  Dat de voedselbanken volgend een hogere omzet halen omdat er meer gezinnen aan de grens zitten.

 24. Hans S.

  @Zalmneusje, zo iemand noemen ze ook wel een narcist/psychopaat.

 25. KAREL

  @Nationalistische Conservatief-liberaal
  Sat 29 Dec 2018 om 9:55
  KOM JE UIT ERITREA?

 26. Anja

  Nadat hij namens het hele volk ( wij dus ) Albert Verlinde bedankte was ik helemaal klaar met Rutte.

 27. anoniem

  Het is maar goed dat er coalities zijn, want als de VVD het alleen voor het zeggen zou hebben? :-S

 28. Laby

  Zoals een beschermer van zijn kapitaal betaamt, is een stem voor de VVD vanzelfsprekend. En dat je dat doet met een vette manipulatieve leugen, past in het verlengde van de manier van leven. Als je je hele leven een spekkie voor een bekkie praat, wat verwacht je dan anders? Volksmenners, ze zouden verboden moeten worden.

 29. Dat vind ik er van.

  Mensen met veel geld stemmen alleen op die rot-te Rutte.

 30. Paul Lamote

  @Dat vind ik er van
  Als je nu al meer dan 50% van je inkomen aan belasting betaalt ga je niet op de SP stemnen.

 31. Loetje

  Paul Lamote
  Sun 30 Dec 2018 om 17:01

  Dat ligt er naar aan. Als je grootverdiener bent en ruim meer dan modaal verdient, dan ga je idd niet op de SP stemmen. Zodra je modaal of minder verdient, is het verstandiger SP te stemmen omdat deze écht wil nivelleren. De rijken moeten meer bijdragen om het verschil tussen rijk en arm te verminderen.

 32. Robnie

  2 relnichten bij elkaar

 33. chris?

  Rutte is een goede P.M. Hij kiest altijd wel het moment om te laten zien hoe populair hij is. Bellen naar sportkampioenen. Vuil opruimen wat hij zelf veroorzaakt heeft en zwaaien naar iedereen met een mooie lach.
  Desondanks is hij aan vervanging toe. De verkiezingen in maart zullen bepalend zijn, daar verliest hij met zijn coalitie de meerderheid in de 1e kamer. Vergeet niet hoe hij vooral de belangen van het bedrijfsleven verdedigt (Unilver, Shell) Don’t forget zijn falen met de dividendbelasting.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.