‘John de Mol probeert RTL Nederland uit te roken’

John de Mol is bezig om RTL Nederland dermate te verzwakken dat de waarde van het bedrijf daalt en hij de boel voor een mooie prijs kan opkopen. Dat zeggen insiders vandaag in het AD. De Mol heeft bevestigd dat hij een samenwerking met RTL wil en dat hij overweegt om succesvolle Talpa-formats als The Voice naar SBS te verhuizen als RTL weigert. De afgelopen tijd haalde hij al zijn zoon Johnny en de mannen van VI weg bij RTL. “Dat kan zomaar een strategie zijn, zeggen enkele insiders.”

Het AD vervolgt: “De Mol kan RTL op deze manier ‘uitroken’ tot het niet meer levensvatbaar is, om het vervolgens voor een lage prijs te kopen.”

Of een deel gaat naar Talpa en een ander deel naar een buitenlandse partij als Warner of Disney. RTL gaat dan door met slechts één kanaal en de rest van de programma’s bij SBS 6 en Veronica? Zou zomaar kunnen, aldus kenners. In een tijd waarin meer en meer kijkers kiezen voor ‘video on demand’, kunnen lang niet alle traditionele tv-zenders in de lucht worden gehouden.

Uiteindelijk is het samengaan van RTL en SBS onvermijdelijk, denkt het AD. “Het is beter één blok te vormen tegen de ware concurrentie: buitenlandse reuzen als YouTube en Netflix.

De toenemende macht van John de Mol in het Nederlandse medialandschap leidt ook tot weerstand, aldus het AD. Zo ergert de NOS zich volgens de krant aan het feit dat het ANP nu ook al van De Mol is.

De Mol wil met het ANP in handen een nieuwssite starten én een nieuwsprogramma op SBS 6. “Als tegenwicht zou de NOS al hebben gedreigd haar banden met het ANP te verbreken.

Het AD-artikel ‘De NPO moet bezuinigen, maar hoe?’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
John de Mol sluit fusie tussen RTL en SBS niet uit (9 juni)
John de Mol schond gentleman’s agreement met RTL (22 juni)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen