Beau ziet John de Mol als grote bedreiging voor RTL

Beau van Erven Dorens denkt dat RTL zich flink zorgen moet maken om de toenemende concurrentie van het SBS van John de Mol. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant. De Mol heeft de mannen van VI, Johnny de Mol en Gordon al weggehaald bij RTL en waarschijnlijk volgt zijn zuster Linda de Mol volgend jaar. “Ik hoop vooral dat het medium televisie, zoals het nu is, en mijn zender RTL, overeind blijven. De concurrentie is moordend“, zo laat de presentator weten.

Van Erven Dorens is best een beetje bezorgd over RTL. “Over de NPO maak ik me niet zo’n zorgen. Daar gaan ze eerst alle programma’s om zeep helpen voordat ze aan hun bestuurders gaan beginnen. De energie en de diepe zakken van John de Mol zijn volgens mij een grotere bedreiging voor RTL.”

RTL heeft een samenwerking met De Mol afgewimpeld en nu is de mediatycoon op oorlogspad. “We hebben een behoorlijk zware tijd voor de boeg door zijn Talpa Network. John is natuurlijk een geweldenaar.”

Hij heeft de radiomarkt door elkaar geschud en nu is hij de hele tv-markt op zijn kop aan het zetten, er gaan nog veel meer sterren die kant op. Dus het is een enorme woeste zee.”

Zelf heeft Van Erven Dorens jarenlang voor SBS en De Mol gewerkt, maar toen hij uit het balboekje van de mediatycoon verdween keerde hij terug bij RTL.

Het Volkskrant-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen