Management Waylon met mediacode: ‘Alleen positief’

Geplaatst op Tue 08 May 2018 om 12:30

Paul Brinks, de manager van Waylon, heeft op NPO Radio 2 laten weten hoe hij wil dat de Nederlandse media omgaan met het Songfestival-avontuur van zijn artiest. Dat was te horen in de show van Bart Arens. Brinks vindt het heel erg terecht dat Waylon heeft besloten om het AD en De Telegraaf te boycotten. Om andere media hiervoor te behoeden komt hij nu met een mediacode. “Ik ga geen uitspraken doen over hoe ik vind dat de pers er mee om moet gaan. Nee, dat ga ik trouwens wel doen!

Hoe luidt de mediacode van Waylons management? “Als je kijkt hoe de buitenlandse pers met haar inzendingen omgaat en als je ziet hoe jullie ermee omgaan – deze studio is een eerbetoon aan de zanger die wij uitzenden – dan vind ik dat een prachtig voorbeeld van hoe het zou moeten.”

Het moet dus allemaal hosanna zijn. “Er zijn een aantal journalisten die daar niet in meegaan, dat mag, alleen wat er hier gebeurt is dat er stelselmatig een toon wordt gezet die negatief is.”

Heeft Brinks een praktijkvoorbeeld? “Op het moment dat hij met een hoed op op een pleintje staat te zingen, dan wordt er uitermate badinerend en denigrerend over gedaan. Denk je dat daar 15.000 betalende bezoekers op af komen? Nee en dat hadden we ook niet verwacht. Om dat neer te sabelen met een cynische toon...”

Brinks benadrukt dat Waylon niet alleen staat. “Dit wordt wel een heel eenzame aanval op de enkels van deze artiest. Ik vind het belangrijk dat wij als management én directie van AVROTROS daar de uitspraak over doen dat wij de beslissing die hij heeft genomen volstrekt begrijpen.”

Daniël Dekker

AVROTROS blijkt het ineens ook niet zo op te hebben met de vrijheid van meningsuiting. De omroep achter programma’s als EenVandaag wil dat er niet te veel kritiek is. Daniël Dekker namens de omroep: “De pers in Nederland is ontzettend belangrijk bij dit evenement, want de mensen willen het graag volgen. Hij krijgt ontzettend veel kritiek.”

De media blijven maar kritisch, aldus Dekker. “Ook de eerste keer was er veel te doen over het liedje. Dat gebeurt nu ook weer. Het zijn niet alle journalisten die het doen. Als wij tegen elkaar zeggen dat Adele een slechte zangeres is, dan denk je toch ook: waarom zeg je dat? Of dat Messi een slechte voetballer is. Dat kan bijna niet. Ik wil niet zeggen dat iemand dat dan bewust doet, maar dat is wel wat ik erbij voel.”

Hoort de AVROTROS journalisten niet te verdedigen? “Als AVROTROS vinden wij dat iedereen mag schrijven en vinden wat hij vindt van iets, maar ik vind wel: op het moment dat er stiekem opnamen worden gemaakt van mensen van AVROTROS die aan het werk zijn en die worden zonder toestemming online gezet en op televisie getoond, dat is geen hoogstaande journalistiek.”

Hij doelt op de video van de boze Waylon en een persmevrouw van AVROTROS die het AD op zijn website publiceerde. Die werd vervolgens ook getoond door RTL Boulevard en Shownieuws. “Dat gaat wel een sfeer rond het Songfestival creëeren die we niet moeten willen. Andere collega’s van de pers vinden dat ook.”

Dekker laat weten het ‘legitiem’ te vinden dat Waylon niet meer met het AD en De Telegraaf praat.

NPO Radio 2 voldoet aan mediacode

Bart Arens, de presentator van het dagelijkse NPO Radio 2-programma vanuit Songfestival-stad Lissabon, houdt zich aan de mediacode. “Iedereen is hier welkom, zolang je het op een positieve manier benadert.

Foto: NPO Radio 2
24 Reacties op “Management Waylon met mediacode: ‘Alleen positief’”


 1. Bram Biester

  Sneu… in De Telegraaf noemen ze dat ’embedded journalistieke’. Je krijgt de mening vaan Waylon en avrotros en daar moet je het dan als Nederlandse media maar mee doen. Erg sneu feit.

 2. Jantje

  Anyway kansloze missie met verkapte Nickelback cover. Staat 24 e bij de bookmakers. Denk ook ergens tussen midden en laatste.

 3. Bart

  Het failliet van Waylon op een presenteerblaadje.

  En het esf is nu officieel nog verder verneukt door de incrowd van de tros. Die pa van de ” heb je het verhaal van onze moeder al gehoord” inzending van vorig jaar maakt nu zelfs deel van de jury uit… Waarom?

  Dankjewel Daniël D
  Dankjewel tros….

 4. Me

  Ach neem toch nog een lijntje gekke over het paard getilde wannabe artiest

 5. Kwakzeidekikker

  Volgens mij kreeg Sieneke destijds veel meer kritiek over zich heen.
  Achteraf gezien stond die gewoon keihard haar best te doen en trok zich er ook niks van aan. Heel typisch dit…

 6. Meneer Kaktus

  Eng ventje is deze meneer Brinks.

 7. Curryworst

  Beste meneer Dekker, niemand beweert toch dat Adèle een slechte zangeres is of Messie een slechte voetballer? Niemand heeft het er over dat Waylon een slechte zanger is.
  Geen valse voorstelling van zaken maken svp.
  De kritiek gaat over de keuze van het uiteindelijke nummer en over de onbegrijpelijke performance.

 8. ali

  Tjonge,jonge over die kut songfestival of whatever , maken jullie nou met belangrijke dingen zorgen ipv Waylon, het is een kwal eerste klas en een arrogant ventje en winnen gaat zowizo niet gebeuren

 9. mowl

  Waylon even vergelijken met Adele en Messi… ja hoor.

  En OG3NE had ook aardig wat kritiek maar zij hadden zo’n charisma, zij spraken met alle journalisten en ook fan websites.

 10. Lodewijk van Ginkel

  Trouwens best wel zorgelijk dat Radio 2 – een zender die onafhankelijk zou moeten opereren (het is immers een publieke zender) – zich zo onbeschaamd voor het karretje van ESF en Waylon laat spannen.

  Op deze manier is Radio 2 over een jaar of 5 hetzelfde lot beschoren als het jongeren broertje op 3.

 11. Albert

  Paul Brinks…..waar kennen we die naam van. Iets met Borsato…. oude vrienden totdat Marco’s imperium instortte.

 12. drupsteen

  Hoedanook, Waylon is in Nederland nu wel zo’n beetje uitgepoept. Geen enkele kontkruiper kan dat nog veranderen. De arrogantie die de man aan de dag legt, mag van hem niet worden beschreven. Je mag alleen de druipers vastleggen.Man, man, wat een moeilijke gast.

 13. imade

  Ik hoop zo freaking much dat die LOSER verliest!
  De NPO behoord in te grijpen, desnoods boetes of uit het bestel smijten!!

 14. Robson

  Gewoon boycotten dat hele songfestival , muziek voor randdebielen

 15. By the way

  Als de inzending ruk is, dan mag dat gewoon benoemd worden. We leven niet in Noord Korea.

 16. Frenantius

  Voor een “artiest” lijkt het me handig dat je over voldoende sociale vaardigheden beschikt. Zodra er niet in zijn straatje wordt gepraat, is het hommeles. En dat geldt echt niet alleen voor journalisten. Hij is respectloos en egocentrisch.

 17. Vrede

  Waarom is er geen Opsporing Verzocht voor een weg naar het songfestival?
  Opeens hebben ze de kijkers even niet nodig? Altijd maar slijmen dat de kijkers zo belangrijk zijn.
  Net zo raar als die zomerstop.

 18. Ron

  Door alle coke is Waylon paranoïde. Paul Brinks snapt er ook niets van. Het is namelijk niet interessant hoe het er in andere landen aan toe gaat. Haalt Waylon de finale? Uitgesloten.

 19. kritish avro lid kijkt SF

  tot nu toe kkk uuu tttt

 20. kritish avro lid kijkt SF

  doe mij maar abba

 21. jroen

  Brinks, dat was toch ook diegene die ervoor zorgde dat Marco B failliet ging?

 22. Jury

  Waylon (Willem) is (natuurlijk) niet door.

 23. Rodrigo

  Jurry, je bent 2 dagen te vroeg….

 24. Stefan

  Wat zou Ilse d lange hier van genieten en dit zien als rechtvaardigheid. Waylon misdroeg zich toen ook en dat is nu wel helder. Zo jammer dat Nederland weer een rel heeft

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.