NPO 1 wilde stekker uit Memories trekken

Geplaatst op do 21 sep 2017 om 15:00

NPO 1 wilde eigenlijk stoppen met het romantische programma Memories. Dat is de reden dat het programma nu zo op de schop gaat, heeft Anita Witzier gezegd op Radio 10. Memories verandert ingrijpend: de uitzendduur wordt met de helft verkort en Witzier wordt vervangen door Katja Schuurman. “Het wordt met de helft verkort. Het zijn nog maar twee verhalen per afleveringen en alle overbodige balast en franjes behoren nu tot de verleden tijd“, legt de presentatrice uit.

Het komt allemaal bij NPO 1 vandaan, aldus Witzier. “Het net is tegenwoordig heel belangrijk in het bepalen van de programma’s die op tv komen. De omroepen bieden wat aan en dan gaat het net kijken wat ze willen.”

En Memories lag niet meer zo goed bij het net. “Op een gegeven moment had het net zoiets van: ‘Nou, weet je, met Memories zijn we misschien wel een beetje klaar.’ ‘Nee’, zei KRO-NCRV. ‘Dat willen we niet, want het is een belangrijke titel met een grote vaste schare fans.’ ‘Nou’, zeiden ze. ‘Kom dan maar met een nieuw plan.’”

Dat nieuwe plan hield een Witzier-exit in. “Toen hebben ze aan mij gevraagd: ‘Wat zou je ervan vinden als Katja het zou gaan doen?’ Toen zei ik: ‘Nou, dat lijkt me eigenlijk wel een heel prima idee.’ Als ik had gezegd: ‘Nee, dat wil ik absoluut niet, ik wil het heel graag zelf doen’, dan was het ook goed geweest. Maar ik dacht: na twintig jaar is het misschien wel goed om het los te laten.”

Witzier vindt het lastig, maar ze kan er ook mee leven. “Ik ben vooral heel erg blij dat het programma blijft bestaan voor de mensen die het zo leuk vinden om het programma te kijken.”

Is dit een voorbode op haar tv-exit? “Ik heb bij een voetbalspeler nog nooit gehoord dat journalisten na een transfer zeiden: ‘Dit is toch niet een voorbode van een exit?’

En is RTL of SBS eigenlijk niets voor haar? “Wat zou ik nou daar moeten doen? Nee joh. Het is in het verleden wel gevraagd, natuurlijk wel, maar het is gewoon mijn habitat niet. Ik denk niet dat ik me daar thuis zou voelen. Nou, dan moet je het niet doen.

Ik begrijp die mensen best die roepen dat je uit je comfortzone moet komen, maar als ik uit mijn comfortzone kom, dan verlam ik, zal ik maar zeggen. Dan ben ik niet op mijn best.”

Foto: KRO-NCRV
16 Reacties op “NPO 1 wilde stekker uit Memories trekken”


 1. Enzo Voort

  “Het wordt met de helft verkort” en de helft van de kijkers blijven weg. Dan blijft er maar één conclusie over; stoppen ermee.

 2. Frans Groot

  Zou Klein zich ook zo bemoeien met Paul de Leeuws programma. Denk het niet.

 3. Piet

  Saai programma, wat kan mij oude liefdes van andere interesseren.

 4. Tante Truus

  Vreselijk programma inderdaad. Heb je misschien een keer 40 jaar geleden met en Spanjaard onder de olijfboom gezoend wordt er gelijk een uur televisie eromheen gebreid.

 5. ron

  de baas van NPO 1 moet dus is op houden om NPO stuk te maken of werkt hij stiekem ook voor RTL of SBS.
  Ik kan nu een lijst maken van programma’s die het goed doen maar door deze …. stuk gemaakt worden, natuurlijk ik ben ook van sommige programma’s geen fan maar als er toch heel veel mensen kijken dan moet hij er met zijn handen van afblijven

 6. echtwaar

  Perfecte rol van NPO 1 dus, zet de boel prima op scherp!

 7. echtwaar

  Tante Truus, vreselijk mens eigenlijk.

 8. echtwaar

  Piet, wat een saaie Piet eigenlijk.

 9. Bep

  Ik denk…… dat ik afhaak.

 10. Bart oftewel Achmed

  Dit hat Katja niet moeten gan doen. Beau mijn grootte idol zou het beste gewest zijn.

 11. Piet

  Ti*t en Ko*t Katja? Ik haak af

 12. Jantje

  Ach, een seizoenetje met Katja en dan de stekker er uit

 13. Mike

  Alles weer korter en sneller. Wat is dit toch een vervelende tijd. We hebben nergens meer geduld voor. Wat een geestelijke armoede.

 14. Actries van Houten

  In het nieuwe format gaat Katja Schuurman even op de mannelijke kandidaat zitten en dan vraagt ze: ‘Met wie vond je het eigenlijk lekkerder?’ Best een geniaal concept eigenlijk. Voor RTL4.

 15. TROL

  Had het maar gedaan!!!!

 16. Vrede

  Ik vond het programma nooit ‘af’.
  Dan zien ze elkaar na tig jaren weer,de hele opbouw zie je en dan aan het einde helemaal niet een reactie zonder de ander erbij wat ze nu echt ervan vonden.
  Ja op de site ofzo,waar slaat dat op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.