John de Mol gaat met RTL praten over wegkapen shows

John de Mol gaat binnenkort in gesprek met RTL over hun professionele relatie. Hij wil shows van zijn productiebedrijf Talpa naar zijn eigen zendergroep SBS halen. Dat vertelt de televisietycoon vandaag in De Telegraaf. De Mol produceert veel hits voor RTL, terwijl SBS zit te springen om kijkcijfersuccessen. De televisiebaas wil een aantal titels gaan verhuizen naar zijn eigen tv-station. “We gaan praten met RTL welke van onze programma’s daar blijven en welke we naar ’6’ gaan halen.”

Gaat het dan vooral om The Voice, de allergrootste hit van RTL die De Mol produceert? “Nee hoor, niet per se. Er lopen zo’n tien à twaalf goed scorende programma’s daar en ik zeg niet dat ik die allemaal weg wil halen. We gaan eerst eens rustig kijken hoe we daarmee verder gaan.

Verder laat De Mol weten voorlopig even geen verrassingen in petto te hebben, na het binnenhalen van de mannen van VI, zijn zoon Johnny de Mol en tv-ster Gordon. “Die (volgende grote verrassing, red.) zit er op korte termijn niet aan te komen“, zegt hij.

Gordon begint 1 januari en dat was het voorlopig, in elk geval voor het seizoen dat nu gaat beginnen. Aan zijn programma’s wordt trouwens nu al gewerkt.

Het Telegraaf-interview met John de Mol kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
John de Mol sluit fusie tussen RTL en SBS niet uit (9 juni)
John de Mol schond gentleman’s agreement met RTL (22 juni)
‘John de Mol probeert RTL Nederland uit te roken’ (28 juni)
Beau ziet John de Mol als grote bedreiging voor RTL (16 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen