Ook NPO wilde format Beau Five Days Inside hebben

Beau van Erven Dorens won vorige week de Gouden Televizier-Ring voor zijn programma Beau Five Days Inside, maar het had zomaar gekund dat niet hij, maar een presentator van de NPO zich over het format had ontfermd. Dat zegt producent Vincent ter Voert van Vincent TV Productions in het AD. De NPO wilde het van oorsprong Noorse format ook hebben. “Daar waren al presentatoren voor in beeld. Maar we kozen uiteindelijk voor RTL vanwege Beau“, legt hij uit.

Ter Voert vindt dat Van Erven Dorens dit soort programma’s perfect doet. “Die man voelt zich steeds meer thuis in de meer verdiepende televisie. RTL Boulevard doet hij ook fantastisch, maar ik zie hem meer en meer als een van de beste inhoudelijke presentatoren van Nederland.’

Van Erven Dorens is in staat emoties van een ander op te zuigen en die heel goed te reflecteren naar de kijker, zegt Ter Voert. “Ons contact laten maken met ‘de ander’ en dat is waar we allemaal naar verlangen als tv-kijker. Hij heeft ook geen verborgen agenda, daarom vertelt iedereen hem altijd alles.”

Met het winnen van de Ring hebben we ook bewezen dat Nederland het fijn vindt naar iemand te kijken die niet bang is zijn eigen emotie de vrije loop te laten.

Het AD-artikel ‘Steeds meer thuis in verdiepende televisie’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen