RTL slaat deur dicht in gezicht John de Mol

RTL Nederland ziet een intensieve samenwerking of op termijn zelfs een fusie met het Talpa Network van John de Mol helemaal niet zitten. Dat zegt algemeen directeur Sven Sauvé tegen het AD. Sauvé wil in elk geval voorlopig gewoon op eigen houtje verder. “Naar de toekomst toe sluit ik niets uit. Maar op dit moment is daar geen enkele sprake van, nog los van het feit dat het volgens de wettelijk regels niet eens zou mogen. Wij spreken dus op het moment ook niet over dat soort samenwerkingen.

De televisiebaas vervolgt: “Wij zijn een krachtige lokale speler met een grote groep achter ons (de RTL Group, red.). Als ‘stand alone’ groeien we en die lijn houden we voorlopig even vast.”

De Mol dreigde in juni dat hij Talpa-shows gaat weghalen bij RTL als die zender samenwerking blijft weigeren: “Ik denk dat samenwerking onvermijdelijk is. Daar zijn we over in gesprek en de uitkomst daarvan gaat bepalen waar welke programma’s uiteindelijk gaan eindigen.

Het boek Inside over het RTL-programma Voetbal Inside onthulde in juni dat moederbedrijf RTL Group het plan van De Mol voor intensieve samenwerking met RTL Nederland heeft geweigerd en dat hij zich daardoor ‘niet meer moreel verplicht voelde om het anti-aanvalsverdrag nog langer re respecteren’. “Het is weer ouderwetse oorlog.

Tv-kenner Angela de Jong noemde het als reden dat De Mol de mannen van VI, Johnny de Mol en Gordon heeft weggekaapt bij RTL. “Wat ik begrijp is dat RTL nogal terughoudend heeft gereageerd en niet genoeg stappen wilde maken. Toen dacht hij: dan ga ik het wel zelf doen.

Volgens insiders zijn deze transfers een strategie van De Mol. “De Mol kan RTL op deze manier ‘uitroken’ tot het niet meer levensvatbaar is, om het vervolgens voor een lage prijs te kopen“, meldde het AD.

De Mol heeft twee flinke troeven in handen: hij is de producent van RTL’s grootste hit The Voice én zijn zus Linda de Mol dreigt over te stappen. Toch is Sauvé voor dat eerste niet zo bang. “Wij zijn een strak geleid bedrijf met goede contractuele afspraken“, meldde hij eerder.

Lees ook:
John de Mol sluit fusie tussen RTL en SBS niet uit (9 juni 2018)
Linda de Mol wil gaan werken voor RTL én SBS (15 juni 2018)
John de Mol gaat met RTL praten over wegkapen shows (10 augustus 2018)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen