Fidan Ekiz volgt Nadia Moussaid op in moslimtalkshow

Fidan Ekiz volgt Nadia Moussaid op als presentatrice van de moslimtalkshow De Nieuwe Maan bij de NPO. Dat vertelt ze vandaag in het AD. Moussaid werkt tegenwoordig bij KRO-NCRV, dus de NTR was op zoek naar een nieuw gezicht voor de moslimtalkshow. Die heeft ze gevonden in columniste Ekiz. Voor haar is de show haar presentatiedebuut. “Veel mensen denken al dat ik presentatrice ben, maar dat is helemaal niet zo”, vertelt de ex van de rechtse opiniemaker Wierd Duk.

Ze heeft wel ervaring als talkshowgast. “Ik werkte onder meer achter de schermen bij Pauw & Witteman, per toeval belandde ik als gast in een praatprogramma. Dat was nooit per se de bedoeling, ik wilde vooral maken en schrijven.

Tot nu toe heeft Ekiz verzoeken van tv-makers altijd geweigerd. “Ik ben wel vaker gevraagd iets te presenteren, maar dat heb ik altijd gemeden. Want ik dacht: dat kan ik helemaal niet, ik ben er inhoudelijk niet klaar voor en het is ook niet zozeer mijn ambitie.”

Tegen De Nieuwe Maan zei ze wel ja. “Dit is een plek voor debatten waar ik me in interesseer: over integratie, polarisatie, radicalisering en andere maatschappelijke thema’s.”

De Nieuwe Maan met Fidan Ekiz begint op vrijdag 7 september om 17.15 uur op NPO 2.

Het AD-interview met Fidan Ekiz kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen