Anita weet niet of ze Memories terug wil na Katja-exit

Anita Witzier moest vorig seizoen na maar liefst twintig jaar de presentatie van Memories afgeven aan Katja Schuurman, omdat NPO 1 dreigde de stekker uit het liefdesprogramma te trekken als er niet vernieuwd zou worden. Na één seizoen dumpte de presentatrice de show alweer, omdat RTL haar een contract aanbod. Dat ze zo gemakzuchtig met de show is omgegaan, zou niet goed zijn gevallen bij Witzier. Zij wordt nu gevraagd of ze weer terug wil keren bij haar kindje Memories.

Witzier zegt in Veronica Magazine: “Of ik het programma Memories weer wil overnemen nu Katja Schuurman na één seizoen naar RTL gaat? Een lastig topic om uitspraken over te doen, want ik weet niet op welke gronden Katja is weggegaan bij KRO-NCRV. Hoe leuk Memories ook was om te presenteren, ik heb het twintig jaar gedaan. Je kunt een dubbeltje maar één keer uitgeven. Ik denk dat het mooi is geweest.

Momenteel maakt de presentatrice veel maatschappelijk betrokken programma’s. Zo keert ze volgende week maandag weer terug met Anita Wordt Opgenomen.

Gevraagd om te kiezen tussen showtelevisie en maatschappelijk betrokken titels, antwoordt ze: “Al doe ik graag een panelshow of quiz, de nadruk zal op dat laatste blijven liggen. Ik vind het fijn dat Anita Wordt Opgenomen geen egodocument is. Het gaat over de mensen die we mogen volgen.

Zo’n showtrap afdalen in paillettenjurk, dat is niet wie ik ben. Ik vind het moeilijk om in vol ornaat een applaus in ontvangst te nemen en een opkomst in een volle publieksstudio vermijd ik waar het kan. Ik voel me daar ont-zet-tend ongemakkelijk bij. En in praten over hoge hakken en lipstick ben ik nooit goed geweest.

Lees ook:
Katja Schuurman volgt Anita Witzier op in Memories (september 2017)
NPO 1 wilde stekker uit Memories trekken (september 2017)
Katja: ‘Leuk dat ik naar Thailand kan voor de NPO!’ (februari 2018)
Memories met Katja zorgt voor kijkcijferdipje (februari 2018)
Anita Witzier: ‘Wat heb je me te bieden, John?’ (april 2018)
Katja Schuurman stapt over van NPO naar RTL (mei 2018)
‘Anita Witzier voelt zich verraden door Katja Schuurman’ (juli 2018)

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen