John de Mol gaat met RTL praten over wegkapen shows

Geplaatst op Fri 10 Aug 2018 om 9:20

John de Mol gaat binnenkort in gesprek met RTL over hun professionele relatie. Hij wil shows van zijn productiebedrijf Talpa naar zijn eigen zendergroep SBS halen. Dat vertelt de televisietycoon vandaag in De Telegraaf. De Mol produceert veel hits voor RTL, terwijl SBS zit te springen om kijkcijfersuccessen. De televisiebaas wil een aantal titels gaan verhuizen naar zijn eigen tv-station. “We gaan praten met RTL welke van onze programma’s daar blijven en welke we naar ’6’ gaan halen.”

Gaat het dan vooral om The Voice, de allergrootste hit van RTL die De Mol produceert? “Nee hoor, niet per se. Er lopen zo’n tien à twaalf goed scorende programma’s daar en ik zeg niet dat ik die allemaal weg wil halen. We gaan eerst eens rustig kijken hoe we daarmee verder gaan.

Verder laat De Mol weten voorlopig even geen verrassingen in petto te hebben, na het binnenhalen van de mannen van VI, zijn zoon Johnny de Mol en tv-ster Gordon. “Die (volgende grote verrassing, red.) zit er op korte termijn niet aan te komen“, zegt hij.

Gordon begint 1 januari en dat was het voorlopig, in elk geval voor het seizoen dat nu gaat beginnen. Aan zijn programma’s wordt trouwens nu al gewerkt.

Het Telegraaf-interview met John de Mol kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
John de Mol sluit fusie tussen RTL en SBS niet uit (9 juni)
John de Mol schond gentleman’s agreement met RTL (22 juni)
‘John de Mol probeert RTL Nederland uit te roken’ (28 juni)
Beau ziet John de Mol als grote bedreiging voor RTL (16 juli)

Foto: RTL
75 Reacties op “John de Mol gaat met RTL praten over wegkapen shows”


 1. michael

  Even hardop lachen!!!

 2. Peter

  Dezelfde fout uit 2005 wordt wederom herhaald.

 3. michael

  Ga rentenieren en hou op met tv maken ouwe zak! Met het jatten van formats etc.

 4. Flip de Beer

  M erbij en je hebt groot succes!

 5. Ronald de Vries

  Hahaha nog een talentenjachtje Johnie, echt die man kan niets anders ondanks zijn geld een loser.

 6. pieter 52

  hij is RTL aan het kapot maken, zou een zege zijn voor veel gezinnen waar RTL
  waar veel moeders altijd naar RTL kijken , tot ergenis van veel huisgenoten !!

 7. Marianne

  Net een politicus, mensen geruststellen en onderdoor je plan doordrukken.

 8. Laurens

  Als hij programma’s naar SBS wil halen, dan moet daar op z’n minst The Voice tussen zitten. The Voice kan op 6 echt wel 1,5 miljoen kijkers scoren. Dat structureel bijna 3 maanden lang, vervolgens The Voice Kids en The Voice Senior (leeftijd verlagen naar 50+) zou ruim een half jaar een miljoenpubliek opleveren.

  Verder Dance Dance Dance en Ik Hou van Holland en Oh, wat een jaar! mits Linda overstapt?
  Formats als Het Perfecte Plaatje blijven dan waarschijnlijk wel bij RTL?
  Wat maakt Talpa op moment eigenlijk nog meer voor RTL op moment

 9. Bep

  Vooral met Gordon wordt zijn zender een groot succes…… John heeft niet overal verstand van.Het wordt weer een enorme sof.Wel geld, geen kijkers.

 10. Pamper

  Gordon is een megaul.

 11. anonymous

  Daar gaat het dus al fout, 6 gaat een nieuwe RTL4 worden.
  Heel dom.

 12. anonymous

  En programma’s als The Voice zijn kijkers ook al zat.
  Domme zet dus.

 13. yoshi

  ik zijn als ik RTL was alles met The Voice naar Zes doen. Martijn Krabbé heeft tot 2022 een contract en hij is toch wel een van de betere presentatoren voor The Voice. Zonder een goeie presentator zakt de show ook deels in. Als het bijvoorbeeld door Gordon en Kim Lian wordt gedaan.

