Waylon heeft geen spijt van boycot AD en Telegraaf

Waylon heeft er nog altijd geen spijt van dat hij het AD en De Telegraaf tijdens zijn Songfestival-avontuur boycotte vanwege negatieve berichtgeving. Dat vertelde hij woensdagavond in VI Oranje Blijft Thuis. De manager van Waylon kwam na de boycot met een heuse mediacode, waarin media werden opgedragen alleen nog maar positief te zijn. Het AD en De Telegraaf waren verbijsterd. “Dat is een spelletje van die kranten die in één keer heel goed samen gaan met elkaar, dat is ook heel bijzonder.”

De kranten spanden volgens Waylon samen. “Normaal gesproken kunnen ze elkaars bloed zuipen, maar die gaan dan in één keer samenspannen. Waar het mij om ging is dat je je nek uitsteekt voor het land en ik vind dat de media in ieder geval één taak heeft en dat is om daar positief mee om te gaan. Het was vanaf het begin af aan al: nu kunnen we die Waylon eens even lekker gaan zitten bashen. Daar ga ik gewoon voor passen.”

Johan Derksen: “Waylon, je moet gewoon immuun zijn voor dat soort invloeden. Wat kan jou het nou schelen dat een Hansworst van De Telegraaf of van het AD vindt dat het liedje niet goed is en jij niet goed zingt?

Waylon: “Dat kan me ook niet schelen, maar dan heb ik ook geen zin meer om met die persoon te praten.”

Derksen: “Zo belangrijk moet je ze helemaal niet maken dat je ze gaat boycotten. Sta ze gewoon te woord. Bij een persconferentie moet je ook iedereen te woord staan.”

Waylon: “Dan kan ik ze gewoon weren.”

Derksen: “Nee, maar dat vind ik niet volwassen.”

Wilfred Genee: “Maar Johan, jij hebt vorige week zowel RTL Boulevard als Shownieuws in de ban gegooid. Die boycot je voor de rest van je leven, heb je vorige week geroepen.”

Derksen: “Nee, dat had een andere reden. Je staat iemand te woord, schetst een realistisch beeld van Gordon, maar dat wordt allemaal weggegooid. Ik voelde me verneukt. Ik laat niet een of andere bakvis van zo’n tv-programma in mijn teksten knippen.”

Waylon: “Dat is in principe hetzelfde wat er gebeurt met mij. Ik stap het podium op, er staan vier donkere jongens om mee heen te dansen en ik heb geen enkel moment gedacht aan racisme. Vanaf de eerste repetitie hebben ze mij neergezet als een of andere landsheer met slaven die mij aanbidden.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen