Van Gangelen verlengt contract bij FOX na Veronica-exit

Geplaatst op do 12 jul 2018 om 11:45

Jan Joost van Gangelen had bij FOX Sports nog een contract tot 2020, maar heeft die nu verlengd tot 2022. Hij blijft onder andere de show De Eretribune presenteren op de zaterdagavond. Dat heeft de zender laten weten. Van Gangelen gaf gisteren nog een interview op 538 en daarin gaf hij aan het jammer te vinden dat hij en FOX-collega Toine van Peperstraten niet langer de Champions League mogen presenteren op Veronica. Die zender kiest namelijk voor nieuwe gezichten.

De Champions League gaat over naar Wilfred Genee en Hélène Hendriks, waardoor Van Gangelen zich weer exclusief gaat bezighouden met FOX. “Week in, week uit maken we bij FOX Sports live sportuitzendingen om trots op te zijn”, zegt hij in een persbericht.

Van Gangelen: “Het hele team van mensen voor én achter de schermen werkt er hard voor om de passie die we hebben voor de sport – en voor het Nederlandse voetbal in het bijzonder – bij de kijker thuis te brengen. Het is een feest om daaraan bij te dragen.

Zenderbaas Rob Labree is er blij mee: “Jan Joost is er sinds het begin van FOX Sports bij en is sindsdien uitgegroeid tot hét boegbeeld van live Eredivisie op tv. Jan Joost is onvermoeibaar nieuwsgierig, barst van de sportkennis en het plezier straalt er bij hem vanaf. Het spreekt daarom voor zich dat we verguld zijn langer met elkaar door te gaan.

FOX maakt gelijk bekend wie Hélène Hendriks gaat vervangen in De Eretribune. Dat wordt Aletha Leidelmeijer. Hendriks gaat nog maar twee dagen per week voor FOX werken nu ze aan de slag gaat bij Veronica.

Eerder werd bekend dat Fresia Cousiño Arias zich bij het team van FOX Sports voegt. “Met de komst van Cousiño Arias en de verlenging met Van Gangelen en Hendriks is FOX Sports klaar voor het komende seizoen.”

Foto: FOX
9 Reacties op “Van Gangelen verlengt contract bij FOX na Veronica-exit”


 1. Job

  Verstandig dat Veronica kiest voor nieuwe gezichten. Was er echt helemaal klaar mee….

 2. ome H

  Boegbeeld ……. ha ha

 3. Donderdag

  Jan Joost van Gangelen is niet objectief. Groot gelijk dat de Mol hem een trap naar de uitgang heeft gegeven.

  Ik irriteer me er in ieder geval mateloos aan. Helaas blijft hij wel langer bij Fox.

 4. Arie

  Ja Maar, Jan Joost, met al die vele kettinkjes op zijn arm, heeft ook geen verstand van voetbal.

  Verstandig dus van Veronica om voor andere gezichten te kiezen, maar als het maar geen gesjeesde cabaretiers, mompelende ex voetballers ( vd Vaart bv) – , de arrogante en lui overkomende Hugo Borst of andere non valeurs worden!

 5. J

  IJdeltuit Van Gangelen met zn Ajax-hoofd……

 6. KingAIert

  Ik ben de beste

 7. johan

  jammer

 8. Annoniemus

  Jan Joost heeft een invloedrijke vader , daarom zit hij bij FOX .

 9. Annoniemus

  Ik bedoelde , had een invloedrijke vader !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.