Van Gangelen verlengt contract bij FOX na Veronica-exit

Jan Joost van Gangelen had bij FOX Sports nog een contract tot 2020, maar heeft die nu verlengd tot 2022. Hij blijft onder andere de show De Eretribune presenteren op de zaterdagavond. Dat heeft de zender laten weten. Van Gangelen gaf gisteren nog een interview op 538 en daarin gaf hij aan het jammer te vinden dat hij en FOX-collega Toine van Peperstraten niet langer de Champions League mogen presenteren op Veronica. Die zender kiest namelijk voor nieuwe gezichten.

De Champions League gaat over naar Wilfred Genee en Hélène Hendriks, waardoor Van Gangelen zich weer exclusief gaat bezighouden met FOX. “Week in, week uit maken we bij FOX Sports live sportuitzendingen om trots op te zijn”, zegt hij in een persbericht.

Van Gangelen: “Het hele team van mensen voor én achter de schermen werkt er hard voor om de passie die we hebben voor de sport – en voor het Nederlandse voetbal in het bijzonder – bij de kijker thuis te brengen. Het is een feest om daaraan bij te dragen.

Zenderbaas Rob Labree is er blij mee: “Jan Joost is er sinds het begin van FOX Sports bij en is sindsdien uitgegroeid tot hét boegbeeld van live Eredivisie op tv. Jan Joost is onvermoeibaar nieuwsgierig, barst van de sportkennis en het plezier straalt er bij hem vanaf. Het spreekt daarom voor zich dat we verguld zijn langer met elkaar door te gaan.

FOX maakt gelijk bekend wie Hélène Hendriks gaat vervangen in De Eretribune. Dat wordt Aletha Leidelmeijer. Hendriks gaat nog maar twee dagen per week voor FOX werken nu ze aan de slag gaat bij Veronica.

Eerder werd bekend dat Fresia Cousiño Arias zich bij het team van FOX Sports voegt. “Met de komst van Cousiño Arias en de verlenging met Van Gangelen en Hendriks is FOX Sports klaar voor het komende seizoen.”

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen