Waylon heeft geen spijt van boycot AD en Telegraaf

Geplaatst op Thu 12 Jul 2018 om 11:00

Waylon heeft er nog altijd geen spijt van dat hij het AD en De Telegraaf tijdens zijn Songfestival-avontuur boycotte vanwege negatieve berichtgeving. Dat vertelde hij woensdagavond in VI Oranje Blijft Thuis. De manager van Waylon kwam na de boycot met een heuse mediacode, waarin media werden opgedragen alleen nog maar positief te zijn. Het AD en De Telegraaf waren verbijsterd. “Dat is een spelletje van die kranten die in één keer heel goed samen gaan met elkaar, dat is ook heel bijzonder.”

De kranten spanden volgens Waylon samen. “Normaal gesproken kunnen ze elkaars bloed zuipen, maar die gaan dan in één keer samenspannen. Waar het mij om ging is dat je je nek uitsteekt voor het land en ik vind dat de media in ieder geval één taak heeft en dat is om daar positief mee om te gaan. Het was vanaf het begin af aan al: nu kunnen we die Waylon eens even lekker gaan zitten bashen. Daar ga ik gewoon voor passen.”

Johan Derksen: “Waylon, je moet gewoon immuun zijn voor dat soort invloeden. Wat kan jou het nou schelen dat een Hansworst van De Telegraaf of van het AD vindt dat het liedje niet goed is en jij niet goed zingt?

Waylon: “Dat kan me ook niet schelen, maar dan heb ik ook geen zin meer om met die persoon te praten.”

Derksen: “Zo belangrijk moet je ze helemaal niet maken dat je ze gaat boycotten. Sta ze gewoon te woord. Bij een persconferentie moet je ook iedereen te woord staan.”

Waylon: “Dan kan ik ze gewoon weren.”

Derksen: “Nee, maar dat vind ik niet volwassen.”

Wilfred Genee: “Maar Johan, jij hebt vorige week zowel RTL Boulevard als Shownieuws in de ban gegooid. Die boycot je voor de rest van je leven, heb je vorige week geroepen.”

Derksen: “Nee, dat had een andere reden. Je staat iemand te woord, schetst een realistisch beeld van Gordon, maar dat wordt allemaal weggegooid. Ik voelde me verneukt. Ik laat niet een of andere bakvis van zo’n tv-programma in mijn teksten knippen.”

Waylon: “Dat is in principe hetzelfde wat er gebeurt met mij. Ik stap het podium op, er staan vier donkere jongens om mee heen te dansen en ik heb geen enkel moment gedacht aan racisme. Vanaf de eerste repetitie hebben ze mij neergezet als een of andere landsheer met slaven die mij aanbidden.”

Foto: RTL
26 Reacties op “Waylon heeft geen spijt van boycot AD en Telegraaf”


 1. Raaf

  Waylon noemden heel Nederland een racist omdat ze zijn bizar dansje afkeurde.
  Dat kostte hem pak ‘m beet 15 plekkies
  De beste man spoort niet, zat van aars tot huig onder de coke en zal nooit doorbreken in Amerika.
  Jammer
  Wat zijn stem is goed en echte goede Americana schaars.
  Derksen (en ik ben fan!) kroop als een slijmvormige Rutte-achtige pekinees.
  Pijnlijke tv.

 2. J

  Het was weer een typische laffe Derksen-vertoning: een grote bek over iemand die er niet is, maar zodra die persoon aan tafel zit is ie poeslief.

  Wat een mega lafbek die Derksen.

 3. Wollter

  Raaf en J, hebben jullie de uitzending wel gezien? Johan was zichzelf, zegt wat hij vindt.

 4. anymousin

  @J, precies. Meer heb ik er dan ook niet aan toe te voegen.

 5. Pierre

  Lekker weertje vandaag

 6. Raaf

  Wolter,

  Yep gezien
  Het was een pijnlijk tafereel
  Die oom stond ook nog op het podium.
  Kruipen voor Coke-Boy en zijn dansje

  Johan is ook altijd zo politiek ‘incorrect’
  Viva revolucion !
  Zo ‘incorrect’ dat hij altijd braaf, kordaat en keurig op de Armeense genocide ontkenner Alexander Pechtold stemt.
  Tsja

  Wat moet je dan nog ?

 7. Neptunus

  Je bent niet op de hoogte Raaf, hij heeft zelf aangegeven dat hij meer in Baudet hoek zit en is fan van bijvoorbeeld Theo Hiddema. D66 das war einmal.

  Als je naar hem luistert zit hij in een behoorlijk rechts kamp en dat zou jou moeten aanspreken, hij verfoeit alles in de grachtengordel en specifiek types als Sunny Bergman, Sylletje Simons en alle engnekken daar omheen.

 8. mark2

  die waylon heeft het met zelf verkloot. zuiver door zijn eigen belang voor het belang van nederland (waar hij het zelf steeds over heeft) te stellen. hij heeft een liedje gekozen dat niet goed past bij het songfestival. er waren andere nummers waarvan iedereen direct zei dat die beter zouden scoren. maar nee. waylon doet wat ie zelf wilt. dat kan, maar dan moet je niet willen afdwingen dat iedereen alleen maar positief is!

 9. Raaf

  Weet ik Neptune

  Maar dat roept ie al ….15 jaar ?
  En (terecht !) maar lopen afgeven op Sylvana c.s.
  (ik ben niet voor niks uit Gouda weggegaan roept ie dan)
  En elke keer wanneer Genée vraagt; op wie heb je gestemd ?
  Zegt brave Johan; D’66
  Tsja…
  Dan heb je het -op zijn meest eufemistische gesteld- niet helemaal in het snotje.

 10. robb

  De act van Waylon heeft gefaald ,of het andere nummer beter had gescoord weten we niet ,bij de DWDD op een kruk was het nummer ijzersterk ,tijdens het songfestival was daar niks van over,Hans Pannecouke is daar voor verantwoordelijk.

  Het word nooit zo heet gegeten als het word opgediend dat was het ook gisteren ook zo ,Derksen zij niks wat niet waar is het is een moeilijke man hij maakt met iedereen ruzie ,het siert hem wel dat hij is gekomen en dan ga je hem niet volledig afmaken.

 11. robb

  Neptunus je loopt achter man nu is hij voor Klaas Dijkhof daar wil hij op stemmen ,hoe de wind waait.

 12. Slap Pe Pie Mel

  Klaas Dijkhof 4 president! Yay!!

 13. KingAIert

  Lik mn reet

 14. Simon

  Waylon kan niet zo goed met stress omgaan maar hij kan een heleboel wél dus dat moet die manager maar bij hem weghalen. Die komt dan met als oplossing een media-code wat nogal bizar is.

 15. Ron

  Vanavond wordt de minst leuke show van deze periode VI Oranje. Pedante Dijkhof en Özcan Akyol…

 16. Rubicon

  @Ron. Wat een mooie line-up heeft die ‘schijtredactie’ dan geregeld….

 17. Bassie Basdrum

  Vanavond wordt de leukste show van deze periode VI Oranje. Dijkhof en Özcan Akyol!

 18. Jordao

  Waylon zong een ballade voor afscheid Tan in Late Night. Waylon zat nu close en klef naast de man ( Derksen) die Tan bewierookte en na zijn afscheid nog respectloos de grond inboorde. Wat een rare connectie nu.

 19. Joop55

  Het menneke is weer is in de spotlights getreden, ach ja. Je moet wat.

 20. Johann

  Zo kennen we raaf weer met zijn obsessieve anti-links en anti politiek correcte geblaat. Naast de zekerheden zoals de dood en dat je belastingen moet betalen hebben we op MC Raaf voor al uw rechtse braaksel

 21. B-noniem

  Willem komt het liefst zo vaak mogelijk met z’n kop op tv, maar kan niet tegen kritiek. Als bekend persoon krijg je niet alleen maar positieve reacties. Trek je dan gewoon terug uit de spotlights als je toch niet tegen die reacties kunt.

 22. Marina

  Aangezien hier alleen narrige mannen reageren die waarschijnlijk jaloers zijn op het succes van Waylon hier mijn reactie. Het is een wereldzanger. Prive een lieve man. Hij staat voor wat hij doet. Stefan Raatgever is meteen begonnen met kritiek. Op alles. Moet Waylon dan alles pikken?? De pers heeft de plicht om de NLse inzending te promoten. Niet afkraken war hier dus gebeurde. 18 van de 43 is niet zo heel slecht. Een paar favorieten heeft hij ook achter zich gelaten. Oa Polen en Australie. Belgie stond ook hoog in de peilingen heeft de finale niet gehaald. Al met al nog niet zo gek dus.

 23. Jos

  Waylon is de beste zanger die we in Nederland ooit gehad hebben. Ondanks zijn soms rare houding houd de man in ere. En bezoek eens een live optreden. Dan begrijp je wat ik bedoel.

 24. Shaniquilia vd Put

  Ik kan Waylan en Dotan nooit uit elkaar houden. Hebben meer mensen daar last van?

 25. Ernst

  Zwak van hem. Hij is betaald door de publieke omroep en heeft als plicht interviews te geven aan de landelijke media. Maar hij kan niet tegen kritiek, dus. Haakt meneer maar af.

 26. Godefroy France

  Derksen het Glijmiddel,
  wat een afgang voor deze proleet, kan niet ontkennen dat 70 procent van zijn commentaren hout snijden, maar hij weet precies wie en wanneer het afzeiken link gaat worden, derksen vind bijv. de grootste kwal van nederland (peter R de vries)een toffe peer, stuitende vertoning, van besnorde slijmbal! maar de middelen nodig om namaak cowboy/countryzanger/tough guy te behagen namen meurende groteske vormen aan, het glijmiddel deed zijn werk, ze vonden mekaar leuk, ze knuffelden en dolden als vervelende nichten in elkaars armen, tongzoenen had gekunt, citaat “zoals Ilse de Lange lopen er 100 in elk platte lands dorp, in heel amerika was hij nog nooit een zanger zoals waylon tegengekomen”, dankt je de koekoek deze valse schreeuwer is een pijniging voor oor en oog, hij acteert een act die nergens op slaat, kleding en plakplaatjes maken geen ster van je, overacting is stuitend lijkt op aanstelster ruth jacott, maar dan met klein piemeltje. amerikanen gaan voor echte kwaliteit !!!ga er van uit dat derksen op de terugweg naar grollo een spoor van braaksel heeft achtergelaten, wat een huichelaar. PS deelname aan het songfestival is zowieso een brevet van onvermogen !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.