  RTL moet zal dan X Factor terug brengen en dan hopelijk zo als ze het in de UK doen. Geen grappen makers in de voorrondes maar ook echt talent en daar zelfs de beste uit kiezen om op het grote podium te auditeren met publiek. En dan in de jury Paul de Leeuw, Angela Grootzhuizen, Dinand Woesthoff en Sanne Hans.
  Stevige jury en helaas voor sommige Wendy en Martijn op de presentatie. Die zijn naar mijn mening tot nu toe de enigste die zulke shows kunnen dragen.
  Got Talent is ook nog steeds een goedlopend programma op RTL dus die zeker aan houden.

  Ik denk dat The Voice een beetje een overkill is aan het worden en naar mijn mening geen goed of beter scorend voor Zes. Waar het op RTL gem. 1,5 tot 2 milj. kan halen zal het op het minder scorende zes 100.000 duiz. tot 1 milj. halen.

  Daarnaast de grote fout door het decor van VI te vervangen van stamkroeg naar koelcel. Als RTL slim is behouden ze de kroeg met een sterk team in het midden, met als hoofd Barbara Barend en twee side kicks. Jack van Gelder, John de Wolf of Marcel Meijer wellicht?

  Ruben en Peter van Boulevard halen en Vivienne en Beau als vaste gezichten om de week. Nicolette en Froukje in het weekend.

  Zondagmiddag met Carlo weer terug halen en dan met Chantal Janzen. Miljouska Witzenhousen in zo’n show achter de keuken zetten.

 14. Bart

  @Laurens Ik denk dat inderdaad wel op De Voice doelt maar ik kan me zo voorstellen dat RTL nu juist dit programma niet kwijt wil. Gaat moeilijk worden denken. Ik vind het wel echt hoog tijd dat er een ander presentatieduo bij De Voice komt want Martijn en Wendy zijn al een aantal jaren totaal ongeloofwaardig geworden. Komt Martijn dit najaar weer met het verhaal dat de talenten nog beter en groter zijn en dat het niveau wel heel hoog ligt dit jaar.

 15. Joop

  RTL en SBS kunnen beter fuseren…. Van de 8 zenders er 4 afstoten en doorrrrrr…..

 16. Niek

  Zou het zo erg zijn als RTL sommige van die programma’s kwijt raakt? Zelfs The Voice is wel een beetje over zijn hoogtepunt heen. En het zit dit seizoen nog bij RTL, gaat denk ik alleen maar bergagwaarts. Als ik RTL was zou ik me niet zo zorgen maken over het kwijt raken van die titels.

 17. Laurens

  @Bart;
  Klopt, er mag wel een frisse bezem door The Voice! En dan bedoel ik niet Lil Kleine, haha!
  Als het waar is dat Jan Versteegh met Talpa in gesprek is, zou ik hem graag op The Voice Kids zien. Bijvoorbeeld samen met Shelly Sterk. Laat hem zo meters maken voor de grote(re) producties.
  Wat mij betreft is het niet erg dat Martijn nog een jaar door gaat als het naar Zes zou verhuizen. Ik zou niet weten wie het daar moet presenteren. Jan Versteegh vind ik daarin nog net te onervaren.

 18. Deadly Viper

  Dus hij krijgt afgeschreven oude formats die RTL niet meer wilt?

  Dus SBS6 blijft die RTL4 kloon?

  Nee daar gaan ze het niet mee redden.

 19. Laurens

  @Niek;
  Hoewel de kijkcijfers teruglopen, kijken er naar The Voice gemiddeld 2 miljoen mensen. The Voice Kids (en Senior waarschijnlijk ook) halen gemiddeld 1,5 miljoen kijkers.
  Weinig andere weekend programma’s halen dit. De laatste nieuwe programma’s die niet van Talpa/Linda de Mol zijn, schommelen zo rond het miljoen of eronder.
  Als Talpa alles weg zou halen, inclusief Linda hebben ze hele grote gaten in hun programmaschema. Wat gaan ze daarvoor terugplaatsen?

 20. erfgooier

  tv-ster Gordon ?????????

 21. Deadly Viper

  Nu zal John de Mol zijn formats internationaal moeilijker verkopen.

  Op RTL4 had hij veel succes op SBS6 is de kans op een flop vele malen hoger.

  RTL moet maar gewoon meer zelf maken en meer met andere producenten werken. En kappen met al die talentenjachten onzin en BN-er shows oftewel minder Talpa troep.

 22. Sven L.

  Met dit soort mededelingen stuurt hij aan op een fusie bij ‘Luxemburg’ wat maar niet van de grond wil komen omdat de aandeelhouders dwarsliggen. Wat doe je dan; dreigen en de aanval opzoeken in de hoop dat men toehapt en weer wil praten.

 23. Paut Pielusma

  Met Gordon bij de JdM sanctuary gaat het helemaal goed komen . . . . . . met Netflix.

 24. pieter 52

  @Sven LARIEKOEK de politiek heeft de touwtjes in handen , en op het ogenblijk
  is een fusie niet toegestaan DUS HET MAG GEWOON NIET
  En als het zou mogen ,,, dan moet de mediawet verandert worden , en voor het zo ver is … is RTL allang van het toneel verdwenen !

 25. Sven L.

  @ Pieter;

  Politiek zal zeker akkoord gaan als er maar een paar zenders verdwijnen. Wat moet je in hemelsnaam met 8 ‘open’ kanalen van 2 commerciële partijen? De kijker kijkt niet, en het kost alleen maar geld.

  De Mol is een strateeg en wil leidend zijn in het tv-landschap. Om dat te bereiken heeft hij RTL nodig, zo simpel is het. De naam, het merk, de gezichten; ze zijn te sterk.

 26. J

  @Laurens: Ik denk toch dat Linda de eerste zal zijn met Oh Wat Een Jaar, IHVH en Linda’s Zomerweek. Zijn natuurlijk 3 goed scorende talpa shows. Verder heeft RTL al minder Talpa shows dan eerst. The Voice, Dance Dance Dance zijn zo’n beetje de enige. Verder Helemaal Het Einde en Het Perfecte Plaatje

 27. Frederik de Groot

  Deze de Mol kan alleen maar een succes van SBS6 maken door goede programma’s van andere zenders weg te kapen? Hoe sneu ben je dan.
  Het lijkt mij ook geen lange termijn denken, want over een paar jaar zijn ook programma’s als de Voice niet meer in trek. Half Nederland heeft dan als een keer meegedaan.
  Moet ie toch weer wat nieuws bedenken om te blijven scoren.

 28. albert

  Waarschijnlijk zal RTL stoppen met helemaal het einde , nu ze met het italiaanse dorp zelf ook zo’n programma kunnen maken.

 29. T

  Een hoop gebakken lucht tot nu toe van “6”…en RTL doet het niet veel beter. Waar zijn de programma’s die het waar gaan maken? Waar is de nieuwe Gooische Vrouwen, Big Brother, Wie is de Mol, Boer zoekt Vrouw? De programma’s die impact maken in televisieland?

 30. haha wat een onzin

  Sjon doet alles om zijn Talpa rommel binnen te krijgen en te houden lijkt het.

  De Mol is geen strateeg maar probeert me de geldbuidel dingen te regelen. Maar helpen doet dit niet.

 31. Ron

  Denk dat de naam gewoon 6 blijft en dat SBS uitgefaseerd gaat worden in alle uitingen zoals domeinnamen en socialmedia. Dit is gewoon een tussenstap. John heeft het zelf ook al over 6. Lekker kort en krachtig. Alleen moet SBS 9 dan ook van naam veranderen in, 9 lijkt me voor de hand liggen dan natuurlijk…

 32. Tim

  Frederik de goot@ Het zijn toch zijn eigen programmas. Daar mag hij toch meedoen wat hij zelf wil.

 33. jdj2050

  Als De Mol de shows maakt mag hij ook bepalen waar ze te zien zijn.

 34. Bart

  @Yoshi RTL zou dan inderdaad X factor terug kunnen brengen. Zal zeker goed scoren. Wendy en Martijn hebben het al die jaren goed gedaan maar moeten echt wel van de talentenjachten af. Het wordt erg ongeloofwaardig allemaal wat Martijn zegt en Wendy is naast hem sowieso altijd al vervangbaar. Tijd voor een nieuw duo.

 35. SOLANGE

  Gedoemd te mislukken die bagger programmas

 36. Laurens

  @J;
  Ik kijk er niet gek van op als Linda pas in 2020 de overstap maakt. Haar contract loopt toch van januari tot januari? Als John 6 vanaf september echt goed opstart, kan Linda daar vanaf januari op instromen.

  Helemaal het Einde zal de overstap alleen maken als RTL besluit te stoppen vermoed ik. In combinatie met Frank Visser en dan HHE om 21.30 uur kan voor 6-begrippen nog best redelijk scoren vermoed ik.

  Het ligt vermoedelijk ook aan wat het resultaat is van de gesprekken die gevoerd worden. Als John echt alles naar 6 trekt, zelfs het partnerschap met de Postcodeloterij en Linda, krijgt RTL het echt heel lastig. Toch vermoed ik niet dat RTL toehapt door restricties vanuit Luxemburg.

 37. Laurens

  @Bart/Yoshi;
  Als The Voice (+ kids/senior) naar 6 gaat, zullen ze bij RTL zeker teruggrijpen naar X-Factor. Overige talentenjachten die de afgelopen jaren bij RTL4 zijn opgestart, zijn namelijk niet echt heel populair geweest.
  Hetzelfde vermoed ik, afhankelijk van de concurrentie, bij The Talent Project. Scoort waarschijnlijk rond het miljoen?! Enige succesvolle talentenjacht boven de laten we zeggen 1,2 miljoen is Holland Got Talent. X-Factor kan dat ook nog wel halen door de bekendheid.

 38. Yoshi

  @Laurens
  Dat denk ik ook.
  Van alle talentshows zou ik Idols achter wegen laten.
  Dat is nu echt passe.

  Waar ik wel naar uit kijk is het programma waarin oud deelnemers van toen worden opgezocht. Dat zou best goed kunnen scoren op zaterdagavond.

 39. aammehoela

  Het zal me allemaal worst wezen. De programma’s van John de Mol zijn bijna allemaal bagger. Enkel The Voice heeft door de kandidaten nog wat leuks te brengen en is vrijwel het enige programma wat goed scoort. En wat Gordon betreft, die is allang over de datum. Kijker is klaar met Gordon.

 40. K

  John heeft toch grote programma’s ontwikkeld en vervolgens voor veel geld verkocht aan het buitenland…hij verstaat zijn vak wel…nu is het probleem denk ik om aan nieuw en verfrissende mensen te komen ..om nou met die oude meuk de boel weer op de rit te krijgen …het moet wel goed ontvangen worden door de kijker.

 41. Lodewijk

  Heel de Mol is gebakken lucht met zijn verschrikkelijke programma’s.

 42. Laurens

  @Yoshi;
  Ik ben wel benieuwd hoe dat programma van die oud-deelnemers eruit gaat zien.
  Het beste lijkt mij in de sfeer van “Beste Zangers”. Gewoon simpel, elkaars liedje uit de talentenjacht zingen en per persoon een gesprekje van 5 minuten.

 43. ali

  geeeeeeeeeeeeeeeeeeuw

 44. ali

  Heeft die John de Mol niet door dat de lineaire tv voorbij is.Hij probeert het succes van big brothers van de jaren 90 waar hij heel zijn geld aan te danken heeft opnieuw op de zelfde formule met utopia en house of talent aan de man te brengen, alleen 2018 heeft netflix, youtube,online enz. Ga iets anders doen ipv lineaire tv.

 45. Edwin

  RTL moet ruggengraat tonen en zo min mogelijk meewerken aan het paniekvoetbal van John de Flop.
  Sowieso hebben al zijn achterhaalde, kinderlijke bagger-programma’s hun beste tijd allang gehad.

 46. Henk

  Vroeger had Catherine Keyl een dagelijkse talkshow op RTL Veronique. Kan John deze weer niet gaan maken met Catherine opnieuw? Ik vond het altijd erg boeiend.

 47. ali

  de adverteerdes gaan nu naar een bekende onliner bv you tube en instagram. dus mr de mol in de toekomst gaan de adverteerdes bij je weg.

 48. pieter 52

  @Lodewijk en… hoeveel miljoen heb jij al op de bank ???
  je kunt zeggen wat je wil en alles afkeuren, maar John weet wel hoe je geld verdiend
  en zijn programmas wereldwijd verkoopt Er is er geen èèn op deze site die dat bereikt heeft in zijn leven !
  John (&Jjoop) heeft het Nederlandse tv landschap wel op de kaart gezet !!!
  en het mediapark uit het slop gehaald!!!

 49. Henk K.

  Redelijk asociaal. RTL heeft Talpa gered van de ondergang door de succesformules over te nemen toen Talpa/Tien ten onder ging en is daarbij een verplichte afname aangegaan voor Talpa producties. John heeft jarenlang van deze regeling geprofiteerd en probeerd RTL nu ten gronde te richten… Wat een gentleman…

 50. Bart

  @ali Lineare tv is nog lang biet voorbij. De manieren van tv kijken die jij noemt zijn er gewoon bij gekomen. De een is een blijver en de ander verdwijnt weer net zo snel als dat het gekomen is. Lineaire tv als in tv kijken op dat grote scherm in de huiskamer blijft nog heel lang de gewone basis. Toen , nu en over 50 of 80 jaar ook.

 51. pieter 52

  @hHenk ze is een van de weinige die een goed gesprek kan voeren met gasten !!
  kan vele een voorbeeld aan nemen!! en leeftijd is geen enkel bezwaar met haar know how om haar een programma te geven , Nederlandse tv bazen zouden eens
  een voorbeeld aan de BBC moeten nemen !!daar worden oudere tv persoonlijkheden nog met gerespect behandeld ! en zo hoort het ook
  Catherine vind ik zelf een top vrouw en staat bij bij hoger aangeschreven dan al die RTL/ SBS sterren bij elkaar!!

 52. pieter 52

  @ BART dat heb ik ook al keren geschreven maar de meeste zijn eigenwijs!
  en wat is lineare kijken ? kijken ze dan online via internet kabel??
  de tv antenne op dak bestaat ook niet meer net zoals CAI .
  Of je nu via de kabel of via ethernet de programmas ziet men zal altijd op de gewone maniet tv kijken en over 100 jaar zit met rondom een glazen bol het journaal te kijken , of het song festival, of voetbal wedstrijd of de zoveelste talenten jacht TV KIJKEN VERWIJND NIET, NU NIET NEVER NOOIT
  wat sommige nu beweren over het verdwijnen van tv zeiden ze ook in 1951
  de politiek was fel tegen televisie , en zou een ramp zijn voor het medium radio
  ook veel artiesten dachten dat ze brodeloos zouden worden want als hun act op tv was geweest konden ze wel inpakken , Neen ALLEEN BELANGHEBBENDE ROEPEN HET HARDS DAT HET MEDIUM TV OP ZIJN EINDE LOOPT , maar wie de buitenlandse broadcast bladen leest weet wel beter !!

 53. pieter 52

  by the way op de IBC beurs zal weer duidelijk worden dat tv nog springlevend is
  getuige de vele miljoenen die in broadcast apparatuur geinvesteert wordt
  en de vele nieuwjes op dit gebied!!het is toch weer heel indrukwekkend hoe tv stations over de hele zich presenteren zowel met hun stands alsmede de mooie mobiele indrukwekkende studiooos !

 54. Zo Jammer

  @MC
  Het is de Talpa zender groep !!!!
  Niet de SBS groep!!! SBS bestaat niet meer in Nederland!!

 55. Hugo

  Bart en pieter 52 krikken het niveau van deze site behoorlijk omhoog.
  Sjongejongejonge.

 56. Lies

  Hugo krikt zn wief omhoog

 57. Lies

  Mensen die zeggen dat lineare tv voorbij is moeten nagekeken worden

 58. Hugo

  @18:00
  Leer het eerst maar ‘s goed spellen.

 59. Lies

  Hier ook al bezig? Doe je best!

 60. Hugo

  @Lies
  Mutsenplukker.

 61. Wop

  Linear tv kijken is rechtstreeks terwijl het wordt uitgezonden naar het programma kijken. En reken maar op ja dat wij over enkele jaren dat af en toe nog maar gaan doen.

  Het is gewoon op een gegeven moment niet meer interessant, gewoon omdat een rtl niet tegen het budget op kan wat Disney, Netflix en Amazon hier in stoppen, ik snap ook niet dat men dat niet door heeft?

  Vooral John de mol zou moeten weten, hij zou veel meer met disney moeten gaan praten dan met rtl.

  Ik geloof wel dat lineaire tv blijft bestaan, maar veel meer gericht op actueel en sport, dingen als het wk sport en songfestival, maar geen ik hou van Holland meer.

 62. Jm

  Laten we John nou een kans geven. Talpa had een paar goede programma’s maar door al die negativiteit van zogenaamde kijkers en media is het ten ondergegaan. Hij doet er iig alles aan. Hij toont ballen en daar heb ik heel veel respect voor. Hij zal vast genoeg met rtl overleggen zonder dat wij het weten.. RTL lijkt mij een lastige partner in een gesprek.

 63. Rob

  @ Jm

  Bertelsmann staat op punt van ingrijpen bij RTL. Waarschijnlijk nog voor 1 september aanstaande.
  Als dit gebeurt, kan prutser De Mol, met zijn ‘eenmanszaakje’, wel inpakken.

 64. jroen

  RTL wint zijn ‘ fans’ niet meer terug. John is geen prutser, hij probeert het allemaal wel. RTL heeft veel te lang stilgestaan. En dat is zeker niet wat John doet. Hij probeert het allemaal. Er had allang ingegrepen moeten worden bij RTL. Al een jaar geleden. En 1 september is veel te laat

 65. Bart

  @Wop Echt onzin wat je zegt. En linear is niet alleen maar een programma rechtstreeks kijken.

 66. Ruud

  It’s not about the money money money
  We don’t need your money money money
  We just wanna make the world dance
  Forget about the price tag….

  @talpa

 67. Deadly Viper

  @Jroen

  Wat doet hij allemaal? Programma’s en sterren wegkopen. En verder de zoveelste talentenjacht of BN-er show.

 68. gee

  RTL kan niet anders dan blij zijn
  Eindelijk af van die man. Maak je geen zorgen, hij heeft eerder al de grote namen weggekocht om er zelf iets mee te doen, en niets gelukt. De grote TV-man is met eigen zender TALPA op zijn muil gegaan en SBS wacht exact hetzelfde lot.

 69. pieter 52

  @ ROB vrijdag 19.55 u loopt achter!! Bertelsmann heeft verleden jaar in het voorjaar al ingegrepen, maar daar zwijgen ze over bij RTL

 70. Sven L.

  Niemand kan tegen Bertelsmann op, ook de Mol niet. Daarom wil hij samenwerken met RTL. Maar RTL wil alleen samenwerken onder haar condities.; en dat wil de Mol weer niet. Gesprekken verlopen moeizaam, ondanks dat ze elkaar al járen kennen EN nodig hadden.

  Ik stel voor; doe beide wat water bij de wijn en ga aan het werk. Televisie maken.

 71. Raaf

  Smakeloze tv met talentloze BN’rs.

  Eén voordeel; we hoeven deze ondraaglijke rotzooi niet te financieren zoals de rotzooi geproduceerd door de parasiterende Staatsmedia.

 72. Bart

  @Raaf Aan die rotzooi betaal je net zo mee als aan die staatsmedia hoor. Aan het einde van de rit zelf meer. Dacht je dat het gratis was?

 73. Joop55

  Zonder RTL was Talpa allang deaud geweest. Maar van mij mag hij is die monopolie positie ook weer opgeruimd , Den Haag is dom geweest door de radiomarkt in dat opzicht te liberaliseren (maximum 2 ongeclausuleerd i.p.v. 4) , hopelijk herhalen ze deze fout niet weer met de TV, internet of de kranten.

 74. Joop55

  .

 75. BRAAK

  I HATE JOHN THE MOL!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.